Top
  >  Kidcation Tips   >  Οδηγός Επιβίωσης Για Ταξίδι Με Δίδυμα Δίχρονα

Λένε ότι είναι πιο δύσκολο να ταξιδέψεις με παιδάκια 18-24 μηνών, παρά με παιδιά 2-2,5 ετών. Το μάθαμε αργά αυτό εμεις. Γι’ αυτό μάλλον κάναμε 5 ταξίδια με τα δίδυμα από 18 μέχρι 23 μηνών. Από άγνοια. Έχοντας πάει λοιπόν στο Ναύπλιο, στο Χυλόκαστρο, στο Νότιο Πήλιο, στην Τήνο και στη Σκύρο αυτό το κρίσιμο 6μηνο, αφενός συμφωνήσαμε ότι μας αξίζει να πάρουμε μια ανάσα από τα ταξίδια. Από την άλλη όμως, αποκομίσαμε αρκετές εμπειρίες, τόσες ώστε να χωρέσουν σε ένα άρθρο. Και το σημαντικότερο; Είχαμε την ευκαιρία να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση στα ταξίδια μας μαζί τους, ώστε τελικά να περνάμε καλά όλοι.

 

 

Δείτε επίσης 

Τravel Tips για ονειρεμένα ταξίδια με μωρά

 

Tι μάθαμε λοιπόν;

1. Πρέπει να σεβόμαστε τα θέλω τους

Ο Γιώργος την πρώτη μέρα έκλαιγε όταν φεύγαμε από το σπίτι, έκλαιγε όταν έβγαινε από το αυτοκίνητο, έκλαιγε όταν φεύγαμε από την παραλία. Και λοιπά. Τη δεύτερη μέρα, μείναμε σπίτι 5 λεπτά παραπάνω. Παίξαμε παιχνίδια για να βγει από το αμάξι. Φύγαμε από την παραλία όταν τον ρωτήσαμε αν θέλει να φύγουμε και απάντησε καταφατικά. Τα δίχρονα δεν θέλουν ό,τι θέλουμε εμείς. Δεν έχουν στο μυαλό τους κάποιο πρόγραμμα. Απολαμβάνουν τη στιγμή. Μέχρι να τη βαρεθούν. Τότε, μπορούμε να συνεχίσουμε κι εμείς το όποιο πρόγραμμά μας (που ευτυχώς στις διακοπές δεν είναι αυστηρό). Το οποίο πρόγραμμά μας βολεύεται γύρω από τους υπνάκους τους. Γιατί…

 

 

2. Όλοι χρειαζόμαστε τους υπνάκους τους

Ξέρω πότε παίρνουν τον μεσημεριανό τους υπνάκο. Κι εσείς ξέρετε. Παρ’ όλ’ αυτά, επιλέξαμε 2 μέρες να πάμε να φάμε εκείνη την ώρα. Με τα παιδιά άυπνα. Λάθος. Δεν έφαγε κανείς.
Αντίθετα, όταν εκείνη την ώρα πηγαίναμε κάποιο οδικό ταξίδι, απολαμβάναμε τον καφέ μας και το τοπίο (και τα δίδυμα ύπνους μεσημαριανούς).

 

 

3. Μας βολεύει η συγκοίμιση

Δεν είναι για όλους. Αλλά όταν ταξιδεύουμε εκμεταλλευόμαστε την άνεση χώρου και κοιμόμαστε όλοι μαζί στο διπλό μαζί με ένα μονό δίπλα του. Ο Ορφέας έτσι μόνο κοιμάται όλο το βράδυ. Και ο Γιώργος έτσι μόνο ξυπνάει μόνο 2 φορές.

 

 

4. Προσέχουμε τι βολεύει την οικογένεια και το τηρούμε κάθε μέρα

Όταν είδαμε ότι βολεύει να πηγαίνουμε για μπάνιο μετά το πρωινό, το συνεχίσαμε. Τα δίδυμα είναι νυσταγμένα και άρα δεν τρέχουμε από πίσω τους στην παραλία. Κοιμούνται στο αμάξι στον γυρισμό και τους αφήνουμε να κοιμηθούν στην αυλή με τον μπαμπά. Εγώ εκμεταλλεύομαι τον “ελεύθερο” χρόνο. Ξυπνάνε, τα κάνουμε μπάνιο με το λάστιχο στον κήπο. Χαρούμενοι, δροσεροί και χορτάτοι από ύπνο, έχουν στο μεταξύ πεινάσει και πάμε για φαγητό. Τρώνε ευχάριστα. Συνεχίζουμε με παιχνίδι στην αυλή του airbnb. Πριν το ηλιοβασίλεμα, φεύγουμε με το αυτοκίνητο είτε για να πάμε κάπου να παίξουν όσο εμείς απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα. Ή τα κάνουμε βόλτα με το καρότσι ώσπου να κοιμηθούν κι εμείς να απολαύσουμε το κοκτέηλ που τόσο μας αξίζει. Σε κάθε περίπτωση, στον γυρισμό κοιμούνται και άρα δεν χρειάζεται να τα κοιμίσω εγώ.

 

 

5. Κάνουμε τη ζωή μας εύκολη. Χωρίς πολλά πολλά

Δεν χρειάζονται ρούχα το Καλοκαίρι. Ούτε παπούτσια. Ούτε μαγιώ και αδιάβροχες πάνες. Ούτε μπάνιο στην μπανιέρα τους. Η εξοχή είναι ευκαιρία να βγούμε από τα “πρέπει” της πόλης. Ευκαιρία να διασκεδάσουν ξυπόλητα και γυμνά. Ευκαιρία να κολυμπήσουν γυμνά και να νιώσουν την άμμο στα πόδια τους. Αφορμή να κάνουν μπάνιο με το λάστιχο στην αυλή, αφού τους αρέσει τόσο πολύ να βρέχονται μόνα τους. Δεν λέω, να τα προστατέψουμε, να τους βάλουμε αντιηλιακό και καπέλο. Αλλά βάλε-βγάλε ρούχα, πάνες, μαγιώ, στεγνό μαγιώ, παπούτσια, παπούτσια θαλάσσης… Κάτσε… Θέλουμε κι εμείς να χαλαρώσουμε λίγο!

 

 

Kαι πάντα θυμόμαστε τα βασικά για μια ομαλή καθημερινότητα με δίχρονα:

1. Όταν έχουν tantrum, θέλουν αγκαλιά, χάδια και εφησυχασμό. Ή απλά τον αδερφούλη τους.
2. Τους αρέσει να είναι στον μάρσιπο. Ηρεμούν.
3. Φαγητό και ύπνος! Για να μην πεινάνε, να μην νυστάζουν και άρα να μην εκνευρίζονται. Για να μην φτάσουν δηλαδή να έχουν ξεσπάσματα.

 

 

 

Τι άλλα μάθατε εσείς στα ταξίδια σας με τα δίχρονα;

 

 

 

Comments:

 • June 2, 2022

  Μπράβο. Πολύ ωραίο άρθρο. Σας ευχαριστούμε!

  reply...
 • Μήνα

  August 23, 2023

  Πολύ ωραίο άρθρο ,κι εγώ ως μαμά δίδυμων αγοριών 2,5 ετών,ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα περάσαμε πολύ ωραία στις διακοπές!!! Και τ αγόρια μας το διασκέδασαν εξίσου.

  reply...

post a comment