Top
  >  Athens   >  Δράσεις για παιδιά στο Μέγαρο – Ιανουάριος-Μάρτιος 2024

Με περισσότερες δράσεις συνεχίζεται το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι δράσεις απευθύνονται σε άτομα και ομάδες κάθε ηλικίας, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία, και στηρίζονται στη διαδραστική επαφή με τη μουσική και στη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες.

Σας περιμένουμε λοιπόν κάθε σαββατοκύριακο για να απολαύσουμε μαζί συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 

Από το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού τριμήνου Ιανουαρίου–Μαρτίου επιλέξτε τις δράσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, κλείστε εγκαίρως θέσεις και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον μαγικό κόσμο της Τέχνης και να μοιραστούμε πρωτόγνωρες εμπειρίες!

 

Η προπώληση για τις εκπαιδευτικές δράσεις Ιανουαρίου-Μαρτίου έχει αρχίσει! 

 

 

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

 

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 3 ΕΤΩΝ

Μικρά θεάματα για τα μικρά 

Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου, για βρέφη και παιδιά μέχρι 3 ετών και τους συνοδούς τους. Σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις. 

 

Κυρ 14.01 10.00-11.00

Έχασα το μαξιλάρι μου…                                                       Στο δάσος, ένα πουλάκι ζει ευτυχισμένο, μέχρι που χάνει το μαξιλάρι του. Για να το παρηγορήσουν, οι φίλοι του τού προσφέρουν άλλα μαξιλάρια, αλλά κανένα δεν αρέσει στο μικρό πουλί. Αποφασίζουν τότε να του δώσουν τα παιχνίδια τους: ένα παιχνίδι που παίζει μουσική, ένα λουλούδι που μοσχοβολάει, ένα μαλακό κουβερτάκι… Στο τέλος, ένας καινούργιος φίλος θα δώσει τη λύση. Μια παράσταση από την ομάδα «Παραμύθι από μακριά», που ταξιδεύει τα μικρά παιδιά  από 18 μηνών, μέσα από ήχους, χρώματα και αντικείμενα, στον κόσμο των αισθήσεων. 

 

ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ

Χριστίνα Παλαιολόγου

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Κατερίνα Μακρή

ANIMATION, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Ελένη Τσάμπρα

 

Κυρ 28.01 10.00-11.00

Μια βόλτα στη λίμνη, τι ήχους μού δίνει;

Πάπιες και βατραχάκια ξεπηδούν από της λίμνης τα νερά, για να αφηγηθούν μια ιστορία στα χρώματα του ονείρου. Και μέσα από τα χρώματα του ονείρου ξεπροβάλλουν πεταλούδες που πετούν ανάλαφρα εδώ κι εκεί κάνοντας τον κόσμο πολύχρωμο και μελωδικό. Τα βρέφη από 12 μηνών και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαζί με τους συνοδούς τους, γίνονται πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης μουσικής ιστορίας με ζωηρή διάθεση και ακόμα ζωηρότερη φαντασία. 

 

ΙΔΕΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΜΨΥΧΩΣΗ

Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου

 

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΦΗΓΗΣΗ

Αγγελική Αγαλιανού  

 

Κυρ 18.02 10.00-11.00

Μουσικοχορευτικές ανακαλύψεις!    
 Η μουσική ισορροπεί σε ασπρόμαυρα πλήκτρα, κι ο χορός μάς τραγουδά, στρίβει και χοροπηδά. Ο χορός και η μουσική κατοικούν μέσα μας από τους πρώτους χτύπους της καρδιάς. Δύο χορεύτριες κι ένας μουσικός οδηγούν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, σε έναν τόπο μαγικό. Εκεί που ρέουν μελωδίες, ακούγονται βηματάκια και συμβαίνουν εκπλήξεις!

 

ΙΔΕΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάνια Στριμπάκου

ΧΟΡΟΣ

Λία Χαμηλοθώρη, Σάνια Στριμπάκου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kώστας Γιαξόγλου

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Κωνσταντίνα Βαφειάδου

 

Κυρ 03.03 10.00-11.00

Μεγαλώνω σε μια μέρα

Από τον οικείο χώρο του παιδικού δωματίου στον ανοιχτό ορίζοντα της φύσης, το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει διαρκώς. Για τα μικρά παιδιά, το πιο δυνατό στήριγμα σε αυτή την αλλαγή είναι η δύναμη της φαντασίας τους, που δυναμώνει μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Η μεταμόρφωση αντικειμένων της καθημερινότητάς τους, π.χ. ένα πάπλωμα που γίνεται σύννεφο, σπίτι ή κούκλα, διευρύνει τα όρια του κόσμου, εμπλουτίζει τις εικόνες και τους ήχους του. Μια διαδραστική παράσταση μουσικής, χορού και αφήγησης, όπου η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη και φτιάχνει τον κόσμο από την αρχή.  

