Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Road trip στις Άλπεις με τα παιδιά

Η Φιλιώ και η οικογένειά της έκαναν ένα επικό road trip στις Άλπεις. Ξεκίνησαν από τη Σλοβακία και μέσω Αυστρίας, Γερμανίας και Ιταλίας, κατέληξαν στη Σλοβενία.

 

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακό road trip με campervan στην Κ. Ευρώπη

Road trip 24 ημερών σε 6 χώρες με τα παιδιά

Road trip στη Σλοβενία με παιδιά

Καλοκαιρινό road trip στην Πολωνία με παιδιά

Road trip στη Δανία με παιδιά

 

 

Δρομολόγιο εν συντομία

To ταξίδι μας ξεκίνησε από τη Σλοβακία και κράτησε 10 μέρες.
Συγκεκριμένα, περάσαμε από τις εξής πόλεις: Μπρατισλάβα, Graz, Zederhaus, Hallstatt, Salzburg, Innsbruck, Füssen, Mittenwald, Bolzano, Dolomites, Jesolo, Venice, Ljubljana, Bled, Wien, Bratislava.

Πατήστε στα παραπάνω links για να δείτε επιπλέον αναλυτικά άρθρα για τις περιοχές

 

Εποχή

Τέλος Απριλίου έγινε το ταξίδι και ήταν πολύ όμορφη η εποχή για τις Άλπεις.

 

 

Δρομολόγιο αναλυτικά

Εμείς προσπαθήσαμε στον οδικό κυκλο που κάναμε να μην οδηγούμε πανω απο 3-3, 5 ώρες ημερησίως για να μην κουράζονται τα παιδιά!
Ετσι, από Μπρατισλάβα πήραμε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, τακτοποιηθήκαμε και ξεκινήσαμε για Γκρατς (266 χιλιόμετρα- λίγο λιγότερο από 3 ώρες)! Είχαμε κλείσει μια διανυκτέρευση σε κεντρικό σημείο για να δούμε την πόλη χαλαρά το απόγευμα κ την επόμενη μέρα το πρωί! Το Γκρατς είναι όμορφο και ακριβό και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο (διανυκτερευσαμε εκεί γιατί οι υπόλοιπες πόλεις-στόχοι έπεφταν μακριά και για πρώτη μέρα θα μας έπεφταν πολλα τα χιλιόμετρα!

Την επόμενη μέρα αφού είδαμε το Γκρατς και πηγαμε τα παιδιά σε παιδική χαρά, μεσημέρι, ξεκινήσαμε για Zederhaus και συγκεκριμένα μείναμε σε ένα πολυ πολυ μικρό γραφικό χωριό πνιγμενο στις βουνοκ Αυστριακών Άλπεων ορφές των Αυστριακών Άλπεων, στο Rothenwand! Μείναμε σε φάρμα με άλογα (2,5 ώρες διαδρομή)! Το πλανο μας έλεγε 1 διανυκτέρευση αλλά δυστυχώς χάλασε το αυτοκίνητο και ήταν εθνική αργία και ΣΚ κ έτσι αναγκαστικά μείναμε 3 μέρες γεμάτες…! Ήταν μοναδική εμπειρία! Γνωρίσαμε τους κατοίκους που ήταν όλοι τοοοοσο ευγενικοί! Καμία σχέση με τους Αυστριακούς των μεγάλων πόλεων που είναι αγέλαστοι κ ανεκφραστοι! Όλο το χωριό μας χαιρετουσε στο δρόμο κ ας ήμασταν άγνωστοι (χαιρετισμός: Grüß Gott)! Κάναμε αρκετή πεζοπορία, μάθαμε φροντίδα αλόγων, λίγη ιππασία, αποκτήσαμε καλούς φίλους, γεμίσαμε καθαρό αέρα κ άδειασε το κεφάλι μας! Η απόλυτη χαλάρωση κι ας είχαμε την αναποδιά με το αυτοκίνητο!

Οταν παραλάβαμε το αυτοκίνητο, μεσημέρι, ξεκινήσαμε για Hallstatt (1ωρα κ 20 λεπτά)! Το Hallstatt είναι όντως πανέμορφο κ συνήθως έχει αρκετό τουρισμό!

