Top
  >  Flight Tips   >  GB Pockit+ All City: το τέλειο καρότσι για πτήση με νήπια

Τα ταξίδια με παιδιά είναι τόσο διαφορετικά. Δυο άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ταξίδευαν όσο και όποτε και όπως ήθελαν (εγώ και ο Κώστας), από τη μια μέρα στην άλλη, πρέπει να κουβαλάνε αποσκευές για 4 (κάναμε δίδυμα), αλλά και να βρουν τρόπους όλη αυτή η μεταφορά να γίνει όσο λιγότερο επίπονη γίνεται. Και εδώ έρχεται το ιδανικό καρότσι, που είναι κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο. Ως μαμά διδύμων και ως travel blogger, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω 2 διδυμοκάροτσα και 6 διαφορετικά μονά καρότσια. Επιτέλους, κατέληξα: το GB Pockit + All City έχει κάνει κάθε ταξίδι μας, κάθε πτήση και κάθε βόλτα μακράν πιο εύκολα!

 

Γιατί πρέπει να έχουμε τα καρότσια μας μαζί στην καμπίνα

Στην πρώτη μας πτήση με τα δίδυμα, ευτυχώς στην επιστροφή, παραλάβαμε το μεγάλο μας διδυμοκάροτσο σπασμένο (δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ). Δεν το παραλάβαμε καν από τον ιμάντα. Το παραδώσαμε πριν μπούμε στην καμπίνα και το παραλάβαμε με το που βγήκαμε από την πόρτα του αεροπλάνου. Κανονικά, έπρεπε όλα να πάνε καλά. Ωστόσο, ένα μεγάλο καρότσι με πολλά σίδερα που δεν διπλώνει compact, πάντα έχει τον κίνδυνο να σπάσει (όχι απλά να φθαρεί) στο hold του αεροπλάνου, όπου οι αποσκευές μας πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.
Στο ταξίδι μας στην Αγγλία, προετοιμαστήκαμε με ειδικά εγκεκριμένη και σκληρή τσάντα αποθήκευσης καροτσιού. Πράγματι, το καρότσι μας δεν υπέστη καμία φθορά. Έλα μου όμως που ενώ το δώσαμε πριν μπούμε στην καμπίνα, ΔΕΝ το παραλάβαμε με το που βγήκαμε από το αεροπλάνο! Μας περίμενε στον ιμάντα. Ο οποίος ιμάντας ήταν 30 λεπτά περπάτημα μακριά από το αεροπλάνο. Και εμείς ήμασταν με 2 τσάντες πλάτης και δύο 2χρονα κουρασμένα, που ήθελαν να ξαπλώνουν στο πάτωμα του αεροδρομίου και σε καμία περίπτωση να περπατήσουν (δείτε λεπτομέρειες εδώ).
Και τα δύο παραπάνω σενάρια είναι πιθανά, σε κάποιες περιπτώσεις δε, η νόρμα. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν συνηθίζουν να προσέχουν τις αποσκευές μας σαν τα μάτια τους. Και πολλοί τερματικοί σταθμοί δεν έχουν φισούνα ή είναι πολύ μακριά από τον ιμάντα των αποσκευών – γι’ αυτό άλλωστε και εμείς προτιμάμε να ταξιδεύουμε μόνο με χειραποσκευές. Άρα, ειδικά για εμάς που έχουμε δίδυμα, αφενός ταξίδι με διδυμοκάροτσο είναι απαγορευτικό, μιας και έχουν πολλά κομμάτια, άρα είναι πιθανό να σπάσουν. Eπίσης, δεν θέλουμε να ριψοκινδυνεύσουμε να κουβαλάμε/σέρνουμε δύο κουρασμένα μωρά/παιδιά στο αεροδρόμιο, στην περίπτωση που δεν παραλάβουμε τα καρότσια μας στην έξοδο από το αεροσκάφος.
Συνεπώς, όχι μόνο δεν ταξιδεύουμε με διδυμοκάροτσο, δεν προτιμάμε καν τα λεγόμενα ταξιδιωτικά καρότσια, τα οποία διπλώνουν μεν compact και δεν θα φθαρούν στο hold, δεν μπορούν όμως να μπουν στην καμπίνα. Γιατί, ναι, υπάρχουν καρότσια που γίνονται δεκτά στην καμπίνα, μιας και όταν διπλώνουν γίνονται τόσο μικρά και συμπαγή, που χωράνε στους χώρους αποσκευών πάνω από τις θέσεις. Και, μεταξύ μας, τα δικά μας τουλάχιστον, τα GB Pockit + All City, όταν διπλώνουν, είναι πιο μικρά κι από τις μικρές μας βαλίτσες! Ακόμα και μες στη θήκη τους, στην οποία βάζουμε και το αδιάβροχο κάλυμα (και τα παλτά μας)! Έτσι, έχοντας όλες μας τις αποσκευές μαζί μας στην πτήση, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Γιατί βγαίνουμε από το αεροσκάφος με ΟΛΑ μας τα πράγματα και απλά πάμε να εξερευνήσουμε μια καινούργια πόλη, χωρίς να περιμένουμε τις αποσκευές μας στον ιμάντα, χωρίς τον φόβο απώλειας αποσκευών και, φυσικά, χωρίς να περπατάμε με τα κουρασμένα διδυμάκια μας σε ένα τεράστιο, πολύβουο και πολύκοσμο αεροδρόμιο.
Παρεμπιπτόντως, μπορεί να τύχει σε κάποια πτήση να δεχτούν το καρότσι-μπαστούνι σας στην καμπίνα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο. Τα συμπαγή καρότσια που όταν διπλώνουν έχουν μέγεθος αποσκευής καμπίνας (ναι, υπάρχουν κι άλλα, τα περισσότερα είναι επίσης της GB, τα άλλα είναι πολύ ακριβά και μέχρι 15 κιλά) τα δέχονται στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών πάνω από τα καθίσματα, εκτός φυσικά αν η πτήση είναι υπερπλήρεις. Αλλά ένα τόσο συμπαγές καρότσι, που όταν κλείνει δεν περισσεύει κανένα τμήμα του, είναι ασφαλές ακόμα και στο hold μαζί με τις αποσκευές.