 

ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ

Χριστίνα Παλαιολόγου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Μενεγάκης

ΧΟΡΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ

Όλγα Καψούρου

ANIMATION, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

Ελένη Τσάμπρα

 

Κυρ 11.02 10.00-11.00

Baby and me 

Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία για βρέφη και μικρά παιδιά κάτω των 3 από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Προβολές κινούμενων σχεδίων σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και ήχο. 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ 

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

 

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ 

 

Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι 

Σε αυτούς τους πρωτότυπους διαλόγους ένα μουσικό όργανο, διαφορετικό κάθε φορά, γίνεται το τζίνι του παραμυθιού και μεταμορφώνει την αφήγηση σε μια μοναδική μουσική εμπειρία: Η μαγική γλώσσα των ήχων βγαίνει από το μουσικό όργανο και μπλέκεται με τις λέξεις, για να ζωντανέψει τις ιστορίες ενός κόσμου φτιαγμένου από θαύματα. 

 

Σαβ 09.03 11.00-12.00

Αποκριάτικα παραμύθια 

Αφήγηση: Παραμυθοκόρες

Τρομπόνι: Κώστας Αυγερινός    

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΑΒ 24.02 17.00

Ήρωες

Ο Μπετόβεν και ο Σούπερμαν, ο Ναπολέων και ο Γουλιέλμος Τέλλος, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα. Ένας θαυμαστός κόσμος ηρώων που καλπάζει ξέφρενα στο ρυθμό της μουσικής. Θρυλικές μορφές ζωντανεύουν μέσα από τις επικές φανφάρες των χάλκινων πνευστών, τις μεγαλειώδεις μελωδίες των εγχόρδων και τα εμβληματικά μοτίβα των κρουστών, καθώς η συμφωνική ορχήστρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της για να μας παρασύρει σε ένδοξες μουσικές περιπέτειες. Στρατιώτες και ιππότες, οι επαγγελματίες ήρωες που ρίχνονται στη μάχη, αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας που θριαμβεύουν απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης αφήγησης: η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρατάσσεται στο «πεδίο της μάχης» υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου, προκειμένου να ερμηνεύσει επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής. Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν το τρίτο μέρος από την περίφημη «Ηρωική συμφωνία» που ο Μπετόβεν αφιέρωσε αρχικά στον Ναπολέοντα, το «Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών» από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Ροσσίνι, o «Χορός των ιπποτών» από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, η «Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο» του Κόπλαντ και το εμβατήριο του Σούπερμαν του Τζον Ουίλλιαμς, από τη μουσική για την ομώνυμη ταινία του 1978. Η Νάντια Κοντογεώργη, στο ρόλο της αφηγήτριας, συνδιαλέγεται ευφάνταστα με την Oρχήστρα και μας συστήνει τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής, φροντίζοντας να μην χάσουμε τίποτα από τη μαγεία της μουσικής.   

 

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Μαριέττα Κανδυλάκη 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Νάντια Κοντογεώργη

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 

Ελένη Κοτσμανίδου   

 

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 

ΚΥΚΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 

 

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 3-5 ΕΤΩΝ

Το πρώτο μου εργαστήριο

«Μαθητευόμενοι μάγοι» στην πρώτη τους επαφή με τον κόσμο της Τέχνης, μέσα σε ένα εργαστήριο μουσικής και χορού, όπου τα πάντα γίνονται με κέφι και τρυφερή διάθεση. Εδώ το «μαζί» δυναμώνει τη σχέση γονιών και παιδιών: Παίζουν μαζί με τα διάφορα όργανα, χορεύουν μαζί διάφορους χορούς, και έτσι συνδέονται μεταξύ τους ακόμα πιο ενεργά, πιο αγαπητικά.

 

Σαβ 27.01, Σαβ 03.02, Σαβ 10.02  12.00-13.00                                          Βήματα χορού 

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν πόση ελευθερία δίνει ο χορός! Μέσα από παιχνίδια κίνησης και αυτοσχεδιασμού –πάντα σε ζευγάρια, για να νιώθουν τα μικρά παιδιά τη σιγουριά τού «μαζί»– το σώμα λύνεται και αρχίζει να εκφράζει το συναίσθημα ευκολότερα, με όλο και μεγαλύτερη χαρά. 

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Λία Τσολάκη, χορεύτρια, χορογράφος

 

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ 

Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα 

Γιατί, πώς, από τι, πότε… Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης, που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Όλες οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα μας δίνουν ραντεβού σε μια ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν, όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. 

 

Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας                             

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της, Κώστα Ηλιάδη. 