Δείτε λεπτομέρειες για το Hallstatt

Πού να μείνετε στο Hallstatt με παιδιά

Δεν διανυκτερευσαμε Hallstatt αλλά αργά το απόγευμα ξεκινήσαμε για Salzburg (1 ωρα κ 15 λεπτά διαδρομή)! Στο Σάλτσμπουργκ αξίζει σίγουρα να μείνετε 2-3 διανυκτερεύσεις ανάλογα τα ενδιαφέροντα σας κ τις μέρες που έχετε διαθέσιμες! Είναι πολυ γραφικό, έχει ωραία κ πολλα μουσεία, το κάστρο κτλ! Εμείς μείναμε μόνο μια διανυκτέρευση μιας κ είχαμε μείνει πισω στο πλάνο μας λόγω της βλάβης του αυτοκινήτου κ γιατί το Σάλτσμπουργκ το είχαμε επισκεφτεί κ άλλη φορά!

Διαμονή στο Salzburg για οικογένειες

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε μεσημέρι για Innsbruck (περίπου 2 ώρες διαδρομή)! Απίστευτη διαδρομή. Κάναμε πολλες στάσεις σε χωριά κ γραφικά σημεία για να απολαύσουμε τη μαγεία της φύσης!

Innsbruck κλείσαμε 3 διανυκτερεύσεις!
1η μέρα: εξερευνήσαμε την πανέμορφη αυτή πόλη! Έχει πολλες δραστηριότητες, μουσεία, χιονοδρομικό μέχρι κ μέσα στην πόλη! Είναι πολυ ζωντανή πόλη, στην είσοδο της έχει πολλά πανεπιστήμια όλων των ειδικοτήτων κάτι που υποδεικνύει την έντονη φοιτητική ζωή που υπάρχει στην πόλη αυτή!
2η μέρα ξεκινήσαμε για το χωριο της Βαυαρίας Füssen (1, 5ωρα διαδρομή)! Νομίζω πως τα χωριά της Βαυαρίας ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα χωριά των Αλπεων μιας κ είναι τόσο γραφικά, με περίτεχνα παραδοσιακά σπιτάκια κ με απίστευτες, λεπτομερείς τοιχογραφίες παντού! Αξίζει να φάτε σε παραδοσιακό βαυαρεζικο εστιατόριο! Είναι όλοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές … Λες κ ο χρόνος σταμάτησε σε άλλη εποχή!
3η μερα Innsbruck: ξεκινήσαμε για Mittenwald (40 λεπτά διαδρομή). Θυμίζει πολυ το Füssen. Επιστρέψαμε νωρίς απόγευμα στο Innsbruck Ξεκουραστηκαμε κ πηγαμε στο κέντρο για χαλαρή βόλτα κ φαγητό!

Την επόμενη μέρα πριν φυγουμε πηγαμε στον μουσείο Swarowski… Μικροί κ μεγάλοι γίνονται παιδιά.. μόνο αυτό έχω να πω… Μοναδική εμπειρία κ κυρίως τα παιδιά το καταχάρηκαν!

Δείτε για τις Τυρολέζικες και τις Βαυαρικές Άλπεις

Διαμονή στο Innsbruck για οικογένειες

Ξεκινήσαμε για Bolzano (1, 3 ώρα διαδρομή) 1 διανυκτέρευση αναγκαστικά για να μην κουραστούμε ! Ωραίο το Bolzano γραφικό με αρκετό τουρισμό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο! Έχει μια πλακόστρωτη πλατεία να περπατήσεις με πολλα μαγαζιά!

Διαμονή για οικογένειες στο Bolzano

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για Δολομιτικες Άλπεις! Νομίζω είναι από τα πιο μοναδικά μέρη κ διαδρομές που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής! Δεν έχω λόγια να σου περιγράψω την διαδρομή από Bolzano για Δολομίτες! Εάν θα ξανά κάναμε αυτο το ταξίδι… Σίγουρα θα μέναμε παραπανω στην περιοχή των Δολομιτιών Άλπεων! Έχεις πολλα χωριά να μείνεις με θέα τις μοναδικές αυτές βουνοκορφές! Εμείς μείναμε στο Falcade (1, 5 ώρα διαδρομή από Bolzano)! Πανέμορφο γραφικό χωριό, πνιγμένο στο πράσινο κ με θέα που κόβει την ανάσα!