 

 

Γιατί προτιμάμε τα μικρά, ελαφριά και συμπαγή καρότσια GB Pockit + All City

Όχι πως ο παραπάνω λόγος δεν είναι αρκετός, αλλά να τα λέμε όλα, έχουμε δει το φως το αληθινό με αυτά τα καρότσια.
2. Όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, πιάνουν ελάχιστο χώρο στο ξενοδοχείο ή στο σπίτι μας
3. Χωράνε στο μικρό port baggage του αυτοκινήτου μας μαζί με όλες τις αποσκευές μας, χωρίς να πιάνουν χώρο. Όταν μια αεροπορική μας είχε σπάσει το διδυμοκάροτσο, μας είχε δώσει προσωρινά δύο καρότσια για τις μετακινήσεις μας, τα οποία δεν χωρούσαν μαζί στο port baggage μας. Ναι.
4. Γιατί είναι πανάλαφρα! 4,8 κιλά έκαστο, συνεπώς άνετα τα σηκώνω εγώ και τα δύο.
5. Γιατί έχουμε δίδυμα, άρα θέλουμε δύο καρότσια, άρα καλό είναι να μην πιάνουν άπειρο χώρο ή να είναι βαριά, για να γίνουν οι μετακινήσεις μας λίιιγο πιο εύκολες.
6. Γιατί ανοίγουν και κλείνουν με το ένα χέρι

 

