Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  11 Χειμερινοί Προορισμοί Για Το Επόμενο Ταξίδι

Στην οικία Dreamista, καμιά εποχή δεν είναι απαγορευτική για ταξίδι. Είτε με το αυτοκίνητο, είτε με αεροπλάνο, είτε για λίγο είτε για πολύ, ο Χειμώνας κάθε χρόνο μάς βρίσκει και αλλού!

 

Διάβασε επίσης:
My Tips for Winter Trips, για να ταξιδεύεις με ασφάλεια τον Χειμώνα ακόμα και στην Αλάσκα!

 

11. Bansko

Μαγικός προορισμός. Γιατί, πολύ απλά, έχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών παντού, τεράστιο και σούπερ οργανωμένο χιονοδρομικό, φανταστικό φαγητό, γραφικά σοκάκια ΚΑΙ είναι πάμφτηνο ακόμα και για τους Έλληνες της κρίσης. Δες τα όλα εδώ.

 

10. Ζαγόρι

Είτε ανατολικό (Βοβούσα κ.λπ.), είτε δυτικό (Αρίστη, Πάπιγκο κ.λπ.), το Ζαγόρι έχει υπέροχα τοπία και χαρίζει ξεχωριστές αναμνήσεις δίπλα στο τζάκι, με χουχουλιάρικες παντόφλες και τέλειο φαγητό.
Διάβασε κι εδώ.

Zagori

Ο δρόμος για το Μεγάλο Πάπιγκο. Μάρτης

 

9. Αράχωβα

Την ξεχωρίζω για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών (trendy εστιατόρια, πλάι πλάι με ζεστές ταβέρνες, φανταστικά ξενοδοχεία και σούπερ καφετέριες), αλλά και για τον Παρνασσό της, τους μυστικιστικούς Δελφούς της και, φυσικά, τα σοκάκια της. Δες κι άλλα εδώ.

 

8. Πήλιο

Αυτά τα χωριά είναι σαν ψεύτικα. Τόσο από μακριά, όσο κι όταν περπατάς τα καλντερίμια τους. Πρόσθεσε σε αυτό την εξαιρετική τοπική κουζίνα, τα μονοπάτια του βουνού που είναι λες και ξεπήδηξαν απο παραμύθι και τη ζεστή φιλοξενία, και δεν θα θες καν να διαβάσεις παρακάτω…
Διαβάστε για το Πήλιο με Παιδιά.

 

7. Βερολίνο

Απίθανη πόλη. Είναι δουλεμένη, μαρτυρική, μεγαλόπρεπη. Έχει πολλά να κάνεις (gallery, clubbing), πάρα πολλά να δεις (East Side Gallery, Bauhaus museum, Μουσείο της Περγάμου), και τόσα να μάθεις (Check Point Charlie), που θες μέρες. Διάβασε περισσότερα για την καλλιτεχνική του ζωή εδώ.

Στο Βερολίνο, αρχές Φλεβάρη

 

6. Βουδαπέστη

Είναι μια κούκλα ζωγραφιστή και τον Χειμώνα λέει, γιατί τώρα είναι η σωστή εποχή για γκούλας! Δες όλα τα άλλα εδώ.

Το Κοινοβούλιο

Στο Κοινοβούλιο, Δεκέμβρης

 

5. Μόναχο

Μπιραρίες. Αρχιτεκτονική. Shopping. Τοπικές γεύσεις. Παλάτια. Πινακοθήκες. Οι Γερμανοί ξέρουν πώς να σε κάνουν να θες να κάτσεις κι άλλο! Διάβασε κι άλλα “μοναχικά” εδώ!

Στο παλάτι του Nymphenburg

Στο παλάτι του Nymphenburg, Γενάρης

 

4. Τιρολέζικες και Βαυαρικές Άλπεις

Ακόμα καλύτερα, φύγε από το Μόναχο με κατεύθυνση το Innsbruck, νοίκιασε αμάξι και γύρισε τις Τιρολικές και τις Βαυαρικές Άλπεις! Η Βαυαρία σαφώς πιο κουκλίστικη, γραφική και χαριτωμένη και με περισσότερα πράγματα να δεις και να κάνεις. Το Τιρόλο, με καλύτερο φαγητό. Διάβασε για το δικό μας τουρ εδώ!

Το Neunschwanstein

Στο Neunschwanstein, Δεκέμβρης

 

3. Βιέννη

Μαγική τον Χειμώνα. Για τις σοκολάτες βιενουά της και τις ζεστές σουπίτσες της. Για τις βόλτες στα ανάκτορα και στους πεζοδρόμους της. Και για να πάρεις το τρένο και να πας και μία Χάλστατ.
Δες για τη Βιέννη εδώ και για την ημερήσια μας στο Χάλστατ εδώ.

 

2. Ρώμη

Γλυκός καιρός, μία πόλη μουσειακής ομορφιάς, με τέλειο (τέλειο, σου λέω) φαγητό, φανταστική αγορά (σίγουρα θα ψωνίσεις), μερικά μνημεία που πρέπει να δεις στη ζωή σου, και, μια περιρρέουσα ερωτική διάθεση. Δες κι άλλα για τη Ρώμη μου εδώ.

Στη Ρωμαϊκή Αγορά

Στη Ρωμαϊκή Αγορά, Γενάρης

 

1. Μεξικό

Το καλύτερο ταξίδι που κάναμε χειμώνα ήταν στο καλοκαιρινό Μεξικό. Tι Chitzen Itza είδαμε, τι στο Tulum πήγαμε, τι snorkeling στο Mesoamerican Reef κάναμε, τι γεύσεις μεξικάνικες δοκιμάσαμε… Δες όλο το road trip εδώ!

cabana in Tulum

Στο Tulum, Γενάρης

 

 

Εσύ πού θα πας φέτος τον Χειμώνα;

 

* Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι στον δρόμο για Βοβούσα…

 

 

post a comment