Διαμονή για οικογένειες στο Falcade

Την επόμενη ξεκινήσαμε για Jesolo (2 ώρες κ 20 λεπτά διαδρομή αν δεν κάνεις στάση)! Ο λόγος που μείναμε εδώ είναι γιατί τα παιδιά μας ήθελαν να δουν την Βενετία (εγώ κ ο σύζυγος μ την έχουμε επισκεφτεί στο παρελθον)! Κάποιοι φίλοι μας Ιταλοί μας είπαν πως στο Μεστρε κ στη Βενετία για 5μελης οικογένεια είναι πανάκριβη η διαμονή! Το Jesolo είναι η Χαλκιδική της Βόρειας Ιταλίας, παραθαλάσσια με ωραία ξενοδοχεία φουλ εξοπλισμένα, δωρεάν πρωινό κ κυρίως από εκεί έχει το λιμάνι Punta Sabbioni, αφήνεις το αυτοκίνητο σου ολη μερα με 10€ φύλαξη σε ιδιωτικό parking και επισκέπτεσαι την Βενετία εν πλω! Μοναδική εμπειρία! Τα ακτοπλοϊκά ήταν αρκετά φθηνά (ειχε οικογενειακά πακετα- τα παιδια κάτω των 6 ετών είναι δωρεάν) κ από το λιμάνι η Βενετία είναι 20 λεπτά! Περπατήσαμε αρκετά τη Βενετία κ αργά το απόγευμα ξεκουραση στο ξενοδοχείο!

Πού να μείνετε στο Jesolo με παιδιά

Διαμονή στη Βενετία με παιδιά

Το πρωι μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για Ljubljana (2, 5 ώρες διαδρομή)! Φτάσαμε νωρίς κ γυρίσαμε την πανέμορφη γραφική αυτή πόλη! Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να μείνουμε πάνω από 1 διανυκτέρευση αλλά σίγουρα η Ljubljana θα αποτελέσει για εμάς ένας ξεχωριστός ταξιδιωτικος προορισμός! Είναι ισως από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες! Αν έχετε χρόνο αξίζει να μείνετε παραπάνω!

Δείτε για τη Λιουμπλιάνα

Πού να μείνετε στη Λιουμπλιάνα με παιδιά

Την επόμενη μέρα το πρωί κάναμε μια τελευταία βόλτα Ljubljana κ ξεκινήσαμε για λίμνη Bled ( 40 λεπτά διαδρομή)! Εντάξει, η λίμνη Bled είναι λες κ βγήκε από τα παραμύθια! Έχει ωραίο περίπατο περιμετρικά στη λίμνη, ωραίο φαγητό κ πολλες δραστηριότητες για παιδιά! Σίγουρα αξίζει μια διανυκτέρευση!

Δείτε περισσότερα για τη Λίμνη Bled

Πού να μείνετε στο Bled

Εμείς όμως ξεκινήσαμε για Γκρατς γιατί οι μέρες της επιστροφής πλησίαζαν! Στο Γκρατς φτάσαμε βράδυ κ φυγαμε νωρίς το πρωί για Βιέννη ( 2,5 ώρες διαδρομή)! Την Βιέννη επειδή την έχουμε επισκεφτεί 3-4 φορές στο παρελθόν, απλώς περιοριστήκαμε σε χαλαρές βόλτες κ πάρκα για τα παιδιά! Εάν δεν έχετε δει την Βιέννη, σίγουρα αξίζουν 3-4 διανυκτερεύσεις για να την εξερευνήσετε καλά! Εμείς μείναμε μόνο μια μέρα.

Πού να μείνετε στη Βιέννη με παιδιά

Την επόμενη είχαμε πτήση επιστροφής από Μπρατισλάβα το απόγευμα! Έτσι, το πρωί πήγαμε χαλαρή βόλτα με τα καφεδάκια μας στο παλάτι Belvedere κ ξεκινήσαμε για Μπρατισλάβα (1 ώρα διαδρομή)! Απο Μπρατισλάβα, πτήση επιστροφής για Θεσσαλονίκη!

Δείτε επιλογές διαμονής στην Μπρατισλάβα με παιδιά

 

* Το άρθρο περιέχει affiliate links

post a comment