Top
  >  Babycation   >  Shopping Guide Για Ταξιδιάρηδες Διδυμογονείς

Στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, ξεκινήσαμε να ψωνίζουμε για τα μωρά. Ο ενθουσιασμός και η προσμονή δεν παίζονται και γι’ αυτό και καταλαβαίνω τους γονείς που περιμένουν ένα μωρό, πόσο ενθουσιάζονται και δίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη 500€ για κρεβατάκι.
Με δύο μωρά όμως εμείς σύντομα καταλάβαμε ότι θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι στις αγορές μας. Έτσι, βρήκα διάφορες λύσεις για να μην ξοδευτούμε πολύ και συνεπώς να μας μείνουν λεφτά για ταξίδια. Βρήκα επίσης και προϊόντα που θα μας λύσουν τα χέρια, όταν επιτέλους ταξιδέψουμε με τα δίδυμα.

 

Πώς γλιτώνουμε χρήματα όταν ψωνίζουμε για τα δίδυμα

1. Προτιμάμε προϊόντα 3 σε 1
Όπως το icoo για παράδειγμα. Τους πρώτους 4 μήνες, το χρησιμοποιούμε ως λίκνο, που ούτως ή άλλως θα αγοράζαμε, μιας και δύο κούνιες στο υπνοδωμάτιό μας δεν χωράνε. Επίσης, δεν είμαστε της λογικής “τα νεογέννητα σε ξεχωριστό δωμάτιο”, μιας και πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι ο ύπνος με τους γονείς μειώνει τις πιθανότητες νεογνικού θανάτου. Ήδη από τον 3ο μήνα και μέχρι τον 5ο-6ο θα το χρησιμοποιήσουμε ως relax, που επίσης θα αγοράζαμε ούτως ή άλλως, για να αναπτύξουμε το hygge. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα φαγητού. Άρα, γλιτώσαμε χρήματα από 1,5-2 έπιπλα. Εις διπλούν, με τα δίδυμα.
Κάτι ακόμα που όλοι οι γονείς αγοράζουν 3 σε 1 είναι το καρότσι. Το δικό μας δέχεται και καθισματάκια νεογνού/βρέφους, τα ίδια που μπαίνουν και στο αμάξι, αλλά και το κανονικό κάθισμα που θα έχουμε για χρόνια. Δέχεται και πορτ μπεμπέ, αλλά δεν πήραμε.

2. Βρήκαμε ικονομικές λύσεις σε έπιπλα 
Προφανώς και αγοράσαμε τα περισσότερα από το ΙΚΕΑ! Γιατί ενώ σε όοοολα τα καταστήματα πχ τα κρεβατάκια κοστίζουν 400€ το ένα, στο IKEA κοστίζουν 200. Ναι.

3. Ψάχνουμε οικονομικές λύσεις σε ρούχα
Τα ακριβά, όπως γίνεται πάντα, μας τα κάνουνε δώρο. Τα βασικά και τα πολλά, κάνουμε έρευνα πριν τα πάρουμε. Είδαμε ότι τα h&m και τα jumbo έχουν φτηνές επιλογές, από πολύ έως υπερβολικά πολύ φτηνότερες από τα γνωστά, οικονομικά καταστήματα βρεφικών. Επίσης, τα H&M έχουν υπέροχα αγορίστικα.

4. Αγαπάμε μεταχειρισμένα
Δεν είπαμε όχι σε κανέναν. Αρνηθήκαμε μόνο μια φούξια μπανιέρα, γιατί είμαστε άντρες. Κάπως έτσι, έχουμε 2 πάρκα, έναν αποστειρωτή, έναν θερμαντήρα, 2 καθισματάκια αυτοκινήτου, ένα μπλέντερ και ένα θήλαστρο, χωρίς να δώσουμε μία.

