Top
  >  Kidcation Essentials   >  Τα Καλύτερα Προϊόντα Για Γονείς Με Δίδυμα

Μετά από 3+ χρόνια καθημερινές βόλτες με τα δίδυμα, αναρίθμητα ταξίδια μαζί τους και μερόνυχτα πλάι τους, και έχοντας δοκιμάσει πλέον άπειρα βρεφικά και παιδικά προϊόντα λόγω της ιδιότητάς μου ως blogger αλλά και ως μαμάς, έχω καταλήξει στα 9 προϊόντα που έχουν κάνει τη ζωή μας καλύτερη και έχουν δώσει ανάσες στην τσέπη μας:

 

Για τη βόλτα τους

Καρότσι Bumprider Connect

To όνειρο κάθε διδυμομαμάς είναι ένα καρότσι διπλό που να γίνεται μονό. Να μπορεί να πάει βόλτα μόνης της μόνο το ένα μωρό, χωρίς το διδυμοκάροτσο. Ένα καρότσι μονό, που απλά και εύκολα χωρίς έξτρα αξεσουάρ και αγορές, να γίνεται διπλό. Τo καρότσι αυτό είναι πια πραγματικότητα και όσες διδυμομαμάδες το έχουν αποκτήσει, πίνουν νερό στο όνομά του. Το Bumprider Connect είναι επίσης για οικογένειες με ένα μωρό που όμως σύντομα θα κάνουν κι άλλο… Μόλις 7 κιλά το ένα και για παιδιά από 0 ετών έως 15 κιλά, ενώνεται με το… αδερφάκι του με μαγνήτες με εξαιρετικά εύκολο τρόπο, απλά και αποτελεσματικά.

 

Μάρσιπος Ergobaby

O μάρσιπος Eergobaby 360 cool air είναι η καλύτερη επιλογή για μαμάδες που θέλουν να φοράνε και τα δυο παιδιά τους ταυτόχρονα. Είναι ο γνωστός, εργονομικός, άρτιος στην κατασκευή Ergobaby, ο οποίος είναι ελαρφύς, πλένεται στο πλυντήριο, έχει θήκη μπροστά και σκίαστρο. Ο οποίος όμως μπορεί να φορεθεί διπλός, ένας μπροστά και ένας στην πλάτη, ταυτόχρονα!
Επίσης, σε αντίθεση με τον μάρσιπο για δίδυμα βρέφη, ο οποίος είναι για μωράκια μέχρι 5 μηνών (προσωπικά, πιστεύω ότι δεν συμφέρει), αυτός είναι για παιδάκια μέχρι 86 πόντους (άρα μέχρι 2 ετών σίγουρα). Τέλος, σε σχέση με τους δύο διδυμομάρσιπους που υπάρχουν στην αγορά, αυτός έχει καλύτερο κράτημα στα ισχία των παιδιών και επίσης έχει διπλή χρήση, μιας και όταν πια δεν μπορείτε ή όταν δεν χρειάζεται να φορέσετε τα παιδάκια σας μαζί, φοράει το ένα διδυμάκι ο μπαμπάς και το άλλο η μαμά.

 

 

Καρότσι Contours

Όπως ίσως ξέρετε, έχω δοκιμάσει 2 διδυμοκάροτσα και 6 διαφορετικά μονά καρότσια. Δεν τα λες και λίγα… Η εμπειρία μου στους δρομους της Αθήνας με έχει μάθει ότι το καρότσι μου πρέπει να έχει μεγάλες ρόδες και όσο λιγότερες ρόδες γίνεται (δηλαδή όχι διπλά ροδάκια). Αλλά και ότι όσο μεγαλώνουν τα δίδυμα, χρειάζομαι βοήθεια για να ανεβαίνω στα (πολύ ψηλά) πεζοδρόμια της πόλης μου – άρα ακόμα 2 ροδάκια πίσω για ακόμα ευκολότερο χειρισμό. Έχω μάθει επίσης ότι τα καρότσια διδύμων όπου τα παιδιά κάθονται δίπλα-δίπλα δεν χωράνε στα πεζοδρόμια, δεν μπαίνουν σε πολλά ασανσέρ (πχ στο 7 ατόμων ασανσέρ της πολυκατοικίας μου) και ότι απλά δεν πας σε ταμεία ή στενούς διαδρόμους καταστημάτων, δηλαδή σχεδόν πουθενά ή τέλος πάντων πόσο πολυμήχανες να γίνουμε πια. Πιστεύω επίσης ότι είναι απαραίτητο το διδυμοκάροτσο να είναι ευέλικτο, να μπορούν τα παιδιά να κάτσουν απέναντι για να έχουν επαφή, αλλά και να υπάρχει δυνατότητα να κοιτάνε και τα δύο τη μαμά (όσο είναι μικρά), αλλά και τα δύο έξω. Επίσης, εμάς μας βόλεψε το διδυμοκάροτσο να δέχεται τα αυγά του αυτοκινήτου, για πολλούς λόγους. Έτσι λοιπόν, προτείνω το νέο καρότσι διδύμων Contours® Curve,™, που τα έχει όλα αυτά:

