Top
  >  Kidcation Tips   >  Μυστικά Για Πιο Εύκολα Ταξίδια Με Παιδιά

Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν σε συνεντεύξεις είναι “ποια είναι τα κορυφαία μου μυστικά για ταξίδια με μωρά/παιδιά”. Βλέπω επίσης ότι στην ομάδα μου στο facebook, γονείς κάνουν πολλά ταξιδιωτικά λάθη, που νόμιζα ότι όλο και σε κάποιο άρθρο σας είχα προετοιμάσει για να τα αποφύγετε, αλλά όχι! Επομένως, είπα να τα μαζέψω όλα εδώ, για να μην φαίνεται πιο βουνό ένα ταξίδι με τα παιδιά, αλλά μόνο ευχαρίστηση!

 

Διαβάστε επίσης:
10+1 tips για ονειρεμένα ταξίδια με μωρά
15+2 tips για ταξίδια χωρίς προβλήματα
Τα δικά μου packing tips
Πώς να ταξιδέψετε οικονομικά με τα παιδιά στο εξωτερικό

 

 

5 packing tips σε ταξίδι με παιδιά

1. Τα ρούχα τα ρολάρουμε, δεν τα διπλώνουμε. Πιάνουν λιγότερο χώρο, στριμώχνονται περισσότερα, δεν τσαλακώνονται.

2. Έχουμε packing cubes. Σε μικρό ταξίδι, ο καθένας μας από ένα, συν μια σακούλα ikea για τα εσώρουχα. Σε μεγαλύτερο, από 2 τα παιδιά και από 3 εμείς.

3. Γενικά,δεν βαραίνουμε. Δεν παίρνουμε πολλά ζευγάρια παπούτσια. Σε μικρό ταξίδι, μόνο αυτό που φοράμε! Το ίδιο και με τα μπουφάν.

4. Έχω καλλυντικά σε μικρές συσκευασίες. Και έχω μικρά μπουκαλάκια που γεμίζω και ξαναγεμίζω.

5. Δυο νεσεσέρ τα έχω ΠΑΝΤΑ έτοιμα στην ντουλάπα μου. Άλλωστε τόση σκέψη και προετοιμασία έχω ρίξει για να οργανώσω το περιεχόμενό τους: το νεσεσέρ με τα καλλυντικά μας (δείγματα), οδοντρόκρεμες, οδοντόβουρτσες ταξιδιού, χτένες, λαστιχάκια για τα μαλλιά, θήκες φακών, υγρό φακών, αποσμητικό. Και ένα νεσεσέρ με τα φάρμακα.

Διαβάστε επίσης: “Χειμερινό Ταξίδι Μόνο Με Χειραποσκευές

 

 

 

5+2 sites και apps που μας έχουν λύσει τα χέρια

1. Καιρός και θερμοκρασίες ανά εποχή στον προορισμό μας: Κοιτάμε το Holiday Weather για να δούμε τη μέση θερμοκρασία ανά μέρα, τον μήνα που θέλουμε να ταξιδέψουμε στον προορισμό-στόχο. Και το section When to Go στο Lonely Planet. Πχ αν θέλετε να πάτε στη Namibia, αλλά δεν ξέρετε πότε θα είναι με το μέρος σας ο καιρός, γράφετε στο google “when to go to Namibia” “Lonely Planet” και σας βγάζει εδώ. Μπορείτε έτσι να δείτε ότι πχ έχει πολλή ζέστη το χ μήνα και πολλή βροχή τον ψ. Είναι ακριβά τον ζ μήνα, αλλά φανταστικά από κάθε άποψη μεταξύ y και z.
Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένετε να πάει Ιούνιος για να δείτε τι καιρό θα κάνει τον Ιούνιο στον προορισμό-στόχο.

2. Skyscanner: Παρόλο που πάντα κλείνουμε εισιτήρια αεροπορικών από τα επίσημα sites των εταιρειών πλέον, κοιτάμε πρώτα στο app της skyscanner, για να δούμε τι πτήσεις υπάρχουν (ώρες και μέρες και κόστος δλδ).

3. Booking: Eίμαστε χρόνια μέλη και έχουμε διευκολύνσεις. Μας αρέσει που μπορούμε εδώ να κλείσουμε διαμονή στο εξωτερικό με έκπτωση, χωρίς προπληρωμή/κράτηση κάρτας και το κυριότερο, με δωρεάν ακύρωση.