 

Κυρ 21.01 12.00-13.00

Έγχορδα  

 

Κυρ 11.02 12.00-13.00

Πιάνο, Άρπα

 

Κυρ 25.02 12.00-13.00

Ξύλινα πνευστά 

 

Κυρ 03.03 12.00-13.00

Χάλκινα πνευστά 

Κυρ 07.04 12.00-13.00

Κρουστά 

 

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της συμπεριληπτικότητας των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το εργαστήριο είναι προσβάσιμο σε παιδιά με οπτική ή/και νευροαναπτυξιακή αναπηρία/ες. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό liminal.

 

Τα παιδιά με αναπηρία ενθαρρύνονται να προσέρχονται 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του εργαστηρίου, με στόχο την πραγματοποίηση απτικής ξενάγησης, την γνωριμία με τους συντελεστές και την εξοικείωση με τον χώρο διεξαγωγής.

 

Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στην απτική ξενάγηση γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 72 82 348 & 363.

(Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00) ή με αποστολή email στο kids@megaron.gr

ΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Σαβ 02.03 18.00-19.00                                                                                                                                          

Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου                        

Η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα στην Ευρώπη: Το εντυπωσιακό μέγεθός του με τους 6.080 αυλούς και η ιδιαίτερη κατασκευή του, που συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές του 13ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία, προκαλούν το θαυμασμό γι’ αυτόν τον πληκτροφόρο γίγαντα που «ζωντανεύει» με τον αέρα! Με την επιβλητική και ευγενική του παρουσία, το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου θα μαγέψει τα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του.

 

Με τον Στράτο Γκιουλμπάνογλου, απόφοιτο του Τμήματος Εκκλησιαστικού Οργάνου του Ωδείου Αθηνών, και τον Γιάννη Καρύδα, χορδιστή.

 

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 7-12 ΕΤΩΝ 

Εργαστήρι ρυθμού

«Έχεις ρυθμό», «πιάσε το ρυθμό», «νιώσε το ρυθμό», «πέφτει ο ρυθμός», «χάσαμε το ρυθμό». Μιλάμε διαρκώς γι’ αυτόν, αλλά δεν τον βλέπουμε. Στο εργαστήριό μας ο ρυθμός γίνεται η βάση για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Ελάτε να παίξουμε με το ρυθμό του σώματος, της φωνής μας, των κρουστών οργάνων ή των χεριών μας, δημιουργώντας τη δική μας ομαδική ρυθμική σύνθεση.

 

03.02 Οι διαδρομές του ρυθμού στο σώμα, στη φωνή, στην κίνηση

Μέσα από το σώμα μας (body percussion), το πολυφωνικό τραγούδι και τις κλακέτες εξερευνούμε τις δυναμικές και τις ποικιλίες του ρυθμού στις μουσικές γωνιές του κόσμου.

 

10.02 Ρυθμός και ηχοχρώματα 

Μέσα από ρυθμικά μοτίβα, παιχνίδια και «σινιάλα» συντονιζόμαστε μουσικά και φτιάχνουμε μια δυναμική ομάδα κρουστών. Με εργαλείο το σώμα και τη φωνή μας, αλλά και μικρά κρουστά, δημιουργούμε τη μουσική σύνθεση της ομάδας μας.

 

17.02 Ώρα για… ηχογράφηση!

Ανυπομονούμε να ακούσουμε ηχογραφημένο το μουσικό μας έργο. Κι αυτή ακριβώς είναι η αποστολή μας: ηχογραφούμε τη μουσική που συνθέσαμε!

 

Σχεδιασμός, υλοποίηση: 

Μάτα Κούρτη, τραγουδοποιός 

και οι καλεσμένοι της:

Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη, κλακέτες, body percussion (03.02)   

Σπύρο Μοσχούτη, μουσικός/κρουστός (10.2)

 

Σάββατο 15.00-16.30

 

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 12+ ΕΤΩΝ

Βιωματικός προσανατολισμός: Τα «κρυφά» επαγγέλματα του Μεγάρου                                                                                 

Και επιτέλους… όλα είναι έτοιμα: τα φώτα στην αίθουσα χαμηλώνουν, οι καλλιτέχνες παίρνουν τη θέση τους και η σκηνή μεταμορφώνεται σε τόπο μαγικό, όπου όλα μπορούν να συμβούν.  Όμως οι προετοιμασίες για μια συναυλία ή μια παράσταση έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα: Πίσω από τη σκηνή, ένας αθέατος στρατός από ειδικότητες εργάζεται πυρετωδώς πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος ενός θεάματος, για να ζωντανέψει τη μαγεία του μπροστά στα μάτια μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του Μεγάρου και να περιηγηθούμε σε χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό, εκεί που υλοποιείται κάθε φορά το καλλιτεχνικό όραμα των δημιουργών.

