Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Oικογενειακό safari στην Ουγκάντα: tips & δρομολόγιο

Η Ουγκάντα είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για οικογενειακό safari, καθώς έχει μεγάλη ποικιλία σε άγρια ζωή, μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες, απίστευτη χλωρίδα και όμορφες πόλεις. Ένα οικογενειακό safari στην Ουγκάντα θα δημιουργήσει αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα και θα δώσουν την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να μάθουν πολλά από την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας.

 

Kλείστε το οικογενειακό σας ταξίδι στην Ουγκάντα για σαφάρι εδώ

 

Gorilla trekking (πεζοπορία για γορίλες) με παιδιά στην Ουγκάντα

Η πεζοπορία για γορίλες στην Ουγκάντα είναι μια απίστευη εκπαιδευτική εμπειρία για γονείς και παιδιά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράγοντες και να ακολουθηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των γορίλων και των παιδιών κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
Αυτά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν οργανώνετε πεζοπορία για γορίλες με παιδιά στην Ουγκάντα:

Ηλικιακοί περιορισμοί: Για να κάνεις πεζοπορία γιγα γορίλες στην Ουγκάντα πρέπει να πάρεις άδεια, η οποία έχει ηλικιακό περιορισμό, συνήθως τα 15 έτη. Αυτός ο περιοριχμός υπάρχει για να προστατέψει και τους γορίλες και τα παιδιά. Τα παιδιά κάτω από μια συγκεκριμένη ηλικία δεν επιτρέπεται να κάνουν πεζοπορία για γορίλες στην Ουγκάντα, εκτός αν υπάρχει κάποια άρση του περιορισμού, βάσει της φυσικής κατάστασης και της πεζοπορικής εμπειρίας του παιδιού.

Η πεζοπορία για γορίλες είναι μια περιπέτεια αρκετά απαιτητική από άποψη φυσικής κατάστασης. Περιλαμβάνει πεζοπορία σε πυκμά δάση και συχνά σε ανηφόρα. Στην περίπτωση που έχετε άρση του ηλικιακού περιορισμού και τα παιδιά σας συμμετάσχουν στην πεζοπορία, φροντίστε να είστε σίγουροι για τη φυσική κατάσταση των παιδιών σας και ότι θα αντέξουν.

Ιδιωτικές πεζοπορίες μόνο για οικογένειες: Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να πάρουν άδεια ή/και είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι καλή ιδέα να κλείσετε ιδιωτική πεζοπορία μόνο για την οικογένειά σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να πάτε με τον δικό σας ρυθμό και η εμπειρία θα είναι περισσότερο στα μέτρα σας.

Οδηγίες: Πριν την πεζοπορία, εσείς και τα παιδιά σας θα λάβετε οδηγίες από τους υπεύθυνους του πάρκου για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε κατά την επαφή σας με τους γορίλες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες αυτές, για να διασφαλίσετε τόσο την ασφάλεια της οικογένειάς σας όσο και των γορίλων.

 

Μπορούν τα παιδιά να κάνουν πεζοπορία για χιμπαντζήδες στην Ουγκάντα;

Η Ουγκάντα είναι σπίτι πολλών χιμπαντζήδων και έτσι υπάρχουν πολλοί προορισμοί όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία για χιμπαντζήδες, όπως το Kibale Forest National Park, το φαράγγι Kyambura, τα δάση Kalinzu και Budongo. Τα παιδιά γενικά πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών για να συμμετάσχουν.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά, όσο οι γονείς κάνουν πεζοπορία για χιμπαντζήδες. Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν Μικρές Βόλτες στη Φύση με Οδηγό, ζωγραφική και χειροτεχνία και περιπέτεια με προσκόπους.

 

Υπάρχει είσοδος στα πάρκα της Ουγκάντας για τα παιδιά;

Φυσικά, η καλύτερη εμπειρία στην Ουγκάντα είναι το safari με οδηγό στα εθνικά πάρκα. Η διαμονή σας θα είναι 10 λεπτά από την είσοδο του πάρκου και με ειδικό 4X4 θα γυρίσετε το πάρκο βλέποντας τα 5 μεγάλα ζώα της Αφρικής. Μεσημεριανό θα φάτε στη σαβάνα και το βράδυ θα γυρνάτε στο ξενοδοχείο για δείπνο και παιχνίδι.

