Top
  >  Babycation   >  Τα Ιδανικά Καρότσια για Ταξίδια με Δίδυμα

Όπως ξέρεις, το πρώτο μας αεροπορικό ταξίδι με τα δίδυμα στη Λέσβο ήταν κάπως τραυματική εμπειρία, μιας και στην πτήση του γυρισμού η αεροπορική μάς έσπασε το καρότσι διδύμων. Μας αντικατέστησαν το καρότσι και πλήρωσαν αποζημίωση. Ωστόσο, μείναμε συνολικά 9 μέρες χωρίς διδυμοκάροτσο, άρα χωρίς βόλτα. Αλλά όλο αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να ξαναπάθουμε. Έτσι, άρχισα να κάνω έρευνα για μια εναλλακτική λύση: έξτρα καρότσι για ταξίδια

 

 

Καρότσι για Ταξίδια

Το είχα υπόψιν μου από τον Αύγουστο του 2016, όταν ψάχναμε το καρότσι που τελικά αγοράσαμε, πριν γεννηθούν τα μωρά μας: σχεδόν όλοι έχουν ένα καρότσι κατάλληλο για ταξίδια (μικρό και εύχρηστο).
Κι επειδή είμαστε γονείς διδύμων και τα διδυμοκάροτσα είναι δύσχρηστα στο ταξίδι, η καλύτερη επιλογή για τα ταξίδια μας είναι δύο μονά καρότσια.

  • Τα διδυμοκάροτσα έχουν όγκο και πιάνουν όλο το πορτ μπαγκάζ.
  • Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το πλοίο θα έχει αρκετά μεγάλες πόρτες και ασανσέρ ή ότι το διδυμοκάροτσο θα χωράει στο ασανσέρ.
  • Τα μονά καρότσια χωράνε ακόμα και στον χώρο αποθήκευσης εντός της καμπίνας του αεροπλάνου.
  • Είναι πολύ πιο άνετα σε εστιατόρια και καφετέριες.

 

Τα καρότσια Miinimo της Chicco

Η πρώτη μας σκέψη ήταν φυσικά να αγοράσουμε δύο μονά μπαστούνια, οικονομικά. Νομίζαμε πως είναι τα μόνα μονά που χωράνε και τα δύο στο port baggage μας. Βρεθήκαμε με δύο τέτοια και ομολογώ πως δεν βόλεψαν καθόλου. Δεν έχουν καλή λαβή, δεν κυλούν εύκολα, ανοίγουν δύσκολα, δεν έχουν χώρο κάτω… Αλλά ό,τι δίνεις, παίρνεις. Εσείς, φυσικά, δεν χρειάζεται να μπείτε σε περιττά έξοδα, έκανα εγώ τη δοκιμή και πλάνη για εσάς 😉

Mετά από πολλή έρευνα λοιπόν, καταλήξαμε στα νέα Miinimo της Chiccο. Προτιμήσαμε να επενδύσουμε σε καλά μονά μικρά, μιας και ταξιδεύουμε κάθε μήνα και μας χρειάζονται. Και δεν το μετανιώσαμε!
Γιατί;
1. Είναι πανάλαφρα.
2. Κλείνουν και ανοίγουν με το ένα χέρι, όταν στο άλλο πχ κρατάς το παιδί ή το άλλο καρότσι ή τσάντες/αποσκευές.
3. Είναι τόσο εύκολα στην οδήγηση που τα σπρώχνουμε με το ένα χέρι.
4. Είναι μικρά μεν, αλλά άνετα, με βολικό κάθισμα που γίνεται εντελώς ξαπλωτό. Έχουν επίσης πολύ καλό σκίαστρο, είναι μεγάλο και φτάνει χαμηλά. Όλα αυτά σημαίνουν εγγυημένα καλό ύπνο!
5. Έχουν πολύ καλή χωρητικότητα. Τα γεμίζουμε μπαγκάζια στην κάτω θήκη, στον γάντζο τους και στους γάντζους Chicco, βάζουμε και μερικά μπαγκάζια στους ώμους και φύγαμε!
6. Το πιο βασικό όμως για εμάς που κάνουμε πολλά οδικά ταξίδια είναι ότι όταν κλείνουν, γίνονται εξαιρετικά μικρά και τετράγωνα, που σημαίνει ότι εκτός από το πορτ μπαγκάζ, χωράνε και στις θέσεις ποδιών κάτω από τα καθίσματα των διδύμων!
7. Πωλούνται με θήκη! Ξέρετε ότι υπάρχουν αεροπορικές που δεν σου εγγυώνται ότι θα σου επιστρέψουν το καρότσι σου χωρίς φθορά αν δεν το παραδώσεις σε ειδική θήκη;
8. Όταν κλείνουν μάλιστα, στέκονται μόνα τους.
9. Έχουν και λαβή, ώστε όταν είναι κλειστά να μπορούμε να τα κουβαλήσουμε με το ένα χέρι η στον ώμο άνετα.
10. Ταιριάζουν με όλα αυτά τα έξυπνα αξεσουάρ καροτσιού της Chicco, όπως τους γάντζους για σακούλες και backpacks και τη θήκη για τα παγουράκια των διδύμων!

Δείτε στα videos πόσο εύκολο ανοιγοκλείνουν και παρακάτω φωτογραφίες από τη δεύτερη βόλτα μας!
Ανυπομονούμε να τα ταξιδέψουμε, οπότε stay tuned για Instagram Stories!

 

 

 

 

 

Εσείς έχετε καρότσι(α) μόνο για ταξίδια;

 

 

* Δείτε περισσότερα στο νέο website της Chicco.

 

* Το άρθρο αυτό είναι sponsored by Chicco. Οι απόψεις είναι, όπως πάντα, προσωπικές.

 

 

post a comment