5. Θηλάζω
Η απόφασή μου να θηλάσω τα δίδυμα είχε και οικονομική βάση. Τα μπουκάλια και το ξένο γάλα κοστίζουν. Κοστίζουν επίσης και οι επισκέψεις στον γιατρό για να προσαρμοστεί το μωρό σε άλλο ξένο γάλα, γιατί αυτό που πίνει τώρα το πείραξε… Κοστίζουν και τα φάρμακα για τους κολικούς. Αλλά και οι επισκέψεις σε διατροφολόγο αργότερα.

6. Αγοράζουμε πάνες online
Αλλά και βρεφικά καλλυντικά. Τα online φαρμακεία και τα super markets έχουν πολύ καλές προσφορές, ενώ υπάρχουν επίσης και ειδικά sites με προσφορές. Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές αυτές γίνονται online, γιατί, όπως σύντομα καταλαβαίνουν όλοι οι διδυμογονείς, χρόνος για βόλτα στο super δεν υπάρχει. 

Σχεδιάζουμε τις αποδράσεις μας

1. Έχουμε μάρσιπο
Προς το παρόν, έχουμε έναν για να είμαι αγκαλιά στο σπίτι με όποιο μωρό με χρειάζεται, ενώ παράλληλα κάνω δουλειές ή γράφω. Όταν μεγαλώσουν τα δίδυμα, ανοίξει ο καιρός, και είναι εποχή περιπάτων με τα δύο μωρά, θα πάρουμε και αυτόν. Οι μάρσιποι είναι επίσης η λύση που θα μας λύσει τα χέρια στο αεροδρόμιο, όταν με το καλό πετάξουμε με τα μωρά.

2. Το διδυμοκάροτσο χωράει στο αυτοκίνητό μας
Για την ακρίβεια, πριν το αγοράσουμε, το διπλώσαμε και το βάλαμε στο πορτ μπαγκάζ. Ήδη πάμε βόλτες με το αυτοκίνητο. Και σύντομα θα αρχίσουμε τα οδικά ταξίδια εντός Ελλάδας. Και μπορεί να είμαι light packer, αλλά με βρέφη τα πράγματα αλλάζουν. Έχω κοτζάμ μαξιλάρι θηλασμού διδύμων να χωρέσω… Άρα το καρότσι οφείλει να είναι ματζόβολο.

3. Προτιμήσαμε αυγά, όχι πορτ μπεμπέ
Είναι ασφαλή για ταξίδια, ενώ στο πορτ μπεμπέ το μωρό δεν είναι σταθερό. Επίσης, πιάνουν λιγότερο χώρο στο αυτοκίνητο και θα τα χρησιμοποιήσουμε και ως relax στον προορισμό μας. Σε κάθε ξενώνα/ξενοδοχείο, προσφέρεται πάρκο για μωρά, οπότε τα πορτ μπεμπέ θα μας ήταν άχρηστα.

4. Έχουμε καθρέφτη για πίσω κάθισμα
Δεδομένου ότι τα αυγά βάσει κοινοτικής οδηγίας πρέπει να κοιτάνε όπισθεν, όταν οδηγώ δεν έχω οπτική επαφή με το μωρό που κάθεται στο πίσω κάθισμα. Ευτυχώς, υπάρχουν καθρέφτες που τοποθετούνται στο κεφάλι του πίσω καθίσματος, για να φαίνεται το μωρό μέσω του καθρέφτη του αυτοκινήτου. Βοηθάει όταν είναι μόνο ένας ενήλικας στο αμάξι, αλλά και στην περίπτωση που έχουμε και τα δύο μωρά πίσω και είμαστε εμείς μπροστά.

5. Το καρότσι μας είναι εύκολο
Μπορώ να το ανοίξω-κλείσω-στήσω πολύ εύκολα μόνη μου. Είναι επίσης τόσο ελαφρύ (για διδυμοκάροτσο), που το σηκώνω σχετικά εύκολα για να το βάλω στο post baggage. Έτσι, αφενός μπορώ να τα πάω βόλτα μόνη μου, αλλά και στις βόλτες που κάνουμε με τον Κώστα (άρα και στα μελλοντικά μας road trips), θα είμαστε σβέλτοι, γιατί θα μπορώ να βοηθήσω στα πάντα.