4. Lonely Planet Guides: Mε οδηγούς πόλης/περιοχής, top10 ανά κατηγορία, itineraries για πόδια/αμάξι, εστιατόρια, family friendly επιλογές.

5. Ferryscanner: Για να βρούμε τις πιο οικονομικές επιλογές από λιμάνι σε λιμάνι, τόσο εντός Ελλάδας, όσο και για Ιταλία.

6. Roaming: Υπάρχουν ημερήσιες χρεώσεις εκτός ΕΕ και κυρίως εκτός Ευρώπης. Επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και Internet σας ΠΡΙΝ φύγετε, για να σας σετάρουν. Προσοχή, αυτό πρέπει να το κάνετε για όλα σας τα τηλέφωνα, μαμά, μπαμπάς, παιδιά αν έχουν. Αν δεν το κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μία συσκευή που έχει ίντερνετ ως hotspot. Και να εύχεστε να πιάνει το wifi όπου πάτε.

7. Revolut: Bγάλτε revolut και στο κινητό σας, αλλά και φυσική κάρτα. Γλιτώνετε χρεώσεις αλλαγής νομίσματος, χρεώσεις άλλης τράπεζας κ.λπ.

 

 

 

5 μυστικά για να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας

1. Κλείνουμε ΠΑΝΤΑ διαμονή με δωρεάν ακυρωτικά και χωρίς κράτηση κάρτας. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Τα παιδιά μας μέχρι 3 ετών, ακόμα και το Καλοκαίρι αρρώσταιναν στον παιδικό. Έχουμε ακυρώσει πολλά ταξίδια έτσι. O covid μας έμαθε ότι πολλά μπορεί να συμβούν. Ειδικά την εποχή ιώσεων.

2. Κλείνουμε αεροπορικά flex. Για τους ίδιους λόγους όπως και πάνω. Μέχρι στιγμής, έχουμε ακυρώσει 3 πτήσεις, συνολικά 12 εισιτήρια, εκ των οποίων τα 8 τα χάσαμε για πάντα. Προφανώς και μας φαίνεται πια πιο οικονομικό να δώσουμε λίγα λεφτά παραπάνω για να πάρουμε flex εισιτήρια. Έτσι, έχουμε την πολυτέλεια να μην μας νοιάζει αν αλλάξει κάτι και δεν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.

3. Δεν παίρνουμε μαζί μας πολλά. Δείτε και παραπάνω στην παράγραφο “Packing”. Ωστόσο, είναι και κάτι ακόμα που βοηθάει. Επιλέγουμε ξενοδοχεία που όλο και κάτι προσφέρουν, από παιχνίδια και βρεφικά καλλυντικά, μέχρι παρκοκρέβατα και μπανιερίτσες. Δείτε πώς εδώ.

4. Κλείνουμε αεροπορικά από το επίσημο site της εταιρείας. Αν βρούμε στο skyscanner ότι συμφέρει να πάμε με μία αεροπορική και να γυρίσουμε με άλλη, κλείνουμε λοιπόν τα αεροπορικά μας από δύο sites. Αυτό το κάνουμε διότι τα τελευταία χρόνια κάποιες μεγάλες εταιρείες χρεοκόπησαν και ακόμα χρωστάνε λεφτά. Επίσης, γιατί δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή. Καμία.

5. Μένουμε σε διαμερίσματα. Είμαστε 4 και χρειαζόμαστε χώρο. Θέλουμε επίσης να κάνουμε “διακοπές”, να κάτσουμε λίγο μόνοι μας σε ένα σαλόνι ή μπαλκόνι αφού τα παιδιά κοιμηθούν. Θέλουμε κουζίνα για να πλύνουμε τα ποτήρια τους, να φάμε ένα σνακ στο διαμέρισμα. Έναν μεγάλο χώρο για να μην χρειάζεται να γυρνάμε έξω στο κρύο ή στον καύσωνα. Για την Ελλάδα, έχουμε καταλήξει σε αυτά εδώ.

Ποια είναι τα δικά σας tips;

 

 

* To άρθρο αυτό περιλαμβάνει affiliate links. Το κλικ σας βοηθάει στη συντήρηση και στη λειτουργία αυτού του site.

 

 

 

post a comment