 

Σαβ 20.01

Κοστούμια και αξεσουάρ

Περιήγηση στο βεστιάριο

 

Σαβ 24.02

Σκηνικά και σκηνικά αντικείμενα

Περιήγηση στο φροντιστήριο

 

Σαβ 09.03

Φως και ήχος

Περιήγηση στη σκηνή

 

Σαβ 06.04

Επικοινωνία και προβολή εκδηλώσεων

Περιήγηση στους χώρους υποδοχής κοινού

 

Για παιδιά 10-12 ετών, 15:00-16:00 / Για εφήβους 12+ ετών, 16:30-17:30

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Εργαστήρια και δράσεις άμεσα συνδεδεμένα με μια συναυλία, μια παράσταση ή ένα ρεσιτάλ, για παιδιά και εφήβους που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης ή να εμβαθύνουν σε αυτή με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο. 

 

Σαβ 20.01, 24.02, 02.03 16.00-17.00

Εργαστήριο πριν από την παράσταση Σκιές στο πεντάγραμμο 

για παιδιά από 5 ετών

Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση, ο δεξιοτέχνης σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς, μαζί με μέλη του θιάσου του, μάς προσκαλεί να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουμε τη φιγούρα του γνωστού ήρωα όπως τη φανταζόμαστε. 

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου, Νικόλας Τζιβελέκης

 

 

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ

Κυρ 10/03 12.00-13.00

2 οργανίστες και 1 εκκλησιαστικό όργανο 

Η Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα και επιμελήτρια του εκκλησιαστικού οργάνου του Μεγάρου, υποδέχεται τον προσκεκλημένο Rising Star Σεμπάστιαν Χάιντλ, λίγο πριν από το ρεσιτάλ του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, για μια ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων, γεμάτη εκπλήξεις!  

Οι δύο εξαιρετικοί βιρτουόζοι θα «λύσουν» τη σιωπή του εντυπωσιακού αυτού πληκτροφόρου γίγαντα, ζωντανεύοντας τους 6.080 αυλούς του σε μια σπάνια μουσική πανδαισία. Θα μοιραστούν τα κλαβιέ και τα πεντάλ του σε έργα για τέσσερα χέρια και δεν θα παραλείψουν να μας προσφέρουν για «κέρασμα» ιστορίες για το μοναδικό σύμπαν του μαγευτικού αυτού οργάνου που κατάγεται από την ελληνική αρχαιότητα, αλλά και για τις σούπερ δυνάμεις που οφείλει να διαθέτει ο οργανίστας. 

 

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ

Mentoring Workshops

Τα εργαστήρια συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης (mentoring workshops), προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία πρακτικής εξερεύνησης και πειραματισμού σε εφήβους που σπουδάζουν μουσική ή χορό και θέλουν να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα αυτά. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές μιας παράστασης και να παρακολουθήσουν την πρόβα, βιώνοντας σε πραγματικό χρόνο τον παλμό και τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής εκτέλεσης. 

 

Ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν 

 

Mentoring Workshop με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για εφήβους 12+ ετών

Εργαστήρι με αφορμή τη συναυλία «Eδώ είναι το ταξίδι» όπου οι συμμετέχοντες μιλούν με τον αγαπητό τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου, γνωρίζουν τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra και ζουν από κοντά την ατμόσφαιρα και την ένταση μιας πραγματικής πρόβας σε πραγματικό χρόνο!

 

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 15+ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 

Κυρ 18.02 18.00-19.00

Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου

Το εκκλησιαστικό όργανο στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης συναρπάζει και εξάπτει την περιέργεια με την επιβλητική παρουσία και τον εντυπωσιακό μουσικό του μηχανισμό. Είναι επίσης από τα μεγαλύτερα αερόφωνα πληκτροφόρα όργανα της Ευρώπης, έχει πολλά μυστικά, και η γνωριμία μαζί του είναι μια εμπειρία μοναδική που επιφυλάσσει εκπλήξεις.

 

Με τον πιανίστα-οργανίστα Τίτο Γουβέλη και τον χορδιστή Γιάννη Καρύδα.

 

Κυρ 03.03 17.00-18.00

Κοστούμια εν κινήσει

Τα κοστούμια του Μεγάρου ζωντανεύουν σε μία ονειρική περιήγηση στην οποία χορευτές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών τα βγάζουν από τη λήθη του βεστιαρίου και τα επαναφέρουν στο προσκήνιο ξεδιπλώνοντας τις ιστορίες τους.

 

 

Σχεδιασμός:

Δάφνις Κόκκινος, χορευτής και διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Υλοποίηση: Σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Εισιτήρια–Πληροφορίες

Η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα γίνεται με τηλεφωνική κράτηση

210 72 82 348 & 210 72 82 363.

 

http://www.megaron.gr 

https://www.facebook.com/megaron.gr   

https://www.instagram.com/megaron_athens/  

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

 

https://twitter.com/MegaronAthens 

 

post a comment