Top
  >  Babycation   >  Στο VIP Chalet στην Αράχωβα με τα Δίδυμα

Ένα τριήμερο στην Αράχωβα είναι και παραείναι εφικτό με δίδυμα μωρά. Αρκεί να μείνεις στο κατάλληλο ξενοδοχείο!
Επιλέξαμε το VIP Chalet στο Λειβάδι και καλά κάναμε, μιας και τα διδυμάκια μας πέρασαν εξαιρετικά. Ήσυχα, χαρούμενα και χαλαρά. Κι εμείς, προφανώς, επίσης!
Γιατί όμως τόσο καλά;

 

Διαμονή στο VIP Chalet στην Αράχωβα

 

Τοποθεσία

Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών τύπου chalet έξω από το Λιβάδι, στην έναρξη ακριβώς του δρυμού. Πάει μόνο χωματόδρομος, ο οποίος είναι βατός και σωστά διαμορφωμένος μόνο 600 μέτρα που καταλήγει στο ξενοδοχείο. Είναι ο ίδιος χωματόδρομος που είναι μέρος του πεζοπορικού μονοπατιού που καταλήγει στο Κορύκειο Άντρο. Είχαμε ανέβει σε μια πεζοπορική μας εκδρομή, οπότε δεν το επιχειρήσαμε με τα μωρά. Ωστόσο ο χωματόδρομος προσφέρεται για βόλτα με τα μωρά στους μάρσιπους, μιας και η φύση γύρω και άρα γύρω από τα chalets, είναι εξαιρετική. Η θέα στην γεμάτη έλατα πλαγιά μάς πήρε τα μυαλά. Βοηθάει πολύ και η μεγάλη τζαμαρία σε κάθε chalet, μιας και δεν χρειάστηκε καν να ανοίξουμε τηλεόραση. Μας αρκούσε να παρακολουθούμε την ομίχλη να δίνει τη θέση της στη βροχή και το χιόνι και έπειτα στο ουράνιο τόξο στην καταπράσινη πλαγιά, ακριβώς έξω από το σαλόνι μας!

 

Τα σαλέ

Αρχικά, προορίζονταν για μεμονωμένες πολυτελείς εξοχικές κατοικίες που θα νοικιάζονταν με τη σαιζόν. Τελικά. κάθε σπίτι/chalet χωρίστηκε σε πάνω και κάτω όροφο δίνοντας δύο ξεχωριστά διαμερίσματα το καθένα. Όλα πετρόχτιστα, με στέγες και μεγάλες τζαμαρίες με θέα στην ελατόφυτη πλαγιά. Όλα έχουν επίσης αυλή ή μπαλκόνι. Είναι ευρύχωρα (85τμ το δικό μας), με άνετα καθιστικά και μεγάλη τραπεζαρία, με δική τους πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και πάνω από ένα υπνοδωμάτια το καθένα. Η διακόσμηση είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, μιας και ο ιδιοκτήτης είναι συλλέκτης, κάτι που φαίνεται στη βαριά επίπλωση, αλλά και σε συλλεκτικά διακοσμητικά.
Τα δίδυμα έπαιζαν μέχρι τελικής πτώσης στο παχύ χαλί του καθιστικού – το ζεστό περιβάλλον και η ανεμπόδιστη θέα από την τεράστια τζαμαρία ήταν όνειρο!

 

Παροχές

Κάθε δωμάτιο έχει καφετιέρα, boiler, τσάι, ζάχαρη, καφέ και αλατοπίπερο. Το mini bar είναι επίσης υπερπλήρες, ενώ υπάρχει επίσης δυνατότητα παραγγελίας σνακ, ροφημάτων και χυμών.

