Top
  >  Athens   >  Οι αγαπημένες δραστηριότητες των διδύμων στην Αθήνα

Στερηθήκαμε τόσα πολλά τους τελευταίους 18 μήνες λόγω covid, που με το που ανοίγει κάτι, πηγαίνουμε. Και μετά ξαναπηγαίνουμε. Τα δίδυμα είχαν φτάσει την τέλεια ηλικία για όλα αυτά που προσφέρει η Αθήνα με το τσουβάλι, τον άσχημο Μάρτιο του 2020. Οπότε είχα κάνει μια λίστα με όλα αυτά που ήθελα να ζήσουν και πλέον έφτασε ο καιρός για να τα κάνουμε.

 

Πολλά από τα παρακάτω είναι σε κλειστούς χώρους και άρα είναι ιδανικά τις μέρες του καύσωνα και τις μέρες με βροχή ή πολύ κρύο. Αυτά που είναι σε ανοιχτούς χώρους τα προτείνουμε για Φθινόπωρο ή Άνοιξη καλύτερα.
Όλα είναι εύκολες βόλτες και εύκολα προσβάσιμα, τόσο που εγώ πήγα μόνη μου με τα παιδιά. 

 

Δείτε επίσης:
Στην Αθήνα Με Νήπια (δραστηριότητες για μικρά παιδάκια)
Family Day Trips & Long Weekends From Beautiful Athens (προτάσεις για μικρές και μεγάλες εκδρομές εντός και εκτός Αττικής)

 

Στα Μουσεία της Αθήνας με τα παιδιά

Το αν θα αρέσουν τα μουσεία σε ένα παιδιί είναι στο παιδί, αλλά είναι και στην ηλικία. 2,5 χρονών στην Οξφόρδη μας έδιωξαν γιατί κάναμε φασαρία και ρίξαμε νερό στο πάτωμα. Οπότε 3 ετών στην Πράγα προτιμήσαμε να κάνουμε βόλτες στους -1C από το να πάμε στο μουσείου του Mucha.

5 ετών όμως και μετά από τόσες στερήσεις, ξεκινήσαμε με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και ήταν φοβερή εμπειρία! Τους άρεσαν τα πολύχρωμα έργα της έκθεσης Ubuntu και στον Ορφέα όλα τα οπτικο-ακουστικά. Ο Γιώργος έκλεινε τα αυτιά του σε κάποια σημεία, αλλά του άρεσαν πολύ όλες οι φωτογραφίες . Γενικά νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει για την ηλικία τους η “περίεργη” τέχνη. Κυρίως όμως άρεσε σε εμένα πάρα πολύ το κτήριο και η αρχιτεκτονική, που το γυρίσαμε όλο ευχάριστα!
ΤIps: Ωράριο, τιμές και μέτρα covid. Τα παιδιά δεν θυμάμαι να πλήρωσαν. Parking έχει στον σταθμό Συγγκρού-Φιξ ακριβώς δίπλα. Το πωλητήριο έχει ωραία παιδικά βιβλία από μεγάλους καλλιτέχνες.

Δυστυχώς, στο Μουσείο Μπενάκη δεν βρήκα κάποια έκθεση με ενδιαφέρον. Αλλά στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μπενάκη στο Φάληρο περάσαμε ωραία. Μικρή έκθεση σε μέγεθος, αλλά με πάρα πολλά παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα από πολλές χώρες. Συνδυάζεται με βόλτα στον Φλοίσβο, ακριβώς απέναντι.
Τips: Η περιοχή έχει εύκολο parking. Στο πωλητήριο θα βρείτε vintage παιχνίδια, κάποια αρκετά ακριβά. Κόστος, ωράριο, επικοινωνία, συλλογές. Τα παιδιά πληρώνουν.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά είναι μακράν το αγαπημένο τους και σίγουρα αυτό στο οποίο θα ξαναπάμε, μιας και την Κηφισιά την ξέρω καλά και οι γονείς μου μένουν δίπλα. Είδαμε την έκθεση δύο φορές, παρακαλώ. Και 2 μήνες μετά, ακόμα θυμούνται αυτά που είδανε!
Προσθήκη Ιουνίου 2022: Έχουν προστεθεί τρεις εξαιρετικοί χώροι, μια αίθουσα με διαδραστικά εκθέματα για την κλιματική αλλαγή, αίθουσα για τους σεισμούς με προσομοιωτή και θόλος με προβολές για το περιβάλλον.
Συνδυάζεται με βόλτα για ψώνια ή απλά καφέ ακριβώς απ’ έξω – έχει άπλετο χώρο και σκιά για παιχνίδι! Πολύ καλή επιλογή για brunch με τα παιδιά το Natu, ειδικά αν κάτσετε δίπλα στην koi pond και βλέπουν τα ψάρια.
Συνδυάζεται επίσης με φαγητό στο Buba Bistrot Exotique, όπου τις Κυριακές έχει παιδαγωγό με δραστηριότητες που πολύ άρεσαν στα 6χρονα παιδιά μου, δωρεάν. Χρειάζεται κράτηση τραπεζιού. Μόνο τις Κυριακές, υπάρχει και παιδικό μενού. Επίσης, τις Κυριακές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει ομάδες και δράσεις.
Tips: Eισιτήριο, ωράριο, πληροφορίες. Υπάρχει παιδικό εισιτήριο. Το πωλητήριο έχει πολύ ωραία παιχνίδια. Παρκάραμε στο parking ακριβώς απέναντι.

