Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  Ποιες είναι πιο stroller friendly ευρωπαϊκές πόλεις;

Σε ποιες πόλεις θα μετακινηθείτε άνετα με το καρότσι; Ρωτήσαμε έμπειρους γονείς ταξιδιώτες και έχουμε τις απαντήσεις!

 

Δείτε επίσης:

Μικρές πόλεις ιδανικές για kidcation

Πόλεις με απευθείας πτήσεις και πολλά με παιδιά

Οι κοντινότερες χώρες στην Ελλάδα

Ποια είναι τα “ταξιδιωτικά καρότσια”;

Μέχρι πότε καρότσι στα ταξίδια;

Το τέλειο καρότσι για πτήση

 

 

Λονδίνο

Παρότι τεράστια πόλη και με άπειρα να κάνετε με παιδιά κάθε ηλικίας. Παρόλο που επιβάλλεται η μετακίνηση με συγκοινωνία που δεν είναι ό,τι καλύτερο με καρότσι. Το Λονδίνο συμφωνούν πολλοί αναγνώστες μας ότι είναι πολύ φιλικό για γονείς με παιδιά σε καρότσι. Έχει επίσης φιλικά εστιατόρια, με καθίσματα για μωρά, αλλαξιέρες, παιδικά μενού.
+ Στα θετικά επίσης ότι υπάρχουν συχνές απευθείας πτήσεις.
– Αλλά συχνά στο μετρό δεν θα βρείτε ασανσέρ.

Στο Λονδίνο με νήπια

Πού να μείνετε στο Λονδίνο με παιδιά

 

 

Κοπεγχάγη

Πιο φιλική από το Λονδίνο κατά πολλές απόψεις. Καταρχάς, είναι μικρότερη και με λιγότερα να κάνεις, άρα λιγότερο overwhelming. Μπορείτε επίσης αντί να κινηθείτε με το καρότσι, να κινηθείτε με ποδήλατο με καρότσα που θα νοικιάσετε εκεί και άρα να μην χρειαστείτε καθόλου συγκοινωνία. Θα βρείτε επίσης παιδικό μενού παντού, καθώς και καρότσια με μωρά να κοιμούνται έξω από τις καφετέριες όπου οι γονείς απολαμβάνουν το γλυκό τους.
+ Έχει απευθείας πτήσεις. 
– Ό βαρύς χειμώνας και οι μικρές μέρες περιορίζουν τα ταξίδια μας Απρίλιο-Σεπτέμβριο.

Στην Κοπεγχάγη με νήπια

Διαμονή στην Κοπεγχάγη με παιδιά

 

 

Βιέννη

Τα τεράστια πεζοδρόμια, οι άπειροι πεζόδρομοι, το φιλικό για πεζούς κέντρο (υπόγεια parking, μετρό, άρα μεγάλα κομμάτια χωρίς αυτοκίνητα), κάνουν την πόλη πολύ φιλική για καρότσια. Έχει πολλά να δείτε και να κάνετε, αλλά είναι όλα συγκεντρωμένα στο εύκολο κέντρο της. Από εμάς ένα μεγάλο “ναι!”
+ Απευθείας πτήσεις, συχνά και οικονομικές.
– Αν μείνετε εκτός κέντρου, θα δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω.

Στη Βιέννη με νήπια

Διαμονή στη Βιέννη για οικογένειες

 

 

Στοκχόλμη

Πραγματικά άνετα πεζοδρόμια, χαμηλά, μαγαζιά με αυτόματες πόρτες και χωρίς σκαλοπάτι στις εισόδους, κάνουν τη μετακίνηση σε ανθρώπους με καρότσι παιχνιδάκι. Πολύ βολικό επίσης ότι όλες οι δραστηριότητες για παιδιά είναι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο (Djurgården). 
+ Απευθείας πτήσεις, παιδικά μενού, εξοπλισμός για μωρά.
– Πραγματικά βαρύς χειμώνας και μικρές μέρες, που περιορίζουν τα ταξίδια μας Μάιο-Σεπτέμβριο.

Στη Στοκχόλμη με νήπια

Local moms: Στη Στοκχόλμη με παιδιά

Πού να μείνετε στο kidcation σας στη Στοκχόλμη

 

 

Βερολίνο

Κι εδώ τα βασικά αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα σε ένα εύκολο κέντρο (Alexanderplatz), το οποίο μάλιστα έχει τεράστια πεζοδρόμια πλάι σε υπερμεγέθεις πλατείες, πάρκα, μονοπάτια πλάι στο ποτάμι και μουσεία με τεράστιες εισόδους. Πολύ σημαντικό ότι τα λεωφορεία έχουν ράμπα για καρότσια, άρα μετακινηθείτε άφοβα και πιο μακριά!
+ Απευθείας οικονομικές πτήσεις.
– Δύσκολος ο Χειμώνας και εδώ.

Στο Βερολίνο με παιδιά

Αναζητήστε οικογενειακή διαμονή στο Βερολίνο

 

 

Bruges

H πόλη του Βελγίου που επισκέπτονται πιο συχνά οι Έλληνες είναι μικρή, περπατιέται ακόμα και με παιδιά. Είναι επίσης ολόκληρη πεζοδρομημένη και οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα φανερά. Είναι μια πόλη φιλική για ανάπηρους κάθε τύπου, και φυσικά για γονείς με παιδιά στα καρότσια.
+ Είναι τόσο μικρή που δεν θα χρειαστείτε καθόλου συγκοινωνία.
– Δεν έχει αεροδρόμιο. Φτάνετε μέσω Βρυξελλών και μετά τρένο.