 

Φαγητό

Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία του σαλέ κατόπιν τηλεφωνήματος στη ρεσεψιόν – ό,τι ώρα θέλετε δηλαδή. Και είναι πλήρες (πλην φρούτων, που μπορείτε όμως να προμηθευτείτε από την Αράχωβα ερχόμενοι). Τα προϊόντα είναι διαλεγμένα από μικρούς παραγωγούς. Λατρέψαμε το πλήρες γιαούρτι και τιμήσαμε δεόντως τις μαρμελάδες, ενώ τέτοια αυγά στην Αθήνα δεν θα βρείτε.
Το VIP Chalet συνεργάζεται με την παραδοσιακή ταβέρνα “Ο Χρήστος” με ειδικά μενού για διανομή φαγητού στο chalet σας. Προτείνουμε το αγριογούρουνο (σε ό,τι μορφή το βρείτε, μπιφτέκι, σουβλάκι ή μπριζόλα), τις σούπες (κολοκυθόσουπα με λάδι τρούφας και παρμεζάνα κανείς;), τη σαλάτα της πεθεράς και την πίτα ημέρας. Μας βόλεψε που υπήρχε η δυνατότητα να παραγγείλουμε το πρώτο μας βράδυ εκεί, γιατί με την κούραση του ταξιδιού και τα μωρά να πεινάνε, θα ήταν άσχημο εγχείρημα να πάμε να ψάξουμε ταβέρνα.

 

Φιλικό προς οικογένειες

1. Τα παρκοκρέβατα ήταν άμεσα διαθέσιμα και πολύ καλής ποιότητας. Βασικά, είναι κρεβατάκια.
2. Υπάρχει παιδική χαρά, η οποία μάλιστα έχει κούνιες για μικρά παιδάκια.
3. Μπορείτε να ζητήσετε κατσαρολάκι, ίσως και blender, για προετοιμασία γεύματων.
4. Είναι τέτοια η άπλα, η ησυχία και η απομόνωση, τόσο μέσα στον χώρο των chalets όσο και ακριβώς έξω, που ενδείκνυται για ποδήλατο για τα παιδιά.
5. Η τοποθεσία είναι τουλάχιστον ειδυλλιακή για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά σας με τη φύση. Αν είναι μεγάλα, άνετα μπορείτε να κάνετε μαζί την ανάβαση προς το Κορύκειον Άντρο. Αν είναι μικρότερα και φοβάστε με τους μάρσιπους την ανηφόρα (με το δίκιο σας), ντυθείτε καλά και κάντε περίπατο στον χωματόδρομο μέσα στα έλατα.
6. Τα διαμερίσματα είναι ευρύχωρα (85τμ αυτό που μείναμε εμείς) με τουλάχιστον 2 υπνοδωμάτια το καθένα. Αυτό σημαίνει πως αν τα παιδιά σας είναι μεγάλα, έχετε ευκαιρίες και κοντά και χώρια. Και αν είναι μωράκια, έχουν άπλα να παίξουν.
7. Η θέρμανση είναι πολύ καλή, το service άμεσο και άρτιο, τα έπιπλα αντίκες που χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση, δεν έχουν γωνίες. Η διαμονή μας δηλαδή ήταν άνετη και απροβλημάτιστη και γι’ αυτό περάσαμε όλοι τόσο καλά.
8. Το room service δίνει τη δυνατότητα να περάσετε χρόνο στο chalet όπως άλλωστε και η άνεση του χώρου. Μπορείτε δηλαδή να μην κάνετε καμία εκδρομή αν σας κουράζει η προετοιμασία των μωρών.
8. Αν όμως θέλετε να κάνετε τη βόλτα σας, η Αράχωβα είναι μόλις 8 λεπτά και είναι πολύ οργανωμένη (φαρμακείο ανοιχτό Κυριακή, άκαπνο εστιατόριο, οπωροπωλεία – έρχεται άρθρο).

 

Με λίγα λόγια, μην το πολυσκέφτεστε. Η Αράχωβα είναι κοντά στην Αθήνα και χωριό δεν τη λες με τόσα μαγαζιά και οργάνωση.
Και το VIP Chalet προσφέρει την ιδανική εμπειρία διαμονής για οικογένειες με μωρά.
Πήγαμε με τα δίδυμα και το τσεκάραμε για εσάς 😉

 

* To άρθρο αυτό γράφτηκε κατόπιν της complimentary επίσκεψής μας στο VIP Chalet. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται παραπάνω είναι προσωπικές.
** Το άρθρο περιλαμβάνει affiliate links

 

 

post a comment