Top
  >  Momcation   >  Γιατί επιλέγω να είμαι slow traveler

Με άλλα λόγια, γιατί ποτέ δεν θα παρατήσω τα πάντα για να ταξιδέψω για κάνα χρόνο, αλλά προτιμώ να ταξιδεύω 1-3 φορές τον χρόνο στο εξωτερικό και όσο μπορώ στη χώρα μου.
… Aκόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάω σε όλες τις χώρες του κόσμου όσο ζω…

 

1. Θεωρώ το backpacking ταλαιπωρία

Μπορεί να το έχω κάνει για 3-13 μέρες σε κάποια φάση της ζωής μου, αλλά ήμουν πολύ νεώτερη και πάλι όμως δεν το απόλαυσα. Με δυσκόλεψε. Θέλω τις ανέσεις μου! Καλά ξενοδοχεία, καλό φαγητό και προτιμώ τις βαλίτσες από τα backpacks. Επίσης, προτιμώ να ξεπακετάρω τις βαλίτσες μου σε ντουλάπες ξενοδοχείων.
Αν έκανα πχ τον γύρο του κόσμου, θα έμενα σε καλά ξενοδοχεία και θα ταξίδευα business. Η κούραση και το jet lag μου χαλάνε τη διάθεση και προτιμώ να είμαι full energetic όταν φτάνω κάπου, για να απολαύσω τον προορισμό στο max. Με λίγα λόγια, και backpacker, και jetlagged και να ταξιδεύω στην οικονομική ΚΑΙ να καταλήγω σε ένα hostel; No, thanks…

Hallstatt seen from the boat that takes you there

Όταν πήραμε το τρένο από τη Βιέννη και βρεθήκαμε στο παραμυθένιο Hallstatt

 

2. Θέλω να αράζω αρκετά σε κάθε προορισμό

Το hopping το θεωρώ ξεπέτα. Ίσα για να κάνω check-in. Δεν μου αρκεί 1 μερούλα, όπου κι αν πάω. Εκτός αν έχω ξαναπάει. Θέλω να τον ζω τον προορισμό. Να κάνω road trips, να πάρω το τρένο απ’ την πόλη και να πάω παραδίπλα. Να πεζοπορήσω στη φύση της χώρας που επισκέπτομαι.

 

3. Δεν νομίζω να αντέξω να είμαι για πάνω από 1 μήνα με τα ίδια outfits

κυνηγώντας αεροπλάνα και τρένα για να προλάβω τον επόμενο προορισμό. Όχι τόσο για τα outfits, όσο για το τι σημαίνει αυτό: και σημαίνει hopping, κούραση, ελλιπή ξεκούραση και φαγητό στο όρθιο.

Ananti Pool2

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Ananti, σε press trip με τον άντρα μου

 

4. Μπορώ να είμαι slow traveler, αλλά να πηγαίνω σε πολλά μέρη

Το έχω κάνει και ξέρω ότι είναι εφικτό να ταξιδεύω 3 φορές τον χρόνο στο εξωτερικό, πηγαίνοντας σε 1-3 χώρες η φορά. Και είναι σούπερ!

 

5. Προτιμώ την ποιότητα από την ποσότητα

Ακόμα κι αν εγώ γίνω επιτυχημένη travel blogger κάποια στιγμή, προτιμώ χίλιες φορές να ταξιδεύω 3 φορές τον χρόνο με τον Κωστή μου, από 33 με ξένους ή μόνη μου. Προτιμώ την ποιότητα από την ποσότητα. Και τα ταξίδια με ξένους, όταν ξέρω ότι έχω αφήσει σπίτι μου τον άντρα μου που είναι ο καλύτερος συνταξιδιώτης, είναι πολύ άσχημη εμπειρία. Και η ζωή είναι πολύ μικρή για άσχημα ταξίδια.