Στην Bruges με παιδιά

Πού να μείνετε στην Bruges με παιδιά

 

 

Μόναχο

Πολύ φιλική πόλη στις μετακινήσεις. Είναι επίπεδη, με μεγάλα άνετα πεζοδρόμια, πολλούς πεζοδρόμους και αξιοθέατα εύκολα προσβάσιμα με συγκοινωνία ή με τα πόδια.
+ Απευθείας πτήσεις, οικονομικές και μικρές.
– Βαρύς χειμώνας.

Στο Μόναχο με νήπια

Local moms: Στο Μόναχο με παιδιά

Διαμονή στο Μόναχο για οικογένειες

 

 

Πράγα

Το κέντρο είναι μικρό και οι μετακινήσεις με καρότσι γίνονται σε μεγάλα ασφαλή πεζοδρόμια, μέσα σε πάρκα, δίπλα στο ποτάμι, σε πεζοδρόμους ανάμεσα σε πανέμορφα κτήρια. Θα χρειαστείτε τραμ για το Κάστρο, αλλά δεν είναι δύσκολο. Γενικά, θα μετακινηθείτε με τα πόδια και θα το απολαύσετε.
+ Απευθείας πτήσεις, σχετικά οικονομική πόλη.
– Βαρύς χειμώνας που ξεκινάει νωρίς.

Στην Πράγα με νήπια

Οικογενειακή διαμονή στην Πράγα

 

 

Βαρκελώνη

Επιτέλους, μια μεσογειακή πόλη στη λίστα. Η Βαρκελώνη είναι μια όμορφη και εξαιρετικά προσεγμένη πόλη. Έχει άφθονους πεζόδρομους, άνετα πεζοδρόμια, είναι φλατ, με ωραίο παραλιακό δρόμο για πεζούς και ποδήλατα, είναι εύκολη στην περιήγηση. 
+ Απευθείας πτήσεις, καλός καιρός, ωραίο φαγητό.
– Τα αξιοθέατα είναι απλωμένα και θα χρειαστείτε συγκοινωνία, έχει άπειρο κόσμο και λόφους.

Στη Βαρκελώνη με νήπια

Πού να μείνετε στη Βαρκελώνη με τα παιδιά

 

 

Άμστερνταμ

Ακόμα μια πόλη με πανέμορφο και πανεύκολο κέντρο! Άπειροι πεζόδρομοι, μεγάλα πεζοδρόμια, επίπεδη πόλη, με όχι και τόσα πολλά να κάνετε με τα παιδιά, ώστε να αγχωθείτε και να τρέχετε πάνω κάτω. 
+ Απευθείας πτήσεις. Προτείνεται η ενοικίαση ποδηλάτου για τις μετακινήσεις σας.
– Βροχερός καιρός, πολύς κόσμος. Οι ποδηλάτες κυριαρχούν. Πάνε απίστευτα γρήγορα, πρέπει να έχετε τον νου σας ότι ακόμα θα τους συναντήσετε ακόμα και σε πεζοδρόμους, άρα τα παιδιά από το χέρι!

Local moms: Στο Άμστερνταμ με νήπια

Διαμονή στο Άμστερνταμ για οικογένειες

 

 

Άλλες δημοφιλείς πόλεις

+ Η Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, το Βελιγράδι, γενικά οι πόλεις της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας θεωρούνται από τους αναγνώστες μας πολύ φιλικές για γονείς που ταξιδεύουν με το μωρό τους. Η Μπολόνια επίσης, κυρίως γιατί είναι πεζοδρομημένη, επίπεδη και έχει πεζοδρόμια καλυμμένα (portico), οπότε μετακινήστε και με βροχή. Οι μεσαιωνικές πόλεις της Τοσκάνης είναι 100% πεζοδρομημένες και παρότι έχουν μικρές ανηφόρες δεν θα σας δυσκολέψουν. H Mαδρίτη με τις πλατείες της επίσης θα σας βολέψει, έχει άλλωστε και πολλά για οικογένειες.

– Αντίθετα, το Παρίσι όχι, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν ασανσέρ στους σταθμούς μετρό. Είναι μεγάλη πόλη και το μετρό κρίνεται απαραίτητο για να μετακινηθείτε. Επίσης, η Λισαβώνα έχει ανηφόρες και μικρά στενά δρομάκια, που κάνουν την περιήγηση με το καρότσι δύσκολη. Η Ρώμη έχει δύσκολο πλακόστρωτο, λίγο ενδιαφέρον/ανέσεις για μικρά παιδιά και δύσκολο σύστημα συγκοινωνιών. Καμία όμως δεν είναι απαγορευτική, απλά δεν είναι ό,τι πιο άνετο/εύκολο/βολικό για οικογένειες με μωρό/νήπια.

* Οι φωτογραφίες ανήκουν στους γονείς που υπογράφουν τα άρθρα στα links.
** To άρθρο περιέχει affiliate linking.

post a comment