Top
  >  Momcation   >  Οι 5+1 απόλυτα καλοκαιρινές ταινίες

5+1 προορισμοί. 5 στη Μεσόγειο και 1 σε μια “μεσογειακή” γωνιά της Αυστραλίας. Καλοκαίρι, θάλασσα, έρωτας. Ζέστη, ήλιος, ζήλεια.

5+1 ταινίες που με ταξιδεύουν αυτομάτως στο Καλοκαίρι. Και σε 6 must-visit προορισμούς…

 

A Bigger Splash – Κάτω από τον Ήλιο (2015)

Στο νησί Pantelleria της Σικελίας είναι γυρισμένο αυτό το remake του γαλλικού La Piscine, με την Tilda Swinton, τον Matthias Schoenaerts, τον Ralph Fiennes και την Dakota Johnson. Αll star cast και ουρανός καλοκαιρινός γεμάτος αστέρια πάνω από την πισίνα αυτού του απλοϊκού πολυτελούς εξοχικού στην εξίσου απλοϊκή και μινιμαλιστική φύση του νησιού. Το styling αντρών και γυναικών είναι υπέροχο και αιώνιο, η ταινία έχει την απαραίτητη νωχελικότητα και το ραχάτι κάτω από τον ζεστό μεσημεριανό ήλιο σε ταξιδεύει σε κάθε Αύγουστο. Πανηγύρια, παραλίες, ξερονήσι, άσπρα σπίτια, φρέσκα ψάρια. Γλυκό, μεσογειακό καλοκαιράκι.

 

Un moment d’égarement – Θα μείνει μεταξύ μας (2015)

Κορσική. Καλοκαίρι. Δύο άντρες ταξιδεύουν με τις κόρες τους στο εγκαταλελειμμένο εξοχικό αρχοντικό του ενός, μέσα στα πεύκα των βουνών του γαλλικού νησιού. Δροσερά κορίτσια, γοητευτικοί άντρες. Μια εφηβεία που δεν λέει να τελειώσει. Και γιατί να τελειώσει; Στις αμμουδερές παραλίες, στους κρυφούς καταρράκτες, στα νεανικά πάρτυ, στα πλούσια μεσογειακά πρωινά κάτω από τις συκιές, τα νιάτα ζουν για πάντα. Η Κορσική είναι μεθυστική και οι πρωταγωνιστές πέφτουν στα δίχτυα της.

 

Adoration – Ιδιαίτερες Αδυναμίες (2013)

Αυστραλία, Naomi Watts, Robin Wright. Φίλες κολλητές. Και οι γοητευτικοί γιοι τους. Και δυο όμορφα σπίτια σε έναν κατάφυτο κόλπο. Και μία σχεδία να επιπλέει στο μπλε της θάλασσας, για απομόνωση και ηρεμία. Τζιτζίκια, πεύκα, καλοκαίρι, φύση. Οι New South Wales είναι μαγικές, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ερωτική, σαγηνευτική. Αν είσαι άλλωστε όλη μέρα με το μαγιώ, σε μια αμμουδιά ή μέσα στη θάλασσα, η ζέστη, το ελαφρύ ντύσιμο και το γλυκό καλοκαιράκι συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό ξελογιάσματος.

 

Le mépris – Η Περιφρόνηση (1963)

3 λέξεις: Brigitte. Bardot. Capri. Η απόλυτη Γαλλίδα καλλονή περιφέρεται γυμνή στους βράχους του μαγευτικού νησιού. Κάτω από τον καυτό ήλιο, σε ένα πανέμορφο σπίτι. Το background της ταινίας είναι μεσογειακό. Το ζεστό μπλε της θάλασσας, ο γαλανός ουρανός, ο καυτός ήλιος δημιουργούν συνθήκες που προκαλούν ζήλεια. Και αν είσαι εκεί, όλα τα υπόλοιπα απλά τα περιφρονείς.

 

Before Midnight – Πριν το Ηλιοβασίλεμα (2013)

Κι άλλες φορές έχω γράψει για την αγάπη μου σε αυτή την τριλογία. Και όταν μετά τη Βιέννη και το Παρίσι ήρθαν στην Ελλάδα, και μάλιστα με δίδυμα (!), η αγάπη μου διπλαστιάστηκε.
Καρδάμυλη, Πύλος, Costa Navarino – ένα road trip-έμπνευση για το δικό μας Καλοκαίρι!

 

Call Me By Your Name – Να Με Φωνάζεις Με Το Όνομά Σου (2017)

Όχι παραθαλάσσια, αλλά άκρως ηλιόλουστη και η φετεινή προσθήκη στη λίστα, με τα καλοκαιρινά χρώματα της ιταλικής Λομβαρδίας να μεθάνε τον θεατή. Αλλά κυρίως τους πρωταγωνιστές, σε έναν έρωτα κρυφό, παθιασμένο, ειλικρινή, μεγαλειώδη. Η έπαυλη όπου διαδραματίζεται αυτή η ταινία-ύμνος των ανοιχτών μυαλών, είναι τόσο γοητευτική, που θες να περνάς εκεί τα καλοκαίρια σου. Και η ιταλική επαρχία ποτέ δεν έμοιασε τόσο ταπεινά στυλάτη! 

 

Ποιες άλλες καλοκαιρινές ταινίες σε υπέροχους προορισμούς θα προσθέσεις;

 

 

post a comment