Top
  >  Kidcation Tips   >  10+ Tips για Road Trips

Γιατί μας αρέσουν τα road trips στο εξωτερικό, τι προσέχουμε πάντα και τι έχουμε πάντα μαζί μας!

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία μας ταξίδια στο εξωτερικό είναι όλα road trips. Στο Μεξικό τα Χριστούγεννα του 2013, στη Σαρδηνία το Καλοκαίρι του 2014, στις βαυαρικές και τις τιρολικές Άλπεις τα Χριστούγεννα του 2014, νοικιάσαμε αυτοκίνητο για να ταξιδέψουμε εκτενώς στις χώρες που επισκεφτήκαμε. Ένα άλλο Καλοκαίρι, νοικιάσαμε αμάξι για να μπορούμε να πάμε σε όλες τις παραλίες της Μενόρκα. Το Πάσχα του 2014, πήγαμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο Fyrom, ενώ με το δικό μας αμάξι έχουμε επίσης πάει στην Κωνσταντινούπολη-Μικρά Ασία και τη Βουλγαρία.
Και, φυσικά, φέτος. Που νοικιάσαμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, πήγαμε Ουγγαρία, Σλοβενία, και επιστρέψαμε στη Σερβία μέσω Κροατίας!

Δες εδώ και τα 5 αγαπημένα μου χειμερινά road trips στην Ελλάδα!

 

Πλησιάζοντας της Οχρίδα

Στο βουνό Pirin, στο Bansko της Βουλγαρίας

Στα σύνορα με την Τουρκία

 

 

Γιατί προτιμάμε τα road trips στο εξωτερικό

 1. Για να μπορούμε να μετακινηθούμε περισσότερο στον προορισμό μας, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε βαριές backpacks στην πλάτη και να κυνηγάμε τα τρένα ή τα πούλμαν.
 2. Γιατί, εκτός από το Μεξικό, το αυτοκίνητο μας περίμενε στο αεροδρόμιο και το επιστρέψαμε εκεί, γλιτώνοντας έτσι χρήματα και ταλαιπωρία από τη μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο.
 3. Γιατί αν φύγουμε με το δικό μας αμάξι, δεν περιοριζόμαστε στο packing και μπορούμε επίσης να κάνουμε shopping στον προορισμό μας.
 4. Γιατί ζούμε τη χώρα περισσότερο, βλέπουμε την επαρχία της, τους ανθρώπους της και τη ζωή της.
 5. Γιατί μας αρέσει να παίρνουμε τα καφεδάκια μας, να ακούμε τις μουσικές μας και να απολαμβάνουμε τη διαδρομή!

Στις Άλπεις της Σλοβενίας με τη Chevrolet που νοικιάσαμε από το Βελιγράδi

 

 

Τι προσέχουμε σε κάθε road trip στο εξωτερικό

 1. Προμηθευόμαστε πράσινη κάρτα πριν φύγουμε. Αν πάμε με το δικό μας αυτοκίνητο, τη ζητάμε από τον ασφαλιστή μας. Αν νοικιάζουμε, ενημερώνουμε τη www.rentalcars.com και την εταιρεία ενοικίασης (πχ Hertz) για το αν θα περάσουμε σύνορα με το αμάξι.
 2. Ενημερωνόμαστε για τυχόν βινιέτες στο εξωτερικό και τις προμηθευόμαστε στα σύνορα. Μας χρειάστηκε όταν μπήκαμε στην Ουγγαρία. Xρειάζονται για την είσοδο σε χώρες εκτός ΕΕ. Τις προμηθεύεστε από βενζινάδικα πριν ή μετά τα σύνορα ή σε συνοριακούς σταθμούς.
 3. Αν ταξιδεύουμε Χειμώνα στην Κεντρική, Ανατολική ή Βόρεια Ευρώπη, σίγουρα νοικιάζουμε αμάξι και δεν πάμε με το δικό μας, γιατί τα καλοκαιρινά λάστιχα των ελληνικών αυτοκινήτων αφενός απαγορεύονται εκεί τότε, αφετέρου θα μας δυσκολέψουν στο χιόνι.
 4. Έχουμε διεθνές δίπλωμα οδήγησης ή τουλάχιστον μεταφρασμένο, για παν ενδεχόμενο.
 5. Κοιτάμε ποιες χώρες έχουν πρόβλημα με ποιες, για να μην έχουμε μπελάδες. Πχ τώρα, νοικιάσαμε αυτοκίνητο από τη Σερβία και μάθαμε ότι ίσως εξτρεμιστές στην Κροατία να μας δουν με κακό μάτι. Επίσης, ξέραμε ότι σίγουρα θα πρέπει να αποφύγουμε τα σύνορα με το Κόσοβο.
 6. Κλείνουμε ξενοδοχείο με parking. Εντός πόλης, λογικά θα το πληρώσουμε έξτρα. Αλλά αν το ξενοδοχείο είναι λίγο εκτός (που όταν έχεις αμάξι, δεν πειράζει), το parking είναι δωρεάν και κάτω απ’ το δωμάτιό μας.
 7. Τσεκάρουμε το ενοικιαζόμενο ενδελεχώς κατά την παραλαβή. Βγάζουμε φωτογραφίες τυχόν γρατσουνιές και λακούβες που έχει, έτσι ώστε να μην μας κατηγορήσουν ότι τις κάναμε εμείς και πληρώσουμε πρόστιμο όταν το επιστρέψουμε.