Όλα τα εθνικά πάρκαι τα καταφύγια άγριας ζωής στην Ουγκάντα έχουν μειωμένες τιμές στις εισόδους για τα παιδιά. Τα παιδιά 0-4 ετών συνήθως δεν πληρώνουν είσοδο, ενώ τα παιδιά 5-13 ετών έχουν 40% έκπτωση. Τα παιδιά άνω των 14 ετών πληρώνουν όσο οι ενήλικες.

Οι είσοδοι στα πάρκα της Ουγκάντας κυμαίνονται από 35$, 40$ μέχρι $45 για τα καταφύγια άγριας ζωής, τα πάρκα Κατηγορίας Β και τα πάρκα Κατηγορίας Α αντίστοιχα. Αυτές οι τιμές είναι ανά άτομο και ανά βραδιά.

 

Άλλες δραστηριότητες ιδανικές για οικογενειακά safari στην Ουγκάντα

Safari με βάρκα: Πρόκειται για safari με βάρκα κατά μήκος του ποταμού Νείλου στο Εθνικό Πάρκο του Καταρράκτη Murchison ή στο Κανάλι Kazinga στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth. Αυτά τα safari με βάρκα προσφέρουν τέλειες ευκαιρίες να δείτε ιπποπόταμους, κροκόδειλους και υδροπούλια από κοντά.

Μικρές Βόλτες στη Φύση και Πεζοπορίες στο Δάσος: Πολλά εθνικά πάρκα στην Ουγκάντα προσφέρουν πεζοπορίες στη φύση και στα δάση με οδηγό κατάλληλς για οικογένειες. Αυτές οι πεζοπορίες θα επιτρέψουν στην οικογένειά σας να εξερευνήσουν τη μικρότερη χλωρίδα και πανίδα, μαθαίνοντας για το οικοσύστημα.

Πολιτιστικές Εμπειρίες: Θα έρθετε σε επαφή με τοπικές κοινότητες, για να μάθετε σχετικά με τη ζωή και τα έθιμα της Ουγκάντα. Μπορείτε να επισκεφτείτε χωριά, αγορές και πολιτιστικά κέντρα, για μια καλύτερη εμπειρία και μεγαλύτερη επαφή με τους ντόπιους.

Ξεκούραση στις λίμνες: Η Ουγκάντα έχει πολλές όμορφες λίμνες, όπως η Λίμνη Βικτώρια, η Λίμνη Mutanda και η Λίμνη Bunyonyi. Επιλέξτε να μείνετε κάποιες μέρες με την οικογένειά σας πλάι σε λίμνη, για να απολαύσετε κολύμπι, κανό και βαρκάδες.

 

Συμβουλές για οικογενειακό safari στην Ουγκάντα

Σωστή συμπεριφορά κατά το safari

Μάθετε στα παιδιά σας πώς πρέπει να φέρονται κατά τη διάρκεια του safari, ότι δηλαδή πρέπει να κρατάνε αποστάσεις από τα ζώα, να μιλάνε χαμηλόφωνα και να αποφεύγουν επαφή με τα μάτια. Αυτό μειώνει το στρες στα ζώα και έτσι η επαφή σας μαζί τους θα είναι ειρηνική.

Το κατάλληλο ντύσιμο και ο σωστός εξοπλισμός

Τα παιδιά πρέπει να έχουν το κατάλληλο ντύσιμο ανάλογα με τη δραστηριότητα. Είναι απαραίτητα τα μακρυμάνικα ρούχα, τα μακριά παντελόνια, μποτάκια πεζοπορίας καλής ποιότητας και καπέλο. Επίσης, απαραίτητο το αντιηλιακό, το αντικουνουπικό και άφθονο νερό.

Επιλέξτε υπεύθυνο Tour Operator

Η επιλογή υπεύθυνου, γνωστού, έμπειρου τοπικού οδηγού είναι απαραίτητη κατά την οργάνωση οικογενεικών safari και διακοπώς στην Ουγκάντα. Θα σας παρέχουν τη σωστή καθοδήγηση, για μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για την οικογένειά σας.

Ο τοπικός οδηγός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην οργάνωση, να κλείσει διαμονές κατάλληλες για οικογένειες.

 
* To άρθρο αυτό είναι προτάσεις γραμμένες από τον tour operator Pamoja Uganda Safaris

post a comment