Top
  >  Athens   >  Φάρμες στην Αττική

Ως οικογένεια, προτιμάμε να πηγαίνουμε σε φάρμες τα σαββατοκύριακα, για καθαρό αέρα και βιωματικές εμπειρίες, όλη τη χρονιά, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Οι φετινές ιώσεις μας κρατάνε για άλλον ένα χειμώνα μακριά από κλειστούς παιδότοπους και κυριακάτικα εργαστήρια στα μουσεία της Αθήνας. Οπότε οι φάρμες είναι σχεδόν μονόδρομος για εμάς. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές!

Κτήμα Αρίστη

Η αγαπημένη μας, μιας και είναι εντός αστικού ιστού και με εύκολο παρκάρισμα. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και διαρκώς βελτιώνεται. Δεν έχει ζώα, αλλά ο λαχανόκηπος είναι ιδανικός.
Μου αρέσει γιατί είναι ίσως ο μόνος χώρος στην περιοχή τουλάχιστον που κάνει εργαστήρια για πολύ μικρά παιδιά (2-4 ετών). Παρακολουθούμε το site και τις αναρτήσεις στο instagram για την επόμενη εκδήλωση.

Πληροφορίες: https://ktimaaristi.com/

Γαϊδουροχώρα

Εξαιρετική πρωτοβουλία, η Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί είναι ένα επισκέψιμο πάρκο του Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι. Πρόκειται για καταφύγιο γαϊδουριών, που έχουν έρθει εδώ μετά από ταλαιπωρία ή κακομεταχείριση, από όλο τον κόσμο. Μας άρεσε πολύ που μάθαμε την ιστορία τους, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό μέσο και επειδή τα προστατεύουν και τα αγαπάνε.

Πληροφορίες: https://gaidourohora.gr/

Farma Moo

Στην καρδιά της Πεντέλης, η Farma Moo είναι η φάρμα που επιλέξαμε για το πάρτυ γενεθλίων των παιδιών μας το 2022. Είναι από όσο ξέρουμε το μόνο μέρος μες στο πράσινο, όπου μπορεί μια οικογένεια να φάει πλάι σε παιδική χαρά για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, υπάρχει φάρμα με πολλά ζώα, καθώς και χωράφι με ζαρζαβατικά.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/farmamoo/

Μια Φορά κι Έναν Καιρό

Λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα, το Βιωματικό Πάρκο “Μια Φορά κι Έναν Καιρό” στον Αυλώνα είναι χώρος με φαγητό, πολλά παιχνίδια, ζώα, τοξοβολία και πάρκο με θέμα τη ζωή παλιά στην Ελλάδα, ικανό να σας κρατήσει εκεί όλη μέρα. Δεν έχω φωτογραφία, γιατί πήγαμε για παιδικό πάρτυ.

Πληροφορίες: https://www.miaforakienankairo.com/

Το Περιβόλι στη Βάρη

Είχαμε πάει όταν τα δίδυμα ήταν 2 ετών. Στο μεταξύ, έχει αλλάξει πολύ και προορίζεται για farm to table φαγητό, για παιδιά άνω των 11 ετών. Πολύ όμορφος χώρος, με λίγα οικόσιτα ζώα και πολλά ζαρζαβατικά.

Πληροφορίες: https://www.perivolivari.gr/

Πατητήρι Ζαχαίος

Εδώ ήρθαν τα παιδιά εκδρομή με το σχολείο, πάτησαν σταφύλια, έφτιαξαν μουστοκούλουρα και γύρισαν πίσω λέγοντάς μας ότι ο χειρότερος εχθρός του κρασιού είναι ο αέρας. Αισθάνομαι ότι πήγε καλά αυτό! Γίνονται εκπαιδευτικά προγράμματα και για το κοινό.

Πληροφορίες: https://zahaios.gr/

Λακκαγκίνη στα Κιούρκα

Δεν είναι φάρμα, αλλά καταφύγιο άγριας ζωής. Έχει εστιατόριο με παιδότοπο σε διαφορετικό όροφο. Όταν ο καιρός είναι καλός, έχει τραπέζια έξω, δίπλα σε ωραία ξύλινη παιδική χαρά. Έχουμε πάει αρκετές φορές, αλλά πριν γίνουν 5 ετών ήταν η τελευταία φορά.

Πληροφορίες: http://www.lakkagini.gr/

Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας

Πέρα από το Πάρκο Δεινοσαύρων, εδώ γίνονται βιωματικές εμπειρίες στη φάρμα ανάλογα την εποχή, ενώ υπάρχει ανοιχτό μουσείο για τη ζωή στην παλιά Ελλάδα. Η ξενάγηση στους πλαστικούς δεινόσαυρους μας φάνηκε πολύ μεγάλη, αλλά μας αποζημίωσε η βόλτα με το τρενάκι.

Πληροφορίες: https://www.politistikoparko.com/

Farm to Fork

Δεν έχουμε πάει. Bρίσκεται στο Μαρκόπουλο και φαίνεται ότι παρέχει μια αγροτουριστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Πληροφορίες: https://farmtofork.gr/agrotouristiki-empeiria/

Κτήμα Cataleya

Δεν έχουμε πάει. Βρίσκεται στη Βάρη και το έμαθα από το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που έκανε. Φαίνεται ότι στοχεύει να έχει τακτικά δραστηριότητες και εμπειρίες για τα παιδιά!

Πληροφορίες: https://el.cataleyavenue.com/AmusementPark.html

Ιππικός Όμιλος Κουβαρά

Δεν έχουμε πάει, παρότι μας το προτείνουν όλοι. Τα παιδιά εδώ μπορούν να εξοικειωθούν με την ιππασία, να μάθουν για τα άλογα, ενώ υπάρχει επίσης εστιατόριο και δυνατότητα πάρτυ.

Πληροφορίες: kouvarasequestrianclub.com

The Margi Farm

Δεν έχουμε πάει. Είναι στην Κερατέα και η επίσκεψη (είναι τσιμπημένη και) περιλαμβάνει ξενάγηση στη φάρμα με τα ζώα, στα φυτά και το μποστάνι, παρακολούθηση του μαγειρέματος και farm to table δείπνο.

Πληροφορίες: https://margifarm.gr/

post a comment