Το αυτοκίνητο που νοικιάσαμε στη Σαρδηνία, στην Costa Smeralda

Το αυτοκίνητο που νοικιάσαμε στο Μόναχο, βουτηγμένο στο χιόνι στο Innsbruck

 

 

Τι έχουμε πάντα μαζί μας

 1. Πράσινη Κάρτα
 2. Διπλώματα οδήγησης, και οι δύο
 3. Διαβατήρια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις
 4. Μουσική σε στικάκια
 5. GPS, είτε στο κινητό είτε αυτοκινήτου, με όλα τα απαραίτητα καλώδια, κατά προτίμηση 2 μέτρων, και τους χάρτες που θα χρεαστούμε, κατεβασμένους.
 6. Φορτιστές κινητών πάνω μας, για να φορτίζουμε τα κινητά, τις μπαταρίες και το selfie stick, και να είναι όλα ready to go όταν τα χρειαστούμε
 7. Καφεδάκι
 8. Μπάρες δημητριακών, δαμάσκηνα και φρέσκα φρούτα, για να τσιμπάμε κάθε 3 ώρες κάτι υγιεινό και θρεπτικό
 9. Χάρτες, γιατί καλά τα GPS, αλλά και ένας παραδοσιακός χάρτης χρειάζεται πού και πού
 10. Ταξιδιωτικός οδηγός, για να διαβάζω στον Κώστα για τους προορισμούς μας και να περνάει ευχάριστα αυτό το 9ωρο μες στ’ αμάξι!
  Κάπου μεταξύ Ουγγαρίας και Σλοβενίας με το αμάξι που νοικιάσαμε από τη Σερβία. Είμαι ντυμένη super άνετα φυσικά, με Homesies!

  Κάπου μεταξύ Ουγγαρίας και Σλοβενίας με το αμάξι που νοικιάσαμε από τη Σερβία. Είμαι ντυμένη super άνετα φυσικά, με Homesies!

 

Εσύ τι road trips έχεις κάνει; Τι άλλο μάς προτείνεις;

 

 

 

Comments:

 • January 13, 2016

  Να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο εξωτερικό δεν προϋποθέτει να έχεις πιστωτική κάρτα;

  reply...
 • January 13, 2016

  Προσπάθησα να νοικιάσω αυτοκίνητο στο Βέλγιο (δεν θυμάμαι ποια εταιρεία, μία που συνεργάζεται με την ryanair μάλλον) αλλά δεν μπορούσα να κάνω booking με την χρεωστική μου ήθελε οπωσδήποτε πιστωτική και πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες δίνουν δύσκολα πια (θέλουν συγκεκριμένα εισοδήματα). Αν είχαμε αυτοκίνητο θα ήταν πολύ καλύτερα γιατί μόνο να πας από Σαρλερουά Βρυξέλλες θες ένα σωρό λεφτά. Σίγουρα αξίζει να γυρίσεις μια χώρα με το αυτοκίνητο σου!

  reply...

post a comment