Lemnos

Group press trip στη Λήμνο

 

6. Δεν θέλω να δουλεύω όσο ταξιδεύω

Γιατί θα πρέπει να δουλεύω σε όλη τη διάρκεια των long term vacations μου, προκειμένου να μπορώ να έχω λεφτά να συνεχίσω το ταξίδι. Και αυτό είναι απλά sad. Η μέρα είναι για δραστηριότητες και το βράδυ για καλό φαγητό, βραδινές εξερευνήσεις και ύπνο. Καμία ώρα της ημέρας δεν είναι για δουλειά όταν είμαι στο εξωτερικό! Κάθε στιγμή αξίζει!

 

6+1. Έχω επιλέξει από νωρίς την ανεξαρτησία μου

Το δίλημμα “να μείνω με τους γονείς μου για να μαζεύω λεφτά για ταξίδια” ή “να φύγω από το πατρικό μου όσο πιο νωρίς τα καταφέρω” δεν ήταν ποτέ πρόβλημα σε μένα. Είχα σαφή την απάντηση, γιατί ήθελα από τα 21 μου ήδη να φύγω από το πατρικό μου. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι δουλεύω πιο σκληρά ή πιο πολύ για να τα βγάλω πέρα και να ταξιδεύω ταυτόχρονα. Μπορεί να σημαίνει ότι ίσως κάποια ταξίδια τα στερήθηκα λόγω οικονομίας (μόνο ένα Πάσχα θυμάμαι που περιορίστηκα βέβαια). Σημαίνει όμως ότι η ζωή μου προχώρησε, γνώρισα τον άντρα μου, μείναμε άμεσα μαζί και ταξιδεύουμε μαζί. Κακά τα ψέματα. Αν επιλέξεις τον πρώτο δρόμο, η ζωή σου μπορεί να είναι ταξιδιωτική, θα είναι όμως και αρκετά μοναχική. Είσαι διατεθειμένη για κάτι τέτοιο;

 

Εσύ είσαι slow traveler; Θα προτιμούσες να ταξιδεύεις συνεχώς;

 

 

 

 

Comments:

 • April 13, 2016

  Πες τα χρυσόστομη! Αυτό με το backpacking! Το προσπάθησα μια φορά στο Παρίσι στα 22 μου και ήταν αρκετό για να μην το ξαναεπιχειρήσω ποτέ 😛 Όχι δεν θα πάω σαν την τρελή γύρω γύρω με δυο φανέλες κι ένα τζην, θα πάω σαν άνθρωπος, κι ας είναι μόνο ένα-δυο ταξίδια το χρόνο! Η μόνη μου αντίρρηση είναι ότι, καθώς δεν έχω βρει ακόμα τον ιδανικό συνταξιδιώτη (στη ζωή γενικώς), πηγαίνω μόνη μου. Βασικά μου αρέσει μόνη μου. Ίσως γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Ίσως γιατί κι οι γονείς μου είναι μοναχοπαίδια. Έχουμε μάθει από μικρά μόνοι μας και μας αρέσει καλύτερα. Εκτός από το solo travel λοιπόν, συμφωνούμε πλήρως. Η ζωή είναι πολύ μικρή για ένα κακό ταξίδι! 😉

  reply...
 • April 13, 2016

  Θα συμφωνήσω μαζί σου.. Προτιμώ την άνεση και όταν θα πάω σε ένα μέρος θέλω να το γυρίσω και να το γνωρίσω όχι απλά να πω ότι πέρασα..

  reply...
 • Despoina Kapodistria

  May 2, 2017

  Θα συμφωνήσω με όλα όσα λές…και για την λίγη πολυτέλεια…με σωστό προγραμματισμό και παρακολούθηση των διάφορων προσφορών σε αεροπορικές εταιρείες αλλα και σε ξενοδοχεια όλα μπορουν να γίνουν!!!!!!!Όπως επίσης μεγάλη βοήθεια έχω λάβει και από bloggers που μένουν στον προορισμό που θέλω να πάω με διάφορα tips που αν δεν μένει κανεις εκεί θα ήταν αδύνατο ή πολύ δύσκολο να τα γνωρίζει…!!!

  reply...

post a comment