 

 

Τρίκυκλο Chipolino

Πολλές είναι οι διδυμομαμάδες που το προτιμούν και για να είμαι ειλικρινής, το είχα βάλει κι εγώ στους αγοραστικούς μας στόχους νωρίς νωρίς, γιατί ήθελα τα παιδιά μου να κάνουν κάθε μέρα μια κάποια άσκηση. Το τρίκυκλο διδύμων Chipolino είναι για δίδυμα από 18 μηνών μέχρι συνολικά 40 κιλών, κοινώς θα σας κρατήσει πολύ, άρα συμφέρει. Επίσης, η μπροστινή θέση είναι αντιστρέψιμη, για δίδυμα σαν τα δικά μου, που θέλουν να κουβεντιάζουν. Έχει μαλακά ενισχυμένα καλύμματα στις θέσεις και άρα είναι από τα πιο άνετα που κυκλοφορούν. Τα μεγάλα σκίαστρα, η τσάντα αποθήκευσης και το τιμόνι τριών σημείων το καθιστά αγαπημένο των μαμάδων. 

 

Τσάντα-αλλαξιέρα Bababing!

Το μεγαλύτερο παράπονο που έχουμε οι διδυμομαμάδες από τα προϊόντα που κυκλοφορούν είναι με τις τσάντες-αλλαξιέρες. Είναι μικρές! Είναι για τις αλλαξιές, τα μπουκάλια και τα αξεσουάρ ενός μωρού μόνο! Πολλές (όπως κι εγώ στην αρχή) καταφεύγουμε σε τσάντες χωρίς θήκες, μπας και χωρέσουμε περισσότερα πράγματα έτσι. Δεν έχει αποτέλεσμα. Επίσης, όσο μεγαλώνουν τα δίδυμα τόσο μεγαλύτερη ευελιξία χρειαζόμαστε, άρα μια τσάντα-αλλαξιέρα που κουμπώνει στο καρότσι, που φοριέται στον ώμο ΚΑΙ στην πλάτη, αλλά έχει και λαβή για το χέρι είναι ιδανική επιλογή. Ας είναι και οικονομική, γιατί μπορεί τελικά να χρειαστούμε δύο, όσο περνάνε τα χρόνια και αντί για πάνες κουβαλάμε αλλαξιές ρούχα. Ιδού η Bababing! Είναι από τις μεγαλύτερες, έχει μικρές και μεγάλες θήκες, έχει έξτρα νεσεσέρ, ακόμα και θήκη για θερμός και φοριέται με 4 τρόπους:

 

 

Για το δωμάτιό τους

Διπλό Κρεβάτι Διδύμων ROS Duo

Άλλο ένα ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι γονείς που περιμένουν δίδυμα είναι πού θα κοιμούνται τα δίδυμα. Και ενώ όταν περιμένεις ένα μωρό, οι ερωτήσεις είναι ξεκάθαρες (λίκνο ή καλαθούνα, συγκοίμηση, κούνια που θα γίνει κρεβάτι ή απευθείας μεγάλο κρεβάτι;), στην περίπτωση των διδύμων, έχουμε ποικιλία: πώς γίνεται συγκοίμηση με δύο μωρά; Χωράνε δύο κούνιες στο υπνοδωμάτιό μας για να γλιτώσουμε την αγορά του λίκνου; Για πόσο καιρό θα χωράνε και τα δύο στη μία κούνια; Πόσο θα κοστίσει να αγοράσουμε δύο λίκνα και δύο κρεβατάκια; Πού μπορώ να φτιάξω κούνια για δύο μωρά; Πόσα χρόνια θα κρατήσει; Κάποια από αυτά τα ερωτήματα τα απαντάει το (τελικά πολύ) οικονομικό διπλό κρεβάτι για δίδυμα. Το οποίο είναι διπλό ενιαίο, τα κάγκελα όμως κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν για να χωριστούν ή όχι τα δίδυμα, μπορεί να χωριστεί και να γίνει δύο μονά κρεβατάκια που θα κρατήσουν τα δίδυμα από 0 μηνών μέχρι 6 ετών:

 