6. Θηλάζω
Άλλος ένας λόγος που επέλεξα τον αποκλειστικό θηλασμό είναι για να είμαστε ευέλικτοι στις μετακινήσεις μας. Και για να έχουμε ελαφριές αποσκευές, χωρίς μπουκάλια και σκόνες. Χωρίς επίσης να έχουμε την ανάγκη να πάμε κάπου με αποστειρωτή. Ή να τον πάρουμε (και αυτόν) μαζί μας. Αλλά και για να περάσουμε από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο άνετα (ακόμα και μητρικό γάλα να έχεις στο μπουκάλι, μπορεί να σου πουν να το πετάξεις).

7. Έχουμε κουδουνίστρα καροτσιού
Δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα, γιατί και τα δύο μωρά αποκοιμιούνται με το που βγαίνουμε από το γκαράζ μέχρι στιγμής. Είναι οικονομική, πανάλαφρη και τα απασχολεί/αποκοιμίζει όσο είναι στο καρότσι ή στο αυγό (στο αμάξι δηλαδή).

 

Ακολουθώ τον κανόνα 2 σε 1 και στα ρούχα

Με λίγα λόγια, αντί να αγοράσω ρούχα θηλασμού (πέρα από σουτιέν θηλασμού – το απόλυτο must), που είναι αρκετά ακριβά και δεν θα τα ξαναφορέσω, βρήκα άλλες λύσεις:

1. Πουκαμίσες
Είναι κομψά ρούχα. Μου πάνε. Και είναι εντελώς στη μόδα. Έχω μία σε φόρεμα, 1 μακριά, 2 πιο κοντές, 1 κοντή και 2 πολύ φαρδιές. Έχω 4 για μες στο σπίτι (πουκάμισα του άντρα μου, που δεν φόρεσε) και 2 νυχτικές πουκαμίσες. Αλλά και μία πιτζάμα με πουκάμισο. Αγαπώ. Και θα τα φοράω και όταν αποθηλάσω.

2. Ζακετάκια από μέσα
Έχω 2-3 στενά ζακετάκια μακώ, τα οποία φοράω μέσα από την πουκαμίσα μου όταν βγαίνω έξω, για να με κρατάει ζεστή.

3. Φανελάκια μακριμάνικα με κουμπιά
Για να μην αποσύρω εντελώς όσο θηλάζω τα πουλόβερ μου, πήρα 2 βαμβακερά μακριμάνικα φανελάκια με κουμπιά από τα Oysho (που με έχουν βολέψει πολύ για ρούχα λοχείας). Έτσι, μπορώ να τα φοράω μέσα από τα αγαπημένα μου μάλλινα, και να θηλάσω όταν είμαι έξω απλά βγάζοντας το πουλόβερ.

 

Πώληση μεταχειρισμένων μας

Υπάρχει η λύση αγοράς μεταχειρισμένων, την οποία δεν ακολουθήσαμε. Γιατί αποφασίσαμε να τα πουλήσουμε όλα όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί χώροι και τρόποι. Οι Αγγελίες του MyTwins.gr, το Facebook group “Twin Bazaar”… Και αυτά μόνο για δίδυμα. Γενικά για παιδικά, υπάρχουν ένα σωρό!

Βρες περισσότερες ιδέες για ταξίδια με μωρά εδώ

 

* Το άρθρο αυτό δεν είναι sponsored. Δεν συνεργάζομαι με κανένα brand από όσα αναφέρονται. Είναι απλά τα brands που έχω προτιμήσει και ξεχωρίσει από πριν γεννήσω, όταν αγοράζαμε την προίκα των μωρών, αλλά και τώρα που ζω με τα μωρά μου και ξέρω τις ανάγκες μας/τους.

 

post a comment