Γιατί προτιμάνε τα 3χρονα δίδυμά μας τα GB Pockit + All City

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση όταν πρωτοείδαμε τα GB Pockit + All City είναι το πόσο μικρά και συμπαγή είναι. Ο courier με ρώτησε “τι έχει εδώ μέσα;” “παιδικό καρότσι” του λέω. “Χα! Είναι πολύ ελαφρύ!” Είναι εντυπωσιακά μικρά και ελαφριά.
Το δεύτερο πράγμα που πραγματικά μας ξάφνιασε είναι το πόσο μεγάλες είναι οι θέσεις τους, όταν ξεδιπλώνουν! Δεν είναι τυχαίο που είναι για παιδιά μέχρι 22+ κιλά (χονδρικά, μέχρι 4 ετών). Είναι φοβερά άνετες οι θέσεις και σας το υπογράφουν 3χρονα που έχουν κάτσει σε 8 διαφορετικά καρότσια. Έχουν απορρίψει καρότσι λόγω στενών θέσεων, μας έχουν δυσκολέψει καρότσια που ήταν για παιδιά μέχρι 15 κιλών, μιας και με το που έφτασε ο Γιώργος τα 14 παρακαλώ, το καρότσι δεν κουνούσε. Ειδικά τον Χειμώνα που τα αγόρια φοράνε χοντρά ρούχα και μπουφάν, θέλουν άνετα καθίσματα, μεγάλους ιμάντες. Και αυτά είναι απλά όσα βλέπω εγώ. Αυτά που νιώθω και συμπεραίνω είναι ότι τα δίδυμα κάθονται με χαρά, δεν θέλουν να σηκωθούν, απολαμβάνουν τη βόλτα (καλή η Πράγα, αλλά θέλει και απολαυστική θέση παρατήρησης), δεν παραπονιούνται για να τους βγάλουμε ή να τους λύσουμε, δεν φέρνουν αντίρρηση όταν μετά το μεσημεριανό πρέπει να ξανακάτσουν στα καρότσια τους. Δεν γκρίνιαξαν ούτε με τη βροχή την πρώτη μέρα στην Πράγα που βάλαμε τα αδιάβροχα καλύματα, μιας και το μικρό παραθυράκι τους μπροστά, επέτρεπε στα δίδυμα να βλέπουν έξω χωρίς να βρέχονται!
Και αν εγώ και ο Κώστας είμαστε δύσκολοι πελάτες, τα δίδυμα είναι δυσκολότεροι. Ένας να αποφασίσει στη βόλτα ή, ίιιιιι, στο αεροδρόμιο ότι δεν θέλει να κάτσει στο καρότσι και θα πρέπει να πάμε από το Α στο Β με δύο καρότσια, 4 αποσκευές, και ένα παιδί στο χέρι.

 

Τι έχουν αυτά τα καρότσια που δεν έχει κανένα άλλο

1. Είναι για παιδιά μέχρι 22+ κιλά (από 6 μηνών μέχρι 4 ετών χονδρικά). Πιστέψτε με, όταν ο Γιώργος πέρασε τα 14 κιλά και είδα ότι ό,τι καρότσι έχουμε έχει γίνει πια δυσκίνητο, είδα πόσο δυσεύρετα είναι τα καρότσια μέχρι 22 κιλά.
2. Ταυτόχρονα, είναι μικρά και συμπαγή. Γιατί όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες εταιρείες βγάζουν καρότσια για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά. Το GB Pockit + όμως είναι το μόνο που έχει και μέγεθος χειραποσκευής και συνεπώς μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας και στην καμπίνα του αεροπλάνου.
3. Μανουβράρεται με το ένα χέρι. Δεν υπάρχουν πολλά καρότσια που να μπορείς να τα οδηγήσεις με το ένα χέρι. Στο αεροδρόμιο, εγώ και ο Κώστας σπρώχναμε με το ένα χέρι ένα καρότσι και με το άλλο σέρναμε από μια βαλίτσα. Όταν χρειάστηκε να πάρω και τα δύο καρότσια εγώ, κατάφερα μια χαρά να τα οδηγήσω στην ευθεία (απαραίτητο twin mom skill, που όμως δεν έχω καταφέρει με κανένα άλλο καρότσι).
4. Κλείνει και ανοίγει με το ένα χέρι. Πολύ χρήσιμο όταν έχεις δύο νήπια, απαραίτητο όταν ταξιδεύεις συχνά, προνόμιο όταν είσαι σε μικρό cool bistro στο κέντρο της Πράγας, λατρεμένο όταν έχεις να μπεις στο λεωφορείο που θα σε πάει στο αεροπλάνο. Ίσως επειδή είναι το πιο ελαφρύ καρότσι που είχαμε ποτέ, μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο στον χειρισμό του και στο άνοιξε-κλείσε από όλα τα άλλα.

 

Με λίγα λόγια, τα GB Pockit + All City είναι ο απόλυτος travel companion, τα αγαπημένα καρότσια των διδύμων, τα πιο βολικά στον χειρισμό σύμφωνα με τον Κώστα και τα πιο κομψά για μένα.
Τα αγαπώ, αλλά πιο πολύ αγαπώ το πόσο εύκολο έκαναν για εμάς το να κανονίσουμε ταξιδάκια, μακρινά και κοντινά!

 

Κι επειδή με ρωτάτε πού θα το βρείτε, εμείς το βρήκαμε εδώ:

IroΚids Βρεφικό Πολυκατάστημα
Καποδιστρίου 4, Αιγάλεω 122 41
210 5910207
https://irokids.gr
Instagram

 

* To άρθρο αυτό γράφτηκε κατόπιν συνεργασίας με την GB Global (gifted). Ωστόσο, όλες οι απόψεις είναι όπως πάντα ειλικρινείς και οι πληροφορίες 100% ακριβείς.

 

 

post a comment