Κάδος απόρριψης πάνας Sangenic

Νοw let’s get down and dirty. Δεν έχετε ιδέα τι κατανάλωση πάνας γίνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όταν έχεις δίδυμα, ειδικά τους πρώτους 12 μήνες. Ναι, 12. Ναι, επί δύο. Το πού θα μπουν αυτές οι πάνες μέχρι να έρθει δεύτερος ενήλικας στο σπίτι για να τις κατεβάσει κάποιος στα σκουπίδια (μιας και οποιαδήποτε μετακίνηση με δίδυμα βρέφη είναι πρότζεκτ, σιγά μην κάνω τόσο πρότζεκτ για δύο λεπτά υπόθεση), είναι ένα θέμα. Ένα θέμα που έλυσε η επιστήμη, με τον κάδο απόρριψης πάνας Sangenic. Ο οποίος χωράει μέχρι 28 πάνες (=πάνες δύο ημερών για δίδυμα βρέφη), κρατάει μακριά τις οσμές και καταπολεμάει τα μικρόβια, έχει αντιβακτηριδιακή προστασία και θήκη για σακούλες. Το ότι θα χαρακτήριζα “όνειρο” κάτι τέτοιο, δεν το περίμενα από μένα…

 

Για το φαγητό τους

Tα καθίσματα φαγητού είναι κάτι ακόμα που δυσκολεύει τους γονείς διδύμων. Εμάς σίγουρα. Όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για τις βόλτες μας, διότι σπάνια βρίσκεις εστιατόριο με δύο καθίσματα για παιδιά.
Στην αρχή λοιπόν, πήραμε κάτι ογκώδη, με τη λογική ότι γλιτώνουμε λεφτά επειδή γίνονταν και λίκνο και ριλάξ επίσης. Όταν όμως ήρθε η στιγμή να γίνουν καθίσματα φαγητού, είδαμε ότι πιάνουν πολύ χώρο στην τραπεζαρία και μας χαλάνε το ντεκόρ, ότι δεν χωράνε στην κουζίνα και ότι λερώνουν πολύ και δεν καθαρίζουν εύκολα. Στη συνέχεια, πήραμε κάτι πλαστικά αποσπώμενα για όλες τις καρέκλες. Έλα μου όμως που διαλέξαμε κάποια που όταν έκλειναν έπιαναν πολύ χώρο. Δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε μαζί μας στη βόλτα και σίγουρα έπιαναν πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ όταν ταξιδεύαμε. Έτσι, πήραμε και τα γνωστά υφασμάτινα που δένουν στις περισσότερες καρέκλες. Τα οποία όμως είναι για πολύ λίγο (χονδρικά, από όταν κάθονται σταθερά στον πωπό τους 6-9 μηνών, μέχρι να αρχίσουν να αγριεύουν και να λύνονται από αυτά – στην περίπτωσή μας, 17 μηνών). Αγορά για 10 μήνες δηλαδή. Τελικά καταλήξαμε στις δύο καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει:

Κάθισμα φαγητού Foppapedretti

Δεν υπάρχει αποσπώμενο κάθισμα φαγητού πιο άνετο για το παιδί και που γίνεται τόσο μικρό όταν διπλώνει όσο αυτό της Foppapedretti. Έχει και τσάντα μεταφοράς και αποθήκευσης. Ταιριάζει σε όλες τις καρέκλες. Έχει δικό του αποσπώμενο δίσκο και αποσπώμενα καλύματα που καθαρίζουν με υγρό πανάκι. Άνετα κρατάει παιδί 15 κιλών. Είναι σε κομψό λευκό χρώμα και έχει υφάσματα σε χρώματα που δεν χαλάνε το μινιμάλ ντεκόρ μας.

 

Ριλάξ-Καρέκλα φαγητού Nomi

Σχεδιασμένη από τον designer της Stokke Tripp Trapp, η Nomi είναι το νέο όνομα, η νέα τάση και η μοντέρνα, πιο πρακτική εκδοχή της αγαπημένης καρέκλας. Σε καμία περίπτωση δεν μας χαλάει το ντεκόρ, βγαίνει σε πολλά χρώματα τόσο το ξύλο και το πλαστικό της, όσο και τα καλύμματα, ενώ οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις ύψους γίνονται απλά, με έναν μοχλό. Σε πρώτη ανάγνωση, φαίνεται τσιμπημένη. Ωστόσο, είναι αγορά ζωής. Έχει ριλάξ για βρέφη, είναι κάθισμα φαγητού για μωρά και μικρά νήπια και κάθισμα παιδιού, μέχρι και ενήλικα. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι η ογκώδης, πλαστική, γελοία χρωματισμένη καρέκλα φαγητού για μωρά που έχουμε συνηθίσει.

