Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Στα Ζαγοροχώρια Με Τα Δίδυμα

Υπέροχος παντός καιρού προορισμός, τα Ζαγοροχώρια είναι ιδανικά για ταξίδια με τα παιδιά! Πήγαμε το 4ήμερο που μας πέρασε, περάσαμε πολύ ωραία και, παρά τη βροχή, είδαμε και κάναμε πολλά. Κάποια από αυτά που αναφέρω (Βοβούσα, Πάπιγκο, Αρίστη, Κλειδωνιά) έγιναν σε άλλα ταξίδια.

 

 

Το Ζαγόρι ανά εποχή

Χειμώνας: Θα έχει αρκετό κρύο, ακόμα και χιόνι. Μπορεί να μην κάνετε πεζοπορίες, αλλά θα χαρείτε το χιόνι που τόσο αρέσει στα παιδιά!

Άνοιξη – Καλοκαίρι: ιδανική εποχή για ένα ήπιο rafting στον Βοϊδομάτη, για ιππασία πλάι στο ποτάμι και για χαλαρές πεζοπορίες στη φύση. Τα ποτάμια είναι γεμάτα νερό και θα απολαύσετε πραγματικά. Ωστόσο, επειδή είναι βροχερά ακόμα και τον Απρίλη, ίσως καλύτερα να είναι το Καλοκαίρι.

Φθινόπωρο: Ιδανικά για να δείτε τα χωριά ντυμένα στα κόκκινα και τα πορτοκαλί. Μπορεί να πετύχετε αρκετή βροχή.

 

 

Δραστηριότητες με παιδιά στα Ζαγοροχώρια

Ρωτήστε στο κατάλυμά σας για εταιρείες κοντά σας που διοργανώνουν πεζοπορίες φιλικές για παιδιά, ήπια rafting και φυσικά ιππασία. Είναι πολύ ωραίο το μονοπάτι πηγών Βοϊδομάτη, αλλά σίγουρα πιο εύκολο να περπατήσετε πλάι στο ποτάμι ξεκινώντας από τη γέφυρα Κλειδωνιάς.

 

 

Εκδρομές στα Ζαγοροχώρια με παιδιά

Φαράγγι του Βίκου: δεν χρειάζεται να το περπατήσετε, αρκεί η αεροπλανική πανοραμική θέα από τη θέση Οξυά, λίγα χιλιόμετρα από το Μονοδένδρι. Στον δρόμο, θα πετύχετε και το Πέτρινο Δάσος, στο οποίο αξίζει μια βόλτα. Mια άλλη επιλογή είναι να πάτε με το αυτοκίνητο μέχρι το Βραδέτο και από εκεί να περπατήσετε 35 λεπτά μέχρι τη θέση Μπελόη για να απολαύσετε τη θέα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

Κολυμπήθρες: Βρίσκονται στο δρόμο μεταξύ Μεγάλου και Μικρού Πάπιγκου. Περπατήστε δίπλα στα τρεχούμενα γαλαζοπράσινα νερά που σχηματίζουν μικρές “μπανιερίτσες” μέσα στους γκρι βράχους. Το Καλοκαίρι, έχετε μαγιώ κάτω από τα ρούχα σας!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

Γέφυρες: Γενικά, σταματήστε σε όποια βρείτε, μιας και οι περισσότερες είναι πάνω στον δρόμο και υπάρχει χώρος parking. Από το γεφύρι της Κλειδωνιάς και του Κόκκορου (μεγάλα και εντυπωσιακά και τα δύο) φεύγουν και πεζοπορικά μονοπάτια. Κοντά στο Γεφύρι του Κόκκορου είναι και το Γεφύρι Αρκούδι. Πολύ ωραία είναι να πάτε από τους Κήπους με τα πόδια στο Γεφύρι του Μύλου και στο τριπλό γεφύρι της Πλακίδας. Στον δρόμο, θα πετύχετε και το Γεφύρι Βικάκι.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

Βοβούσα: Ίσως το μοναδικό ελληνικό χωριό που το χωρίζει ένα ποτάμι στα δύο και το ενώνει ένα πετρόχτιστο γεφύρι. Όμορφη η πλατεία, ωραίο φαγητό, αγνό. Είναι στο ανατολικό Ζαγόρι, μόνο του και αρκετά μακριά από τα υπόλοιπα χωριά. Θα γίνει είτε ημερήσια είτε με διαμονή και εδώ.

Περιήγηση στα χωριά: Δεν είναι όλα εξίσου γραφικά, αλλά αν έρθετε για μέρες, αξίζουν όλα μια βόλτα. Μας αρέσουν πολύ οι Κήποι, το Δίλοφο, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο και το Καπέσοβο, γιατί είναι πεζοδρομημένα. Πολύ όμορφα όμως είναι να πάτε και στα Άνω Πεδινά, στον Ελαφότοπο, στο Κουκούλι, στο Βραδέτο, στο Τσεπέλοβο, στο Μονοδένδρι, στη Βίτσα, στην Αρίστη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

Πεζοπορίες φιλικές για παιδιά: Από το Βραδέτο προς τη θέση Μπελόη για πανοραμική θέα στο φαράγγι του Βίκου. 35 λεπτά πήγαινε και άλλα τόσα η επιστροφή. Επίσης, το μονοπάτι πλάι στον ποταμό Βοϊδομάτη που φεύγει από το Γεφύρι της Κλειδωνιάς είναι ήπιο και μαγικό. Περπατήστε όσο θέλετε και γυρίστε πίσω. Περίπατο μπορείτε να κάνετε και στο Πέτρινο Δάσος, λίγο πριν τη θέση Οξυά (δείτε παραπάνω “φαράγγι Βίκου”).

 

 

Φαγητό στο Ζαγόρι

Απλές γεύσεις θα βρείτε εδώ, ντόπια υλικά λόγω απομόνωσης, μανιτάρια, φρέσκα αυγά και κρέατα. Για Καλοκαίρι, προτείνουμε φαγητό στις πλατείες κάτω από τους πλάτανους με τα παιδιά να παίζουν (πολύ ωραία η πλατεία με τον πλάτανο στο πεζοδρομημένο Καπέσοβο).
Για τις άλλες εποχές, όπου κάτσετε, πραγματικά θα απολαύσετε ζεστασιά, ζεστή φιλοξενία, υπέροχα πιάτα.
Μας άρεσε πολύ ο Θουκυδίδης στο Καπέσοβο, ο Λίθος στο Δίλοφο, ο Μιχάλης στους Κήπους και το Κανέλλα και Γαρύφαλλο στη Βίτσα.

 

 

Διαμονή με παιδιά στα Ζαγοροχώρια

Προτείνουμε το Aristi Mountain Resort στην Αρίστη, τον Μαχαλά στους Κήπους και το Avragonio στο Πάπιγκο. 

 
* Το άρθρο περιέχει affiliate links.

post a comment