Top

France

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Την αγαπάμε τη Γαλλία και τους Γάλλους οι Έλληνες. Πέρα από το Παρίσι όμως, τι άλλο ξέρουμε για αυτή τη μεγάλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης; Φυσικά έχουν ευρώ, φυσικά ταξιδεύετε με την ταυτότητά σας, τα παιδιά χρειάζονται διαβατήριο. Δεν χρειάζεται περιαγωγή με χρέωση, υπάρχουν διόδια. 

Είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως, με τη Νότια Γαλλία (Νίκαια, Μασσαλία, Κάννες, Προβηγκία) να κυριαρχεί, το Biarritz και το surf να κερδίζουν έδαφος και την Αλσατία να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα, σχεδόν όσο η Eurodisney την Άνοιξη!

Να περιμένετε το πιο ωραίο φαγητό και το πιο ωραίο κρασί που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ωραίο κόσμο, ντυμένο κομψά, χωρίς υπερβολές. Πάρκα. Πεζόδρομους, καφέ, bistro. Πάρκα και παιδικές χαρές για τα παιδιά, παιδικά μουσεία, μουσεία φυσικής ιστορίας. Μεγάλα πεζοδρόμια. Μιλάνε αγγλικά, μην αποθαρρυνθείτε από αυτό. Η συγκοινωνία και το γρήγορο τρένο σας πάνε παντού και είναι άρτια. 

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Παρίσι, Eurodisney, Πάρκο Αστερίξ
Άλπεις & Annecy
Νότια Γαλλία
Πάρκο Μικρού Πρίγκηπα
Αλσατία, Καμπανία, Βουργουνδία για κρασί
Προβηγκία
Κορσική
Κοιλάδα του Λίγηρα
Biarritz

Παρίσι

a

Η κουλτούρα του πάρκου

ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Διαμονή –  Όσο νωρίτερα κλείσετε τη διαμονή σας, τόσο πιο οικονομικές επιλογές σε καλή τοποθεσία θα βρείτε. Ένα οικογενειακό airbnb κεντρικά στο Παρίσι μπορεί να ξεκινάει από 90€/βραδιά αν το κλείσετε νωρίς, ακόμα και για τον Ιούνιο. 

Φαγητό – Τιμές Αθήνας στην επαρχία, σίγουρα πιο ακριβά στο Παρίσι, όπου όμως υπάρχουν πολλές επιλογές, από μπουφέ και street food, μέχρι bistro και καφέ με οικονομικό φαγητό. 

Μετακίνηση – Λογικές τιμές στο γρήγορο τρένο, τιμές βενζίνες σαν της Αθήνας. Στο Παρίσι, συμφέρει η εβδομαδιαία κάρτα για το μετρό.

o

Οικογενειακό ημερήσιο budget high season – 250€/μέρα για διαμονή σε οικογενειακό διαμέρισμα, φαγητό, μετακινήσεις, εισόδους στην επαρχία. Έως και διπλάσιο κόστος για Παρίσι σε συνδυασμό με Disneyland τη high season. 

TIPS ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

1
Μεσημεριανό σε μπουφέ Περιλαμβάνεται πλήρες γεύμα σε μια σταθερή τιμή. Συνήθως θα τα βρείτε στις μεγάλες πόλεις στις 12:00-13:00 το μεσημέρι.
2
Πάρτε το μετρό Αντί για ταξί στο Παρίσι.
3
Μείνετε κεντρικά Για να γλιτώσετε κόστος μετακίνησης και parking.
4
Μείνετε σε διαμέρισμα Μαγειρέψτε μέσα, ετοιμάστε το πρωινό σας. Τα ξενοδοχεία ειδικά στο Παρίσι μπορεί να είναι μικρά και ακριβά.

KIDCATION ESSENTIALS

Όλα όσα θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας στη Γαλλία με παιδιά

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ;

Καθώς είναι μια τεράστια χώρα με πολλά να δείτε και να κάνετε, το πότε θα πάτε εξαρτάται κυρίως από το πού θα πάτε. Για το Παρίσι η καλύτερη εποχή είναι το δικό μας Πάσχα, για την Disneyland όμως η εποχή με τον λιγότερο κόσμο είναι ο Χειμώνας, που όμως έχει κρύο, βροχή και μικρότερες μέρες. Η Αλσατία έχει τη φήμη χριστουγεννιάτικοι προορισμού, θα την απολαύσετε όμως περισσότερο με ζέστη. Για τη Νότια Γαλλία η ιδανική εποχή αν θέλετε να απολαύσετε θάλασσα είναι βέβαια το Καλοκαίρι, αλλά λιγότερα πλήθη θα συναντήσετε κάθε άλλη εποχή. Για road trip, θα προτείνουμε Απρίλη-Σεπτέμβρη. 

Στη Γαλλία θα φτάσετε αεροπορικώς. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τα μεγάλα ελληνικά αεροδρόμια για αρκετές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας. Αν έχετε όμως σκοπό ένα μεγάλο road trip, μπορείτε να φτάσετε με το πλοίο με το δικό σας αυτοκίνητο στη Βενετία και μέσω των Γαλλικών Άλπεων, να μπείτε στη Γαλλία. 

0

post a comment