 

Πρόσφατα, πήγαμε και στην Εθνική Πινακοθήκη, “για να δούμε πώς ζωγραφίζουν οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν όταν ξεκινήσατε κι εσείς, αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ!” Το κτήριο είναι φανταστικό και λειτουργικό και είδαμε μερικά από τα πιο διάσημα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών.
Τips: Ωράριο, τοποθεσία. Παρκάραμε στο Polis park απέναντι. Το πωλητήριο δεν το βρήκα…

Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων είχαμε πάει το 2020. Συνδυάζεται με βόλτα στην Πλάκα, ακόμα και φαγητό στο Hard Rock Cafe, 5 λεπτά από εκεί, που έχει και παιδικό μενού. Έχει πολλή πλάκα και σίγουρα θα βγάλετε ωραίες φωτογραφίες στο Μουσείο!
Τips: Ωράριο, τιμές, μέτρα covid. Παρκάραμε σε parking στην Ερμού χαμηλά, στο ύψος του Μουσείου.

Το Παιδικό Μουσείο είναι μια πολύ εύκολη επιλογή. Υπάρχουν ειδικοί Παιδαγωγοί να σας κατευθύνουν και να διδάξουν τα παιδιά. Οι θεματικές είναι ενδιαφέρουσες: διατροφή, ψώνια, κυκλοφοριακή αγωγή, μαγειρική, προσφυγικό, ζωγραφική κ.λπ.
Τips: Ωράριο, τιμές, μέτρα covid. Παρκάραμε στο Polis Park ακριβώς δίπλα, αλλά εύκολα μπορείτε να πάτε από τον σταθμό μετρό Ευαγγελισμός. Συνδυάζεται εύκολα με το Βυζαντικό Μουσείο (δίπλα), το Πολεμικό Μουσείο (πίσω) και την Εθνική Πινακοθήκη (απέναντι).


Το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας εκτός από ότι βρίσκεται σε πανέμορφη γειτονιά ψηλά στο Κουκάκι σε ένα υπέροχο κτήριο που μυρίζει παλιά Αθήνα, είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μουσεία που πρέπει να πάτε με τα παιδιά σας. Στους χώρους του μουσείου, γονείς και παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ονόματα των συναισθημάτων, τις περιγραφές τους και τις αιτίες τους, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι να τα εκφράζουν, καλύτερα και συχνότερα.

Επίσης, να κοιτάτε τακτικά τα events του Athens For Kids, γιατί διοργανώνουν τις Κυριακές ξεναγήσεις στα μουσεία της Αθήνας, για παιδιά από αρχαιολόγους ξεναγούς με θεματικές που τα ενδιαφέρουν. Πήγαμε στην ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης “Της Αθηνάς τα δώρα: Μύθοι και ιστορίες” και άρεσε και στα παιδιά μας (6 χρονών όταν πήγαμε) και σε εμάς!

 

 

Θεάματα στην Αθήνα με παιδιά

Κινηματογράφοι για παιδικές ταινίες: Είδαμε τη Λάσι στο Ecali Club, τον Luca σε ένα φανταστικό θειρνό στο Χαλάνδρι με καναπέδες και το Paw Patrol στο σινέ Θησείο με θέα Ακρόπολη και μετά από βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Την προτείνω την εμπειρία, όσο πιο συχνά μπορείτε!
Υπαίθριους κινηματογράφους με παιδικές ταινίες θα βρείτε στο Ξενοδοχείο Domotel Kastri στο Καστρί και στο Volta Fun Park στο Μαρούσι.

Ίδρυμα Ευγενίδου, Πλανητάριο: Αν δεν είναι ο περίφημος Θόλος η απόλυτη “κινηματογραφική” εμπειρία, τότε τι. Μας αρέσει γιατί έχει εκπαιδευτικές ταινίες για νήπια, μικρής διάρκειας για να μην βαρεθούν και με θεματολογία που συμπληρώνει όσα μαθαίνουν στο σχολείο.

