Top

Norway

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Στην άκρη της σκανδιναβικής χερσονήσου, η Νορβηγία είναι μια χώρα της Ευρώπης, του Ατλαντικού και του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. Μιλάνε νορβηγικά, αλλά μιλάνε άψογα αγγλικά και όλοι θα είναι χαρούμενοι να σας βοηθήσουν και να σας εξυπηρετήσουν. 

Δεν έχουν ευρώ και δεν είναι στην ΕΕ, ωστόσο ταξιδεύετε εδώ με την ταυτότητά σας, τα παιδιά με διαβατήριο. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε ειδικές ρυθμίσεις για να έχετε περιαγωγή με έξτρα χρέωση, αλλά θα χρειαστείτε χρεωστική κάρτα Revolut, για να αποφύγετε τις χρεώσεις λόγω αλλαγής νομίσματος. Η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας ισχύει στη Νορβηγία.

Ο καιρός μπορεί να είναι εχθρικός εδώ, οι άνθρωποι όμως όχι και οι υποδομές άρτιες. Η χώρα είναι φτιαγμένη για παιδιά, μέχρι και μονοπάτια για καρότσι υπάρχουν για πεζοπορία. Θα βρείτε παιδικά καρεκλάκια και αλλαξιέρα όπου κάτσετε για φαγητό, ενώ οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν ως παιδικές χαρές τα σαββατοκύριακα, έχοντας μάλιστα εσωτερικά παιχνίδια που δεν έχετε ξαναδεί.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Όσλο
Bergen
Fjords
Eventyrfabrikken
Bø Sommarland
Oslo Sommerpark
Frognerparken
TusenFryd Amusement Park
Hunderfossen Amusement Park

ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Διαμονή – Μπορείτε να βρείτε σπίτι πάνω στη θάλασσα στο Bergen με 120 ευρώ τη βραδιά για τον Ιούνιο, και στην ίδια τιμή τελευταία στιγμή διαμέρισμα στο Όσλο off season. 

Φαγητό – Υπάρχει ποικιλία στις μεγάλες πόλεις και μπορείτε να φάτε σχετικά οικονομικά σε εθνικές κουζίνες και φούρνους. Ωστόσο, είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου, οπότε μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων (50 ευρώ το άτομο).

Μετακίνηση – Οι πτήσεις σας για Όσλο ή Bergen  μπορεί να περάσουν τα 900 ευρώ για 4 άτομα, οπότε φροντίστε να εκμεταλλευτείτε προσφορές. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι σχετικά οικονομική (45 ευρώ/μέρα). Eνδεικτικά, η διαδρομή Όσλο-Μπέργεν με τρένο διαρκεί 6-8 ώρες και κοστίζει 55-85 ευρώ το άτομο. 

Οικογενειακό ημερήσιο budget high season – 500 ευρώ τη μέρα για 4 άτομα. Περιλαμβάνει διαμονή, μετακινήσεις, εισόδους, 3 γεύματα, δραστηριότητες.

TIPS ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

1
Black Friday Deals Eκμεταλλευτείτε προσφορές για τα αεροπορικά σας εισιτήρια.
2
Μείνετε σε airbnb Μπορεί να βρείτε σπίτι πάνω στη θάλασσα με 120 ευρώ τη βραδιά.
3
Εθνικές κουζίνες & lunch break Oι εθνικές κουζίνες είναι πιο οικονομικές, ενώ στο lunch break θα μπορέσετε να φάτε με λιγότερα λεφτά.
4
Νοικιάστε αυτοκίνητο Είναι πιο οικονομικό σε σχέση με τα τρένα. Μην ξεπεράσετε όμως το όριο ταχύτητας, γιατί οι κλήσεις είναι τσουχτερές!

KIDCATION ESSENTIALS

Όσα θα χρειαστείτε για το παιδί στο ταξίδι σας στη Νορβηγία

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ

Οι συνθήκες τον Χειμώνα είναι δύσκολες και μπορεί να βρείτε φτηνότερα εισιτήρια και διαμονή, θα χρειαστεί όμως να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό και ρούχα που δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά. Επίσης, η εμπειρία των fjords δεν γίνεται στα σκοτάδια του Χειμώνα (νυχτώνει νωρίς) ούτε με παιδιά και πάγο. 

Προτείνουμε ταξίδι Απρίλη-Οκτώβρη, με τον Σεπτέμβρη μάλιστα στον Βορρά να είναι η καλύτερη εποχή να δείτε και το Βόρειο Σέλας!

Εκτός από ενοικίαση αυτοκινήτου ή campervan ή μετακίνηση με τρένο, υπάρχει επίσης η επιλογή της κρουαζιέρας στα fjords.

Αναζητήστε πτήσεις για Όσλο ή Bergen, αναλόγως το ταξίδι που θέλετε να κάνετε. 

4

post a comment