Top
  >  Kidcation Tips   >  Οδικό Ταξίδι Με Δίδυμα Νήπια

Aπό την εμπειρία μας, κάθε οδικό ταξίδι γίνεται πιο εύκολο όσο μεγαλώνουν. Ή τέλος πάντων, είναι καλύτερα μετά τα 2, παρά στους 18 μήνες.
Αν τα παιδάκια σας λοιπόν είναι μικρότερα από 2 ετών, καλύτερα διαβάστε αυτό το άρθρο:

Συμβουλές για οδικά ταξίδια με μωρά

Αν όχι, δείτε πώς ανοίγουν οι οδικοί σας ορίζοντες σιγά σιγά…

 

 

Οδικό Ταξίδι με βαν/ταξί

Στο ταξίδι μας στην Αγγλία, κάναμε δρομολόγια με τα παιδιά σε κανονικές θέσεις. Με τις ζώνες ασφαλείας περασμένες μόνο στη μέση τους και με εμάς να έχουμε τον νου μας. Στην Αγγλία, βάσει νομοθεσίας, τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε ταξί, βαν ή πούλμαν χωρίς ειδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές. Και αν μπορείτε, πάρτε μαζί σας τα καθίσματα αυτοκινήτου σας.

Πτήση με καθίσματα αυτοκινήτου

 

 

Ενοικίαση αυτοκινήτου στον προορισμό

Στο ταξίδι που δεν πραγματοποιήσαμε (αλλά οργανώσαμε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια) στην Ιορδανία, είχαμε κλείσει αυτοκίνητο με δύο καθίσματα αυτοκινήτου για νήπια. Ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους. Ζητήσαμε φωτογραφία των διαθέσιμων καθισμάτων, μοντέλο (δεν είχαν) και απαιτήσαμε να έχουν ιμάντες. Μας διαβεβαίωσαν ότι όλα έχουν ιμάντες, μας έστειλαν φωτογραφία ενός καθίσματος (την πάλευε), αλλά μας είπαν ότι δεν είναι σίγουρο αν θα είναι το ίδιο της φωτογραφίας διαθέσιμο. Απαιτήσαμε όμως να υπάρχουν σίγουρα δύο διαθέσιμα και επιβεβαίωσαν.

 

 

Οδικό Ταξίδι Στο Εξωτερικό Με Το Δικό Μας Αυτοκίνητο

Έχουμε κάνει πολλά προ παιδιών και ακόμα περισσότερες ιδέες έχετε δώσει στην ομάδα μας στο Facebook. Όλα τα δρομολόγια λοιπόν που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι σας με το δικό σας αυτοκίνητο είναι σε αυτό το άρθρο.
Αυτό που κερδίζετε είναι η άνεση του χώρου και η ασφάλεια του δικού σας παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου.
Αυτό που χάνετε είναι έξτρα χιλιόμετρα και ταξιδιωτικές ώρες/μέρες.

 

 

Πώς απασχολούνται τα παιδιά στο ταξίδι;

Και στα 2,5 ισχύουν κάποια πράγματα που ίσχυαν από μωρά και κάποια άλλα που ίσχυαν στους δύσκολους 18 μήνες. Αλλά και κάποια άλλα:
1. Είναι καλό να κάνετε συχνές στάσεις. Για σνακ, νερό, αλλαγή πάνας και για να τρέξουν λίγο, να ξεπιαστούν. Ανά 2-3 ώρες ιδανικά.
2. Σας συμβουλεύω να φύγετε ώρα ύπνου, έτσι ώστε να κοιμηθούν κάποιες ώρες και να μην έχετε εκνευρισμό, απαιτήσεις και φωνές.
3. Δεν σας συμβουλεύω να ταξιδέψετε νύχτα. Ναι μεν είναι ώρα ύπνου και θα κοιμηθούν, αλλά εσείς θα φτάσετε κατάκοποι και ξενυχτισμένοι και θα έχετε να εξυπηρετήσετε δύο ξεκούραστα νήπια.
4. Ξέρετε τα αγαπημένα τους τραγουδάκια; Να τα μάθετε. Εμένα μου ζητάγανε να τους τραγουδάω στους 25 μήνες, στους 30 τραγουδάνε μόνοι τους!
5. Τα αγαπημένα τους βιβλία, ένα καινούργιο παιχνίδι (ίσως κάτι που να περιλαμβάνει ζωγραφική), τα αγαπημένα τους αρκουδάκια, νερό και κάποια μαλακά σνακ άμεσα προσβάσιμα είναι πάντα καλή ιδέα. Βρείτε μικρά παιχνιδάκια κατάλληλα για ταξίδι εδώ.

 

 

Πώς είναι τα παιδιά ασφαλή σε κάθε οδικό ταξίδι;

1. Με το σωστό κάθισμα αυτοκινήτου. Έχετε δει το Gemino της Inglesina; Έχει συνδέσεις Isofix και άνω σημείο πρόσδεσης για εύκολη και ασφαλή εγκατάσταση. Καθώς επίσης και τεχνολογία Side Head Protection για τη μεγιστοποίηση της προστασίας και την απορρόφηση ενέργειας σε περίπτωση πλευρικών συγκρούσεων.
2. Να θυμάστε επίσης ότι ποτέ δεν πρέπει να φοράνε τα μπουφάν τους ή πολλά ρούχα όταν κάθονται στο κάθισμα.
3. Φροντίστε να είναι πάντα δεμένα σωστά (να χωράει μόλις ένα δάκτυλο μεταξύ ιμάντα και παιδιού).

 

 

Πώς γίνεται το οδικό ταξίδι πιο άνετο;

Έχουμε δύο προϊόντα από την αγαπημένη μου Diono (Diono είναι το καλάθι του καροτσιού μου, εκεί που βάζω το τσάι μου και το κινητό μου. Όταν μου χάλασε στα δύο χρόνια, δεν βρήκα τίποτε καλύτερο να το αντικαταστήσω και πήρα ακριβώς το ίδιο!) τα οποία μου έχουν λύσει τα χέρια.
1. Το ένα είναι ένα ωραιότατο baby organizer που βάζω στο πίσω κάθισμα ανάμεσα στις θέσεις τους και στο οποίο βάζω νερά, σνακ, βιβλία και παιχνίδια για να τα έχω συγκεντρωμένα και εύκολα προσβάσιμα. Είναι άψογο επίσης γιατί διπλώνει και γιατί το έχουμε μαζί και στο airbnb για να μαζεύουν τα παιχνίδια τους.
2. Το άλλο είναι το solar eclipse, απλά τo καλύτερo σκίαστρo που έχω δει. Είναι ρολό! Όλο τον Χειμώνα το έχουμε μαζεμένο (μαζεύει με ένα κλικ) και όλο το Καλοκαίρι χαμηλά. Έχει αστέρια πάνω, οπότε μας αρέσει και επειδή είναι ωραίο.
3. Eπίσης, φροντίστε τα παιδιά να είναι άνετα ντυμένα, το καλοκαίρι ακόμα και ξυπόλυτα, αλλά αν όχι, καλύτερα με παπούτσια ππυ αφήνουν το πόδι να αναπνέει. Προτιμάω τα Geox Respira Pokemon (βρείτε τα στο The Mall Athens), μιας και τους αρέσουν τα ζωηρά σχέδιά τους.

 

 

Tι άλλες συμβουλές έχετε να μοιραστείτε;
Και ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα προϊόντα για να κάνετε το ταξίδι πιο άνετο;

 

 

 

post a comment