 

 

Διασκέδαση στην Αθήνα με παιδιά

Allou Fun Park: Περάσαμε φανταστικά! Το προτείνω, γιατί υπάρχει ξεχωριστός χώρος για μικρά παιδιά, λέγεται Kidom και είναι φανταστικά ακόμα και για τους γονείς! Πολύ σημαντικό ότι σε κάποια rides τα παιδιά πρέπει να μπουν μόνα τους – ευκαιρία να ξεθαρρέψουν 😉

Volta Fun Park: Η καλύτερη βόλτα της πόλης! Θα τα βρείτε στη Μαρίνα Φλοίσβου (Φάληρο), στο Avenue Mall (Μαρούσι) και στο Athens Metro Mall (Αγιος Δημήτριος). Πήγαμε στο Avenue, όπου εκτός από τεράστιο εξωτερικό παιδότοπο με φουσκωτά, εσωτερικό παιδότοπο, παιδότοπο για μικράκια, rollers, αυτοκίνητα λιμουζίνες για να οδηγήσουν τα παιδιά και τραμπολίνο, υπάρχει και παιδικός θερινός κινηματογράφος! Με πολύχρωμα πουφ, καντίνα με cinema snacks και παιδικές ταινίες όλο το Καλοκαίρι, είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη εμπειρία κάτω από τα αστέρια.

Xplore Entertainment Centre: Μένουμε κοντά και έχουμε πάει πολλές φορές. Πρόκειται για 4 διαφορετικούς χώρους. Το Xplore Oceans, που είναι ένα πολύ ωραίο ενυδρείο, με τεχνητά κοράλια και υπέροχη θαλάσσια ζωή – κατάλληλο για όλους. Το Xplore Science, όπου μέσα από παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, ο αέρας, ο ήχος και ο φυσικός κόσμος – κατάλληλο καλύτερα για παιδιά άνω των 3. Το Xplore Adventure, με λαβύρινθο, soft play area, πάρκο δεινοσαύρων, αυτοκινητάκια, σκάμα με μπάλες, αίθουσα χωρού, δεντρόσπιτο και πολλά άλλα, κάποια ιδανικά για παιδιά 5+. Και το Xplore Play, soft play area για παιδιά μέχρι 5 ετών. Υπάρχουν καφέ και σνακ εντός. Εκτός, είναι ο Μουστάκας, ένα παιδικό κομμωτήριο και το Fridays με παιδικό μενού και καρεκλάκια.
Τips: Θα μπείτε στο Golden Hall στο parking A, στο γκρι – ρωτήστε. Είναι τσιμπημένο, αλλά υπάρχει έκπτωση για online κρατήσεις. Ωράριο, τιμές, εισιτήρια, μέτρα covid.

Γαϊδουροχώρα: Φάρμα προστασίας και φροντίδας γαϊδαριών, 30 λεπτά από το κέντρο με αυτοκίνητο. Υπάρχουν κι άλλα ζώα, επίσης διασωσμένα. Στην τιμή (6€ το άτομο, 20€ τα 4 άτομα) περιλαμβάνεται καφές και χυμός, καθώς και ξενάγηση στη φάρμα και γνωριμία με τα γαϊδουράκια. Βρίσκεται στην εξοχή, οπότε θα παρκάρετε απ’ έξω.

Πάρκο Δεινοσαύρων: Όμορφη εμπειρία, ιδίως για μεγαλύτερα παιδιά (5-6+), μιας και υπάρχει ξενάγηση με πολλές πληροφορίες. Είναι ωραία η φύση εδώ και πολύ ωραίο το “παλιό χωριό” επίσης. Ελάτε νωρίς για να προλάβετε θέση στο parking.

Μια φορά κι έναν καιρό: όμορφα διαμορφωμένος χώρος για παιχνίδι για μικράκια, με αθλοπαιδείες για μεγαλύτερα, με ζωάκια, πράσινο, φαγητό και καφέ, στον Αυλώνα.

 

Δεν έχουμε πάει ακόμα στο Water Park, στον Ιππικό Όμιλο. Δεν έχω βγάλει άκρη με τον Βοτανικό Κήπο για να δούμε αν θα καταφέρουμε να πάμε ή αν αξίζει. Στο Αττικό Πάρκο δεν θα πάμε, γιατί δεν θέλουμε να δούμε ζώα σε κλουβιά – προτιμάμε να τα δούμε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αλλά έχουμε πάει αρκετές φορές στο Λακκαγγίνη στα Κιούρκα. Τα ζώα (που είναι μεν σε κλουβιά, αλλά σε θερμοκρασία συμβατή με τη φύση τους) και ο περιβάλλων χώρος επέζησαν της φωτιάς και υπάρχει καινούργια παιδική χαρά, παιδότοπος και αρκετά καλό φαγητό.

Βαριέμαι φοβερά στις κούνιες και τις έχω φάει τρελά στη μάπα εδώ και 6 χρόνια, τα πρώτα 2 καθημερινά σχεδόν και πάντα μόνη μου. Δεν έχω να προτείνω καμία παιδική χαρά, γιατί καμία δεν με τρελαίνει.

 

* Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

 

 

 

 

post a comment