Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Στο Βερολίνο με παιδιά

Η Στελίνα, ο άντρας της και ο γιος τους, ετών 3,5, ταξίδεψαν στο Βερολίνο και μεταφέρουν την εμπειρία τους.

 

 

Πώς μπορεί μια οικογένεια να φτάσει στο Βερολίνο

Πετάξαμε με Aegean την Μεγάλη Τετάρτη. Είχαμε μαζί καρότσι που έπρεπε να παραδώσουμε σε ξεχωριστό ιμάντα στην άλλη άκρη από τα γκισέ του Aegean for families. Για τη μεταφορά μας από το τέρμιναλ του αεροδρομίου προς την πόλη του Βερολίνου, κάναμε το λάθος να μην πάρουμε το express τρένο και ταλαιπωρηθήκαμε λίγο (FLX λέγεται και έχει ανταπόκριση σε 3 σταθμούς. Βολεύει ο σταθμός Gesundbrunnen που έχει ανταπόκριση με S, αλλιώς Berlin Hauptbahnof).

 

Εποχή

Πήγαμε Πάσχα. Το είχε το κρύο του. Το πρωί ξεκινούσε με 7 βαθμούς και η μέγιστη θερμοκρασία έφτανε στους 17. Μέσα στους κλειστούς χώρους έχει αρκετή ζέστη, όποτε προτιμήσαμε το layering (χρειαστήκαμε ζεστό μπουφάν και τολμώ να πω ότι αν είχα πάρει και τα λεπτά σκουφάκια μας, θα ήμασταν καλύτερα).

 

Διαμονή

Μείναμε στο Mitte, στο ξενοδοχείο MEININGER Hotel Humboldthaus: μικρά δωμάτια, καθαριότητα upon request, όχι τόσο καθαρά σκεύη, και χώρος πρωινού. Διέθετε ασανσέρ, παιδικά καθίσματα και αρκετές επιλογές πρωινού. Προσφέρει γεύμα για το δρόμο (με επιπλέον χρεωση) και είναι ακριβώς πάνω σε στάση τραμ και γραμμή S. Λίγο πιο πάνω έχει και σταθμό U (εμείς κινηθήκαμε σχεδομ αποκλειστικά με τραμ, S και πόδια). Αρκετά καλή η τιμή του για όσα προσφέρει.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

1. Μουσεία

Επισκεφθηκαμε το DDR museum και συμμετείχε και ο μικρός στην εξερεύνηση, καθώς είναι αρκετά διαδραστικό. Έχει πόρτες και ντουλαπάκια να ανοίξεις, χώρους που μοιάζουν με σπίτι, σχολείο, κελί, δωματιο ανακρίσεων και παρακολούθησης. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για τους μη λάτρεις του συγκεκριμένου τμήματος της ιστορίας.

Μουσείο φυσικής ιστορίας, Technik Museum και σπεκτρουμ, Sea Life. Καλά και ενδιαφέροντα όλα. Στο φυσικής ιστορίας πολλα εκθεματα είναι μόνο στα γερμανικά. Στο technik θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να τα δείτε και τα δυο κτίρια. Προτείνω να ξεκινήσει κάποιος από το σπεκτρουμ που έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τα μικρότερα παιδιά. Θέλαμε επίσης να πάμε στο Anoha στο εβραϊκό μουσείο, αλλά όταν το ανακάλυψα δεν είχε διαθεσιμότητα (κλείνει πολύ γρηγορα). Επίσης, παρόλο που κάποια εισιτήρια τα είχα κλείσει online, ήταν πολύ ελαστικοί με τις ώρες και μας άφησαν να μπούμε και νωρίτερα (είχα βάλει μια ενδεικτική ώρα επειδή δεν ήξερα πόσο χρονο να υπολογίσω για τη μετακίνησή μας, αλλά μας άφηναν να μπαίνουμε και νωρίτερα).

 

2. Κήποι & παιδικές χαρές

Garten der Welt: να κάνετε τη βόλτα με το τελεφερίκ και το Natur-Bobbahn, τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν. Είναι λίγο μακριά από το κέντρο, αλλά φτάνεις εύκολα με συγκοινωνία. Έχει αναλυτικές οδηγίες στο σαιτ τους. Επίσης, υπάρχει Βοτανικός κήπος και πιο κοντά στο κέντρο (δεν πήγαμε).

Εξερευνήσαμε παιδικές χαρές στο Friedrichshain (ο περιώνυμος λεγόμενος «δράκος»), στο Μίτε, στο Τιεργκαρτεν και το Schöneberg (το Schöneberg δε μας άρεσε ιδιαίτερα). Πολύ χρήσιμο το app agalooka για να βρίσκεις τις κοντινές παιδικές χαρές.

Για τα εισιτήρια μας, χρησιμοποιούσαμε την εφαρμογή BVG (τα παιδιά κάτω των 6 δεν πληρώνουν).

Δεν πήγαμε Legoland, δυστυχώς είχαν κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις τους και έκλεισε για ένα διάστημα. Δεν πήγαμε ούτε σε ζωολογικό κήπο, προτιμήσαμε να εξερευνησουμε παιδικές χαρές επειδη το ζητούσε ο μικρός.

 

 

 

ΦΑΓΗΤΟ

Μας φάνηκε τσιμπημένο, τιμες 20% πάνω απο Ελλάδα. Δοκιμάσαμε και γερμανική κουζίνα και street food και φαγητό σε αλυσίδες, ακόμα και ιταλικό ή burger. Μη φύγετε αν δε φάτε curry wurst! Σε κάθε μεριά της πόλης έχει μαγαζιά με φαγητό, οπότε κάναμε το σταυρό μας, διαβάζαμε και καμία κριτική στο γκουγκλ και μπαίναμε.

 

Περάσαμε πολύ όμορφα και ήταν σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για τον μικρό μας, παρόλη την κούραση τη δική μας!

 

* To άρθρο περιλαμβάνει affiliate links
** To kidcation δεν ευθύνεται για αλλαγές στις παραπάνω πληροφορίες
*** Οι φωτογραφίες ανήκουν όλες στη Στελίνα, όπως και οι παραπάνω απόψεις

 

 

 

 

post a comment