Top
  >  Athens   >  Στα Μουσεία της Αθήνας με τα Παιδιά

Το αν θα αρέσουν τα μουσεία σε ένα παιδί είναι στο παιδί, αλλά είναι και στην ηλικία. 2,5 χρονών στην Οξφόρδη μας έδιωξαν γιατί κάναμε φασαρία και ρίξαμε νερό στο πάτωμα. Οπότε 3 ετών στην Πράγα προτιμήσαμε να κάνουμε βόλτες στους -1C από το να πάμε στο μουσείου του Mucha.

 

 

 

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

5 ετών όμως και μετά από τις στερήσεις των lockdown, ξεκινήσαμε με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και ήταν φοβερή εμπειρία! Τους άρεσαν τα πολύχρωμα έργα της έκθεσης Ubuntu και στον Ορφέα όλα τα οπτικο-ακουστικά. Ο Γιώργος έκλεινε τα αυτιά του σε κάποια σημεία, αλλά του άρεσαν πολύ όλες οι φωτογραφίες . Γενικά νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει για την ηλικία τους η “περίεργη” τέχνη. Κυρίως όμως άρεσε σε εμένα πάρα πολύ το κτήριο και η αρχιτεκτονική, που το γυρίσαμε όλο ευχάριστα!
ΤIps: Ωράριο, τιμές. Τα παιδιά δεν θυμάμαι να πλήρωσαν. Parking έχει στον σταθμό Συγγκρού-Φιξ ακριβώς δίπλα. Το πωλητήριο έχει ωραία παιδικά βιβλία από μεγάλους καλλιτέχνες.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Μουσείο Παιχνιδιών

Στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μπενάκη στο Φάληρο περάσαμε ωραία. Μικρή έκθεση σε μέγεθος, αλλά με πάρα πολλά παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα από πολλές χώρες. Συνδυάζεται με βόλτα στον Φλοίσβο, ακριβώς απέναντι, όπου θα βρείτε και τον παιδότοπο Volta Fun Park, καθώς και παιδικό μενού στο Fridays. Εδώ είναι επίσης και το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, το οποίο μπορείτε να δείτε με ξενάγηση για τα παιδιά.
Τips: Η περιοχή έχει εύκολο parking. Στο πωλητήριο θα βρείτε vintage παιχνίδια, κάποια αρκετά ακριβά. Κόστος, ωράριο, επικοινωνία, συλλογές. Τα παιδιά πληρώνουν.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά είναι μακράν το αγαπημένο τους και σίγουρα αυτό στο οποίο θα ξαναπάμε, μιας και την Κηφισιά την ξέρω καλά και οι γονείς μου μένουν δίπλα. Είδαμε την έκθεση δύο φορές, παρακαλώ. Και 2 μήνες μετά, ακόμα θυμούνται αυτά που είδανε!
Προσθήκη Ιουνίου 2022: Έχουν προστεθεί τρεις εξαιρετικοί χώροι, μια αίθουσα με διαδραστικά εκθέματα για την κλιματική αλλαγή, αίθουσα για τους σεισμούς με προσομοιωτή και θόλος με προβολές για το περιβάλλον.
Συνδυάζεται με βόλτα για ψώνια ή απλά καφέ ακριβώς απ’ έξω – έχει άπλετο χώρο και σκιά για παιχνίδι! Πολύ καλή επιλογή για brunch με τα παιδιά το Natu, ειδικά αν κάτσετε δίπλα στην koi pond και βλέπουν τα ψάρια.
Συνδυάζεται επίσης με φαγητό στο Buba Bistrot Exotique, όπου τις Κυριακές έχει παιδαγωγό με δραστηριότητες που πολύ άρεσαν στα 6χρονα παιδιά μου, δωρεάν. Χρειάζεται κράτηση τραπεζιού. Μόνο τις Κυριακές, υπάρχει και παιδικό μενού. Επίσης, τις Κυριακές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει ομάδες και δράσεις.
Tips: Eισιτήριο, ωράριο, πληροφορίες. Υπάρχει παιδικό εισιτήριο. Το πωλητήριο έχει πολύ ωραία παιχνίδια. Παρκάραμε στο parking ακριβώς απέναντι.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Εθνική Πινακοθήκη

Όταν ήταν 5 ετών, πήγαμε και στην Εθνική Πινακοθήκη, “για να δούμε πώς ζωγραφίζουν οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν όταν ξεκινήσατε κι εσείς, αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ!” Το κτήριο είναι φανταστικό και λειτουργικό και είδαμε μερικά από τα πιο διάσημα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.
Τips: Ωράριο, τοποθεσία. Παρκάραμε στο Polis park απέναντι. Το πωλητήριο δεν το βρήκα…

