Top
  >  Kidcation Essentials   >  Μαμά Διδύμων: Χαρούμενη Διπλά Από Το Πρώτο Λεπτό!

Η πρώτη Ημέρα Της Μητέρας που γιόρτασα ήταν πριν 4 χρόνια ακριβώς. Ήμουν έγκυος στον 4ο μόλις μήνα, αλλά ένιωθα ήδη μαμά – και μάλιστα δύο παιδιών, με το καλημέρα σας! Με τα εμβρυάκια μου ήδη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με κάτι γλυκά φτερουγίσματα χαμηλά στην κοιλίτσα μου, το γιόρτασα και το καταχάρηκα, με περίσση περηφάνεια.

 

Διαβάστε για την εγκυμοσύνη μου εδώ!

 

Ήμουν στο χρυσό τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Δεν είχα πια αποκόλληση, αποστροφές σε τροφές, ναυτίες και κόπωση. Ίσα ίσα, είχε ανοίξει η όρεξή μου πολύ, αλλά η φερριτίνη μου δεν ανέβαινε για κανένα λόγο. Αναιμία κύησης, η διάγνωση. Συνηθισμένη στις δίδυμες εγκυμοσύνες, όπως και όλα όσα μου συνέβαιναν – τα έντονα συμπτώματα, οι τρελές ορμόνες και η υπνηλία για παράδειγμα. Αλλά σαφώς πιο επικίνδυνη. Η δημιουργία μίας νέας ζωής συνεπάγεται σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες, πόσο μάλλον όταν μέσα σου μεγαλώνεις ΔΥΟ νέες ζωούλες.

Κατόπιν σύστασης του γιατρού μου, ξεκίνησα άμεσα με έξτρα σίδηρο και Folivit B12, τα οποία συνέχισα να παίρνω και όταν με το καλό γέννησα και θήλαζα τα δύο μου μωράκια. Παντού και πάντα μαζί μου τα είχα, μην και ξεχάσω κάποια δόση. Θυμάμαι είχαμε πάει στους γονείς μου για φαγητό στον 6ο μήνα και δεν τα είχα πάρει μαζί. Σταματήσαμε σε φαρμακείο και τα αγόρασα εις διπλούν, παρακαλώ! Το Folivit B12 το εμπιστεύτηκα αμέσως, μιας και είναι της ίδιας οικογένειας με το Inofert που έπαιρνα για να φτιάξει ο κύκλος μου πριν μείνω έγκυος. Όχι απλά έφτιαξε, έχασα και δυο κιλά 😉

Πλέον, η ίδια οικογένεια φαρμάκων που είχα προτιμήσει σε αυτές τις τόσο απαιτητικές μου στιγμές έχει αποκτήσει ένα νέο μέλος. Το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για εμάς που κυοφορούμε και θηλάζουμε πάνω από ένα μωρό ταυτόχρονα. Το Iofolen Twin είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με τη διαιτητική συμπλήρωση των πολύδυμων κυήσεων.

Το Iofolen Twin περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στις κατάλληλες ποσότητες, ώστε να θωρακίσει την έγκυο από πιθανές επιπλοκές. Περιέχει, μεταξύ άλλων, προσαρμοσμένες δόσεις Φυλλικού οξέως, Σιδήρου & Βιταμίνης D, ώστε να προστατέψει από τον αυξημένο κίνδυνο σιδηροπενικής αναιμίας και συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (όπως οι δυσπλασίες νευρικού σωλήνα), που παρατηρούνται στις πολύδυμες κυήσεις. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών όπως προωρότητα, προεκλαμψία και χαμηλό βάρος γέννησης των νεογνών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια Φυλλικού οξέως και Σιδήρου, συντελώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και στη γέννηση 2 (ή περισσότερων) υγιών βρεφών.

Νέος σύμμαχος, διδυμο-τριδυμομανούλες; Τυχερές οι νέες, χρόνια μας πολλά σε όλες!

post a comment