Top
  >  Babycation   >  Ταξιδεύοντας με τα Δίδυμα σε Μάρσιπους

Το Καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να κουβαλάω ένα μωράκι στον μάρσιπο εγώ και το άλλο ο Κώστας. Τα ρούχα είναι λίγα και ανάλαφρα και οι μάρσιποι τοποθετούνται πιο εύκολα. Επίσης, τα μωρά μας μεγάλωσαν και θέλουν να συμμετέχουν πιο ενεργά στις περιηγήσεις μας – φαίνεται και όταν τα έχουμε στο καρότσι: κοιτάνε με πολλή περιέργεια παντού!

Το Καλοκαίρι, πηγαίνουμε ταξίδια off road. Στις αμμουδιές, αναζητώντας ήρεμες παραλίες, στα βουνά, πεζοπορώντας σε ήρεμα μονοπάτια κάτω από την πυκνή σκιά των ψηλών δέντρων. Εδάφη όπου κανένα καρότσι δεν πάει. Αλλά και να πήγαινε, τα δίδυμα θα ταλαιπωρούνταν στο ανώμαλο τεραίν. Σε τέτοιες βόλτες επίσης, καλό είναι τα χέρια μας να είναι ελεύθερα. Να φοράμε backpacks, και όχι τσάντες χιαστί ή ώμου. Για να έχουμε σταθερό περπάτημα ακόμα και στην πιο δύσβατη παραλία.

Το Καλοκαίρι, κυκλοφόρησε νέα γκάμα χρωμάτων για τους μάρσιπους Stokke της συλλογής Athleisure, η οποία μιλάει στον τρόπο ζωής μου: είμαι δραστήρια και αθλητική και αγαπώ το στυλ – και θέλω να συνεχίσω να είμαι δραστήρια και με στυλ ακόμα και ως διδυμομαμά!
Ένα πολύ καλοκαιρινό χρώμα (marina mesh) επιλέξαμε κι εμείς. Γιατί Stokke; Για πολλούς λόγους:

 1. Θέλουμε ευελιξία: να μπορώ να βάλω το μωρό μπροστά να κοιτάει εμένα, μπροστά και να κοιτάει έξω, ή στην πλάτη – για να έχει διάρκεια η χρήση του μάρσιπου. Γι΄ αυτό και επιλέξαμε να πάρουμε από έναν Stokke MyCarrier μπροστινό και πίσω μάρσιπο
 2. Θέλουμε design και από αυτό η Stokke έχει πολύ
 3. Θέλουμε πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση. Έχοντας δοκιμάσει κι άλλους μάρσιπους και μέι τάι, δεν με έχει βολέψει κανένας όσο ο μάρσιπος Stokke MyCarrier. Ειδικά στην μπροστινή θέση, μπαίνει και βγαίνει πολύ εύκολα, τόσο ο μάρσιπος όσο και το μωρό
 4. Στην πίσω θέση, το μωρό έχει την καλύτερη θέα και άρα είναι η πρακτικότερη για ταξίδια.
 5. Έχοντας μωρά που το Καλοκαίρι είναι 9-12 μηνών, χρησιμοποιούμε και τις 3 θέσεις. Προσαρμοζόμαστε, ανάλογα με την εμπειρία που θέλουμε να ζήσουμε με τα παιδιά μας
 6. Κυρίως όμως επειδή είναι εργονομικός, κάνοντας πανεύκολη τη βόλτα και προσβάσιμο κάθε προορισμό, για να απολαμβάνουμε τη ζωή όπως ξέρουμε, αλλά μαζί με τα διδυμάκια πια

Προσωπικά, δεν βρήκα καλύτερο τρόπο να φτάσουμε στην παραλία, από το να φορέσουμε τα μωρά μας. Το καρότσι δεν μπαίνει ούτε στην άμμο ούτε στο βότσαλο. Και το να κουβαλάμε ο καθένας από ένα μωρό δεν… συμφέρει. Γιατί έχουμε επίσης ο καθένας από μία τσάντα θαλάσσης τίγκα στα παιχνίδια και τις πετσέτες, συν την ομπρέλα μας.

To highlight όμως του Καλοκαιριού ήρθε στο βουνό, όχι στην παραλία. Πήγαμε στην Πάρνηθα, φορέσαμε τους μάρσιπους Stokke και πεζοπορήσαμε σε ένα μονοπάτι κοντά στο Μπάφι. Με τα μωρά πάνω μας να απολαμβάνουν τη θέα, την ησυχία, τη φύση, το δροσερό αεράκι – μια μέρα που στην Αθήνα είχε καύσωνα.

Όταν κάνεις μωρά, θέλεις να ζήσουν, να δουν και να γευτούν τα καλύτερα. Και τα καλύτερα συνήθως είναι εκτός από τη φύση, σε κρυφά, πλακόστρωτα δρομάκια. Σε κάθε Χώρα στα νησιά μας, αλλά και στη Μονεμβασιά, το καρότσι δεν πάει. Αλλά η εξερεύνηση δεν τελειώνει επειδή γέννησα. Έτσι, φοράμε τα μωρά και απλά συνεχίζουμε.

Και το να νιώθεις το μωρό σου πάνω στο σώμα σου χαρούμενο, να βλέπεις τα πρόσωπά τους να χαμογελάνε ολόκληρα ατενίζοντας την υπέροχη θέα από ψηλά – κάτι που μόνο στους μάρσιπους μπορούν να ζήσουν – είναι πραγματικά μοναδικό συναίσθημα!


Ορισμένα tips για τη χρήση μάρσιπου:

 • Αλλάξτε bikini top αν είναι βρεγμένο, πριν φορέσετε το μωρό σας – θα γίνει μούσκεμα. Το μωρό. Γιατί ο μάρσιπος στεγνώνει άμεσα!
 • Βρείτε τη θέση μάρσιπου που σας βολεύει περισσότερο (μπροστά-κοιτάει πίσω, μπροστά-κοιτάει μπροστά, πίσω) και προσαρμόστε τον μάρσιπο για γρήγορη εφαρμογή
 • Έχετε μαζί σας έναν μάρσιπο και στη βόλτα με το καρότσι, μήπως το μωρό σας θέλει αγκαλιά ή θηλασμό
 • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης και προσαρμογής
 • Κάντε πρώτα εξάσκηση στο σπίτι και μετά χρησιμοποιήστε τον έξω

 

Φοριέται με το μωρό να κοιτάει εμένα, με το μωρό να κοιτάει έξω, με το μωρό στην πλάτη – και χρησιμοποιείται και ως παιχνίδι-μαξιλάρι στον προορισμό!

 

www.stokke.com
www.facebook.com/StokkeGreece

* Το άρθρο αυτό είναι sponsored by Stokke. Οι απόψεις είναι, όπως πάντα, προσωπικές.

 

post a comment