Top

United Kingdom

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Η Αγγλία έχει πρωτεύουσα το Λονδίνο, νόμισμα τη Λίρα Αγγλίας και για να ταξιδέψετε εδώ, χρειάζεστε διαβατήριο. Δεν χρειάζεται βίζα. Προτείνεται η χρήση κάρτας Revolut για να αποφύγετε χρεώσεις αλλαγής νομίσματος. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε ειδικές ρυθμίσεις περιαγωγής με έξτρα χρέωση. 

Η Αγγλία είναι μια μεγάλη, πανέμορφη, καταπράσινη χώρα, με παραλίες, υπέροχη φύση και μερικές από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου. Έχει επίσης άφθονα θεματικά πάρκα και παιδικά μουσεία, ενώ η μετακίνηση είναι εύκολη με τρένο. 

Για road trip, φροντίστε να είστε κάπως εξοικειωμένοι με την οδήγηση δεξιά (για τους Κύπριους, εύκολο) και να έχετε μαζί σας ή να νοικιάσετε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. 

Nα περιμένετε πολύ κόσμο παντού, όποτε και να πάτε. Ετοιμαστείτε για βροχή κάθε εποχή και τσουχτερό κρύο ακόμα και τον Απρίλη. Προσοχή όταν διασχίζετε δρόμους, πρώτα κοιτάτε δεξιά!

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Λονδίνο. Ένα ταξίδι από μόνο του.
Cotswolds
Οξφόρδη, Cambridge
Peppa Pig World
Diggerland (Kent, Devon)
Legoland (Windsor)
Lake District
Yorkshire
Σκωτία
a
a

ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Διαμονή – Στο Λονδίνο, μπορείτε να βρείτε δωμάτιο από 140€ τη low season, λίγο χαμηλότερα στην εξοχή. 

Φαγητό – Υπάρχουν πολλές επιλογές, από πολύ οικονομικές (fish & chips, pubs, ινδικά και κινέζικα), μέχρι μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Υπολογίστε 100€ τη μέρα για μια 4μελή οικογένεια μαζί με το πρωινό. 

Μετακίνηση – Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα ανεβάσει το κόστος (70 ευρώ τη μέρα τη low season), όπως και οι μεγάλες διαδρομές με τρένο (από 35 ευρώ/άτομο, μη δημοφιλείς ώρες τη low season). Στο Λονδίνο, προτιμήστε ΜΜΜ αντί για ταξί (3 ευρώ από το Λονδίνο για το αεροδρόμιο, έναντι 170 ευρώ με ταξί). 

a

Οικογενειακό ημερήσιο budget high season – 350€ τη μέρα για μια οικογένεια για το Λονδίνο (περιλαμβάνει διαμονή, όλα τα γεύματα, εισόδους σε μουσεία, δραστηριότητες, πάρκα, θέατρα, μετακινήσεις, έξτρα έξοδα, ψώνια). Το κόστος θα είναι μικρότερο στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν τόσες πολλές δραστηριότητες με είσοδο. 

TIPS ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

1
Ταξιδέψτε off season Δηλαδή όχι Χριστούγεννα και όχι σε κάποια δική τους αργία. Ιδανικά, τέλη Αυγούστου που έχουν ανοίξει τα σχολεία, αλλά ακόμα έχει καλό καιρό.
2
Πάρτε συγκοινωνία Το ταξί είναι πολύ ακριβό. Η συγκοινωνία στο Λονδίνο σας πάει παντού. Το τρένο επίσης και σε σχέση με την ενοικίαση αυτοκινήτου και παιδικών καθισμάτων είναι πιο οικονομικό.
3
Πάρτε city pass Υπάρχουν διάφορες κάρτες για το Λονδίνο., που θα σας προσφέρουν εκπτώσεις σε συγκοινωνία και εισόδους.
4
Προτιμήστε ξενοδοχείο με γεύματα Θα γλιτώσετε πολλά χρήματα από το φαγητό έξω και πολύ χρόνο από την έρευνα εστιατορίου κάθε μέρα.

KIDCATION ESSENTIALS

Όσα θα χρειαστείτε για το παιδί στο ταξίδι σας στην Αγγλία

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Ο πιο εύκολος τρόπος να πάτε από την Ελλάδα είναι φυσικά το αεροπλάνο. Υπάρχουν πολλές πτήσεις καθημερινά Αθήνα-Λονδίνο, αλλά και από/για άλλες πόλεις συχνά. Αυτό σημαίνει ότι οι πτήσεις είναι “σχετικά” οικονομικές για 4ωρο ταξίδι. 

Αν θέλετε να κάνετε ένα μεγάλο road trip, μπορείτε να πετάξετε για Παρίσι ή Άμστερνταμ και να συνεχίσετε με τρένο ή αυτοκίνητο από το υποθαλάσσιο τούνελ (ή με ferry) για Αγγλία. 

Αναζητήστε πτήσεις με το google flights, για να βρείτε τις οικονομικότερες λύσεις ανά μήνα και διάρκεια ταξιδιού. 

Τα Χριστούγεννα μπορεί να βρείτε κλειστά εστιατόρια, ψηλότερες τιμές, κρύο και πολύ κόσμο. Προτιμήστε να ταξιδέψετε το δικό μας Πάσχα ή τέλη Αυγούστου που έχουν ανοίξει τα σχολεία τους. 

3

post a comment