 

 

Με λίγα λόγια και για να συνοψίσουμε. Ναι, τα αγοράζουμε όλα διπλά, ακόμα και το καρότσι που καλό είναι να έχουμε και διδύμων και μονά. Αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να κάνουμε λάθος αγορές και μετά διορθωτικές αγορές. Ως μαμά διδύμων, που είναι ήδη 3+ ετών, ως blogger που έρχομαι σε επαφή με brands και πωλητές, ως γυναίκα δραστήρια που τους βγάζω βόλτα κάθε μέρα και ταξιδεύω μαζί τους τακτικά, αλλά και ως μαμά που περνάω χρόνο με τα παιδιά μου μιας και εργάζομαι λίγο και από το σπίτι, ελπίζω με αυτό το άρθρο να κάνετε λίγες και καλές αγορές – και να σας βοηθήσω όπως σας βοηθάω και στα ταξίδια σας!

 

 

* Το άρθρο αυτό είναι sponsored by letoshop.gr. Οι απόψεις είναι όπως πάντα αληθινές και ειλικρινείς.

 

 

Comments:

 • Φανή Κανίδου

  October 2, 2020

  Καλησπέρα!! Είμαι έγκυος σε δίδυμα και με έχει ενθουσιάσει το blog σας, μιας και σε εμας μας αρέσουν τα ταξίδια (ίσως όχι τοσο συχνά, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών) αλλά είμαστε και εμεις ένθερμοι υποστηρικτές. Απορροφώ τις συμβουλές σας και εύχομαι όταν με το καλό γεννηθούν τα διδυμάκια μας, να μπορούμε να πηγαίνουμε και εμείς τις εξορμήσεις μας.

  Ήθελα να σας ρωτήσω, αν μπορούσατε να με βοηθήσετε, για την τσάντα-αλλαξιέρα BabaBing, που τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε από που την πήρατε; Έψαξα στο Λητώ, αλλά ενώ την βγάζει σε παλιότερα αποτελέσματα πχ 2017, τώρα δεν την βρίσκω. Μήπως γνωρίζετε που αλλού μπορώ να απευθυνθώ;

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!

  reply...
 • Νεφέλη

  August 7, 2021

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την επιτυχή καθοδήγηση που μας προσφέρετε. Μελλοντική μανούλα διδύμων κοριτσιών και έχω μια βασική απορία που προέκυψε από την έρευνα αγοράς για καροτσάκι βόλτας. Έχουμε ολίγον τι διχαστει, μιας και είμαστε μεταξύ ενός καροτσιου με τα καθίσματα μπρος και πίσω – τύπου cybex, Thule και contours- και του καροτσιου bymprider connect. Δοκιμάζοντας όλες τις επιλογές ένιωσα περισσότερη ασφάλεια στον χειρισμό και μεγαλύτερη άνεση στο υλικό των καθισμάτων με το cybex. Ωστόσο, το bymprider μου φάνηκε πιο ελαφρύ με την ευκολία να σπάει σε δύο μόνα καρότσια. Η 2η επιλογή πόσο μπορεί να βοηθήσει σε ταξίδια ή σε περιπτώσεις που μόνο ο ένας γονέας χειρίζεται το καρότσι; Είναι πιο λειτουργικό από ένα καρότσι μπρος – πίσω;
  Η γνώση σας θα μου είναι πολύτιμη.
  Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
  Φιλικα, Νεφέλη
  Να σας ζήσουν τα παιδάκια σας

  Υ. Γ. Ο σύζυγος μου επιλέγει το bymprider λόγω πρακτικοτητας. Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα με το cybex λόγω σταθερότητας και ασφάλειας στην μετακίνηση.

  reply...
 • Ρανια

  August 22, 2021

  Καλησπέρα!!!
  Μα τι ωραίο blog για δίδυμα είναι αυτό;!;
  Είμαι κι εγώ μέλλουσα διδυμομανουλα και διάβασα πολύ προσεκτικά όσα γράψατε για όλα τα προϊόντα! 😉
  Σε πρώτη φάση αναζητούμε κι εμείς καροτσάκι και για δικούς μας«ψυχολογικούς» λόγους νομίζουμε ότι τα καροτσάκια στο πλάι είναι πιο «δίκαια» για τα μωράκια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είναι πάνω κάτω! Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται δύσκολο να είναι το ένα μωρό πάνω πάνω και το άλλο κάτω χαμηλά! Δικό μου κόλλημα! Χαχαχα
  Τέλος πάντων! Ήθελα να ρωτήσω γνωμη για τα καροτσάκια cosatto, καθώς και για τα καθίσματα αυτοκινήτου all in one (360o)…
  Ευχαριστώ πολύ! 😉

  reply...

post a comment