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων είχαμε πάει το 2020 και το θεωρώ ιδανικό από 4 ετών. Συνδυάζεται με βόλτα στην Πλάκα, ακόμα και φαγητό στο Hard Rock Cafe, 5 λεπτά από εκεί, που έχει και παιδικό μενού. Έχει πολλή πλάκα και σίγουρα θα βγάλετε ωραίες φωτογραφίες στο Μουσείο!
Τips: Εισιτήρια. Παρκάραμε σε parking στην Ερμού χαμηλά, στο ύψος του Μουσείου.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο είναι μια πολύ εύκολη επιλογή. Υπάρχουν ειδικοί Παιδαγωγοί να σας κατευθύνουν και να διδάξουν τα παιδιά. Οι θεματικές είναι ενδιαφέρουσες: διατροφή, ψώνια, κυκλοφοριακή αγωγή, μαγειρική, προσφυγικό, ζωγραφική κ.λπ.
Τips: Ωράριο, τιμές. Παρκάραμε στο Polis Park ακριβώς δίπλα, αλλά εύκολα μπορείτε να πάτε από τον σταθμό μετρό Ευαγγελισμός. Συνδυάζεται εύκολα με το Βυζαντικό Μουσείο (δίπλα), το Πολεμικό Μουσείο (πίσω) και την Εθνική Πινακοθήκη (απέναντι).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dreamista Twins & Travels (@dreamista.twins.and.travels)

 

 

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας εκτός από ότι βρίσκεται σε πανέμορφη γειτονιά ψηλά στο Κουκάκι σε ένα υπέροχο κτήριο που μυρίζει παλιά Αθήνα, είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μουσεία που πρέπει να πάτε με τα παιδιά σας. Στους χώρους του μουσείου, γονείς και παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ονόματα των συναισθημάτων, τις περιγραφές τους και τις αιτίες τους, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι να τα εκφράζουν, καλύτερα και συχνότερα.

 

 

Μουσείο της Ακρόπολης

Πήγαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης με την παιδική ξενάγηση “Της Αθηνάς τα δώρα: Μύθοι και ιστορίες” και άρεσε και στα παιδιά μας (6 χρονών όταν πήγαμε) και σε εμάς!
Να κοιτάτε τακτικά τα events του Athens For Kids, γιατί διοργανώνουν τις Κυριακές ξεναγήσεις στα μουσεία της Αθήνας, για παιδιά από αρχαιολόγους ξεναγούς με θεματικές που τα ενδιαφέρουν.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Paparizou Fatsi (@anna.paparizou)

 

 

Άλλα μουσεία

Το Πολεμικό Μουσείο είναι σε βολική τοποθεσία, δίπλα και στο Βυζαντινό Μουσείο και το Παιδικό Μουσείο, απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τη μία πλευρά (200 μέτρα είναι και το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας Κοτσανά) και την Εθνική Πινακοθήκη από την άλλη, άρα αν βρεθείτε προς τα εκεί, συνδυάστε τα (σταθμός Ευαγγελισμός). Συνδυάστε τη βόλτα σας με τη νέα παιδική χαρά στον Εθνικό Κήπο απέναντι. Για φαγητό εδώ κοντά προτείνουμε το TGI Friday’s με παιδικό μενού και χρώματα/παιχνίδια για τα παιδιά.

Το Νομισματικό Μουσείο συνδυάζεται επίσης με βόλτα και καφέ, ενώ είστε κοντά στο Attica για ψώνια και βόλτα στα εμβληματικά κτήρια του Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας και της Βιβλιοθήκης.

Το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται στο Golden Hall και το συνδυάζετε με ψώνια και το xplore (ενυδρείο, παιδότοπος, φυσική).

Υπάρχει επίσης το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών στην Κηφισιά με δράσεις τα σαββατοκύριακα.

Όπως επίσης και το Μουσείο Πειραμάτων, στον Άγ. Δημήτριο και στην Καισαριανή, με escape room και κυριακάτικες συναντήσεις.

Για παιδιά που αγαπάνε τη Μυθολογία ή γενικά για μεγαλύτερα παιδιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων είναι must – προτιμήστε το και για μικρότερα παιδιά με ξενάγηση από τους Athens For Kids. Έχει ωραίο καφέ, συνδυάζεται με το Μουσείο Αυτοκινήτων απέναντι και με φαγητό στα Εξάρχεια, πχ στο Άμα Λάχει που έχει αυλή.

Το  Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή έχει εξαιρετική έκθεση.

 

Σε ποια έχετε πάει;

 

 

ΥΓ: Πολλά μουσεία είναι δωρεάν τις Κυριακές και πολλά έχουν την ίδια μέρα εικαστικές και άλλες δράσεις για παιδιά.

 

 

* Το άρθρο περιέχει affiliate links

 

post a comment