Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Road trip στη Σλοβενία με παιδιά

Δύο οικογένειες με δύο κοριτσάκια δύο ετών έκαναν ένα όμορφο road trip στην καταπράσινη Σλοβενία. Η Μαρία γράφει πώς το οργάνωσαν, πού πήγαν, τι τους εντυπωσίασε και τι θα έκαναν διαφορετικά.

 

 

Δείτε επίσης:

Όλα τα άρθρα για τη Σλοβενία

Γενικές πληροφορίες για τη Σλοβενία

 

 

Διάρκεια road trip

Μείναμε 4 μέρες, Παρασκευή με Τρίτη. Σίγουρα αν μέναμε κι άλλες μέρες, θα βλέπαμε κ άλλα πράγματα, όπως πχ θα πηγαίναμε στη γειτονική Τεργέστη της Ιταλιας. Αλλά ήταν καλά.

 

Οργάνωση road trip

Ταξιδέψαμε με αεροπλάνο με απευθείας πτήση με την Aegean. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο, γιατί δεν έχει μετρό, μόνο λεωφορείο και τρένο, αλλά εθνικού δικτύου. Με αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος τρόπος δηλαδή να μετακινηθείς στη χώρα, ειδικά με παιδιά.

 

Εποχή

Πήγαμε Καλοκαίρι. Ήταν πολύ καλή εποχή. Πετύχαμε και βροχές αλλά ήταν οκ. Και είναι σύνηθες για τη χώρα.

 

Διαμονή

Μείναμε κοντά στην πόλη Λιουμπλιάνα. Στο Urban Ring Hotel, το οποίο ήταν value for money. Καθαρό, με ωραίο πρωινό και δωρεάν πάρκινγκ και κούνια, με καθαρά σεντόνια και όλα παιδικά και χωρίς να το ζητήσουμε.

Δείτε κι άλλες επιλογές διαμονής στη Λιουμπλιάνα για οικογένειες

Δείτε τα αξιοθέατα της Λιουμπλιάνας

 

 

ΤOP 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  • Λίμνη Bled (διαβάστε το αναλυτικό άρθρο), αλλά οι ντόπιοι μας πρότειναν και τη
  • Λίμνη Bojhin, όπου ήταν η φύση χωρίς μεγάλη τουριστική παρέμβαση. Και πιο φθηνά σίγουρα.
  • Σπήλαιο Postojna, έχει και τρενάκι που σε ξεναγεί και μετά με τα πόδια το υπόλοιπο. Μπορείς να έχεις και καρότσι, μιας και η διαδρομή είναι αρκετή, αλλά το δάπεδο είναι αντιολισθητικό, οπότε μια χαρά. 
  • Minicity, ένα εκπληκτικό κέντρο για παιδιά στο κέντρο της πόλης σ’ ένα εμπορικό κέντρο. Έχει όλα τα επαγγέλματα, με πραγματικά αντικείμενα και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, παρότι μικρουλια.
  • Ανεβήκαμε με τελεφερίκ στο κάστρο στην πόλη της Λουμπλιάνα και ήταν πολύ όμορφα. Και ήταν και οικονομικό. Για το μουσείο που έχει πληρώνεις έξτρα. (προμήθεια νερού γιατί εκει είναι ακριβό. Να αγοράζετε από μηχανήματα είναι παφθηνο!)
  • Στο predjama castle πήγαμε μόνο απ’ έξω, γιατί δεν ήταν εύκολο με τα μικρά και δεν είχε κάτι πιστεύαμε να δούμε.
  • Πάρκο Τίβολι, είναι στο κέντρο ένα τεράστιο πάρκο και έχει και ζωολογικό κήπο. Κάτι υπέροχες κούνιες με προδιαγραφές να ενισχύουν την μάθηση και την κινητικότητα των παιδιών. Είχαν και μια γωνιά εκεί κοντά με δωρεάν βιβλία με καρέκλες, όπου κάθονταν τα παιδιά και διάβαζαν – δεν ξέρω αν αυτό θα το έβλεπα κάπου αλλού ενθουσιάστηκα.

Δείτε τις κορυφαίες εμπειρίες στη Σλοβενία

 

 

 

Γεύση

Έχουν επιρροές από Ιταλία και έχουν πολύ μακαρονάδες πίτσες κτλ. Εμείς δοκιμάσαμε κάτι dumblings, δεν ενθουσιάστηκαμε. Παίρναμε κάποια πράγματα και φρούτα από το ξενοδοχείο για να έχουν τα μικρά μαζί. Και έπεσε πολύ μακαρόνι. Στην Bled, δοκιμάσαμε ένα τοπικό γλυκό σαν το μιλφέιγ αλλά ήταν νόστιμο. Δεν θυμάμαι πώς το λένε. Επίσης, στην πολη στο Romántica τρως ωραιότατο παγωτό είχε τις καλύτερες κριτικές. Έχει πολύ ιδιαίτερες γεύσεις.

 

* Το άρθρο περιέχει affiliate links
** Oι απόψεις και οι φωτογραφίες είναι όλες της Μαρίας
*** Το Kidcation δεν ευθύνεται για αλλαγές στις παραπάνω πληροφορίες
 

post a comment