Top
  >  Babycation   >  Θηλάζω άρα Ταξιδεύω

Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρω να θηλάσω τα διδυμάκια μου. Και τώρα, που είμαστε τόσων μηνών και εξακολουθώ να τα θηλάζω αποκλειστικά (=δεν τους έχω δώσει ποτέ ξένο γάλα και δεν τα έχει ταΐσει ποτέ κανείς άλλος πέρα από μένα, αυτό σημαίνει “θηλάζω αποκλειστικά”), παρά την κούραση και την αϋπνία, ξέρω ότι κάνω μόνο καλό. Καλό για τα μωρά, που τρώνε ό,τι καλύτερο για αυτά, για την υγεία τους, για τα αντισώματα και για… τη γραμμή τους. Καλό και για εμάς, που μας αρέσουν τα ταξίδια και που θέλουμε να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε τώρα που γίναμε οικογένεια. Γιατί λοιπόν είναι πιο εύκολο να ταξιδεύεις όταν θηλάζεις;

 

Παρακαλώ μαμάδες που δεν θηλάζουν να απευθυνθούν για τη σίτιση των μωρών τους σε ταξίδι εδώ.

 

Ο βασικός λόγος είναι ότι μπορούμε να ταξιδεύουμε ελαφριά, με όσο το δυνατόν λιγότερες αποσκευές, κάτι που πράγματι καταφέραμε στο πρώτο μας ταξίδι το σκ που μας πέρασε.

 

1. Δεν κουβαλάμε μπουκάλια

Θηλάζω. Δεν αντλώ. Τα μωρά μου δεν έχουν πιει ποτέ από μπουκάλι. Άρα, σε ένα ταξίδι, δεν χρειάζεται να πάρουμε μαζί μας ένα σωρό μπουκάλια.

 

2. Δεν κουβαλάμε συσκευασίες γάλα σε σκόνη

Τα δίδυμα δεν έχουν πιει ποτέ γάλα σε σκόνη. Έχω αγοράσει μια συσκευασία για περίπτωση ανάγκης, αλλά δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής. Ξέρω λοιπόν ότι το γάλα σε σκόνη πιάνει πολύ χώρο και χρειάζεται πολύ για δύο μωρά, ακόμα και για ένα ταξίδι τριήμερο. Εμείς λοιπόν δεν χρειάζεται να σπαταλήσουμε χώρο στο αυτοκίνητο για συσκευασίες σκόνης. Ούτε να βαρύνουμε τις αποσκευές μας με κάτι τέτοιο. Φυσικά, το να βγάλεις δυο μπουκάλια και να σιτίσεις δυο μωρά ίσως on the go να είναι πιο εύκολο από τον ταυτόχρονο θηλασμό…

 

3. Δεν χρειάζεται να πάρουμε τον βραστήρα μας μαζί

Ή να ψάξουμε δωμάτιο που να έχει βραστήρα. Ο βραστήρας είναι απαραίτητος όταν το μωρό πίνει γάλα σε σκόνη, γιατί έτσι παρασκευάζεται: σκόνη γάλακτος σε βραστό νερό, ανακατεύεις, ταΐζεις. Ένας βραστήρας πιάνει χώρο, δεν συσκευάζεται εύκολα και καθιστά ταξίδι με αεροπλάνο (που απαιτεί λιγότερες αποσκευές από ένα road trip) σχεδόν αδύνατο. Μπορεί και όχι. Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Όλα γίνονται βέβαια. Αν εγώ κατάφερα να θηλάσω πρόωρα δίδυμα, σίγουρα ένα ζευγάρι μπορεί να ταξιδέψει με δίδυμα που θηλάζουν ή και όχι.

 

4. Δεν χρειαζόμαστε αποστειρώσεις

Τα μπουκάλια και οι πιπίλες τους πρέπει να αποστειρωθούν. Συνεπώς, ένας αποστειρωτής στη βαλίτσα ή μια κατσαρόλα στο δωμάτιο του ξενοδοχεία είναι απαραίτητα για να πιουν τα μωρά γάλα, είτε ξένο, είτε μητρικό από θήλαστρο. Ακόμα δηλαδή κι αν μια μαμά αντλεί και έχει καταφέρει να αντλήσει αρκετό για το ταξίδι, ώστε να μην χρειαστεί να ταξιδέψει με το θήλαστρο, τα μπουκάλια και οι πιπίλες τους είναι απαραίτητο αξεσουάρ στη βαλίτσα και η αποστείρωσή τους αναγκαία. Οι αποστειρωτές βέβαια είναι τεράστιοι και κάθε δωμάτιο δεν μπορεί να έχει κατσαρόλα. Πακέτο λοιπόν. Ή και όχι. Πάλι δεν έχω προσωπική εμπειρία. Και το ένα και το άλλο σε ταξίδι με δίδυμα δύσκολο είναι.

 

 

Ένας άλλος λόγος που είναι καλύτερο να θηλάζεις όταν ταξιδεύεις, πόσο μάλλον με δίδυμα, είναι η άνεση:

5. Όταν πεινάνε, τρώνε στο δευτερόλεπτο

Τα δίδυμα με το που ξεκινάνε να γκρινιάζουν και πριν καν προλάβουν να κλάψουν, τα έχω βάλει στο στήθος και θηλάζουμε. Αντίστοιχα, σε μία πτήση δεν θα ενοχλήσουμε κανένα με την πείνα και το κλάμα μας. Ή όταν κάνουμε sightseeing ή shopping. Ή είμαστε έξω και τρώμε. Δεν θα ταλαιπωρηθώ/χάσω χρόνο ετοιμάζοντας το γάλα τους. Απλά, θα θηλάσουν.
Δεν ξέρω αν το ίδιο είναι εφικτό σε δίδυμα που πίνουν ξένο. Ίσως ναι. Ικανές είμαστε όλες!

 

Θηλάζεις; Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτή η επιλογή στα ταξίδια σου με το/τα μωρό/ά;

 

* Το άρθρο αυτό γράφτηκε από μαμά που θηλάζει δίδυμα. Οι γνώσεις μου για τη σίτιση ενός μωρού με θηλασμό ή όχι ή δύο μωρών με μπουκάλι είναι μηδαμινές. Πιθανόν να είναι πιο εύκολο να ταξιδέψεις με δίδυμα κιόλας, που δεν θηλάζουν. Την προσωπική μου εμπειρία γράφω και απευθύνεται σε μαμάδες που θηλάζουν. 

** Να θυμάστε ότι ο θηλασμός εκτός από προσωπική επιλογή είναι και θέμα πληροφόρησης. Και δυνατότητας. Εγώ πάσχισα για να τα καταφέρω, αλλά θα μπορούσα κάλλιστα να μην τα καταφέρω, παρά τον κόπο μου και τις γνώσεις μου επί του θέματος. 

*** Παρακαλώ μαμάδες που δεν θηλάζουν να απευθυνθούν για τη σίτιση των μωρών τους σε ταξίδι εδώ.

 

 

post a comment