Top
  >  Oh The Places You'll Go!   >  5 Οικογενειακά Road Trips Στη Φθινοπωρινή Ελλάδα

Η φθινοπωρινή Ελλάδα είναι μαγική. Ειδικά στα βουνά της και τις λίμνες της. Δεν έχει χιονίσει ακόμα, παρά μόνο ίσως σε κάποιες κορυφές. Είναι τέλεια εποχή λοιπόν για οδικά ταξίδια, ακόμα και στα δύσβατα ορεινά χωριά μας. Ιδανική εποχή για πεζοπορίες, ακόμα και με τα παιδιά. Και μια χαρά ευκαιρία για εξορμήσεις, μιας και δεν έχει πουθενά πολύ κόσμο αυτή την εποχή!

 

Δείτε κι άλλους προορισμούς:
5 Road Trips Στη Χειμερινή Ελλάδα
12+1 Ονειρεμένα Road Trips Στην Ελλάδα
Τέλειες Ιδέες Για Road Trips Από την Ελλάδα

 

1. Τρίκαλα, Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα

Είχαμε πάει πριν τα παιδιά, αλλά είναι τόσο κοντινές οι αποστάσεις (εκτός Λίμνη Πλαστήρα), που αισθάνομαι ότι μπορώ να το προτείνω.
Είχαμε πάει Οκτώβρη και είχε ψηλές θερμοκρασίες.
Μείναμε στο Ananti City Resort έξω από τα Τρίκαλα. Στα 10 λεπτά, ήταν τα Μετέωρα, τα οποία εύκολα τα γυρνάτε σε 20 λεπτά, συν άλλα 15 λεπτά αν θέλετε να επισκεφτείτε κάποιο μοναστήρι – και άλλη μια ώρα για υπέροχες, φανταστικές φωτογραφίες. Τα ίδια τα Τρίκαλα είναι πολύ φιλικά για ποδήλατα και βόλτα, ενώ η Ελάτη και η Περτούλη, όμορφα, ορεινά χωριά, είναι επίσης στο 25λεπτο μακριά. Λίγο πιο μακριά είναι η Λίμνη Πλαστήρα, όπου κάναμε canoe kayak, αλλά έχει και κάμποσα παιχνίδια.
Δείτε αναλυτικά το road trip μας στα Τρίκαλα και πέριξ στο άρθρο!

 

2. Τζουμέρκα

Πήγαμε με τα δίδυμα το Καλοκαίρι που μας πέρασε μετά τη Λευκάδα και περάσαμε όνειρο! Είναι πανέμορφα, περιποιημένα και καθόλου τουριστικά.
Είναι μακριά από την Αθήνα, αλλά συνδυάζονται με τα Γιάννενα και ένα μεγάλο road trip που ίσως περιλαμβάνει Ζαγόρι και Μέτσοβο. Στον γυρισμό για Αθήνα, μπορείτε να περάσετε από Ναύπακτο, Αράχωβα, Παύλιανη και Λειβαδιά. Ή από τα Καλάβρυτα και την Ορεινή Κορινθία.
Μπορείτε όμως κάλλιστα να πάτε για 3-4 βράδια μόνο εκεί και να μείνετε στο family friendly Theasis, τη μοναδική διαμονή σε igloo στην Eλλάδα. Στα δίδυμα άρεσε το σπήλαιο Ανεμότρυπα και η βόλτα στους car free Καλαρύτες. Εμάς μας άρεσε που μπορούσαν να τρέχουν ελεύθερα και με ασφάλεια στις τεράστιες πλατείες.
Τα προτείνω για Φθινόπωρο, γιατί ίσως τον Χειμώνα δυσκολευτείτε στις μετακινήσεις σας, λόγω κρύου ή χιονιού.
Δείτε περισσότερα για το ταξίδι μας στα Τζουμέρκα με τα παιδιά εδώ!

 

3. Πήλιο

Έχω πάει με τους γονείς μου Χειμώνα, με τον Κώστα κάποιο Πάσχα και ένα Καλοκαίρι, και με τα δίδυμα 3 φορές, μία Χειμώνα και 2 Άνοιξη. Φθινόπωρο δεν έχω πάει και θα το ήθελα, γιατί όλο αυτό το πράσινο, θα είναι τέλειο σε πορτοκαλί!
Δεν έχω κάνει ποτέ τη διαδρομή με το τρενάκι, αν και θα το ήθελα κάποια στιγμή. Έχουμε πεζοπορήσει με τα δίδυμα στις Μηλιές στον σιδηροδρομικό και είναι πανέμορφα. Πολύ φιλικές είναι οι πλατείες τους επίσης, στον Λαύκο, στις Μηλιές, στον Άγιο Ιωάννη, στη Μακρινίτσα, στην Πορταριά
Ξεχωρίζουμε το Πήλιο, για τις υπέροχες, ευρύχωρες, καλόγουστες και πολύ oικονομικές (για αυτό που προσφέρουν) διαμονές, όπως η ανεξάρτητη family friendly villa Pelion Homes. Aλλά και για τις πολύ ωραίες γεύσεις του…
Διαβάστε για το ταξίδι μας στο Νότιο Πήλιο με τα Δίδυμα, καθώς και τη χειμερινή μας απόδραση όταν ήταν μωρά, στη Μακρυνίτσα και την Πορταριά!

 

4. Λίμνη Κερκίνη

Είχαμε πάει με τον Κώστα στον δρόμο μας για Βουλγαρία, το 2008. Ήταν Χειμώνας, αλλά ο καιρός πολύ φιλικός. Δυστυχώς, ήμασταν περαστικοί και δεν γυρίσαμε όσο θέλαμε την περιοχή. Αξίζει όμως να δείτε την πανίδα της λίμνης (βουβάλια), να δοκιμάσετε τα υπέροχα βαριά φαγητά τους (εντάξει, αυτό προλάβαμε να το κάνουμε) και ρωτήστε στην ομάδα για παιδικές δραστηριότητες 😉
Δείτε για το road trip μας στη Βουλγαρία μέσω Λίμνης Κερκίνης στο άρθρο!

 

 

5. Μονεμβασιά

To δεύτερο ταξίδι με τα διδυμάκια μας ήταν στη Μονεμβασιά και πόσο όμορφα περάσαμε!
Είχαμε πάει Άνοιξη, αλλά με το ίδιο σκεπτικό την προτείνω και για Φθινόπωρο. Αν έχετε μωρά, πάρτε μάρσιπους για την οχυρωμένη πόλη, είναι δύσκολο το πλακόστρωτο. Αλλά αξίζει! Από τις πιο όμορφες παλιές πόλεις της Ευρώπης, σίγουρα!
Διαβάστε για τη διαμονή μας και την εκδρομή μας στη Μονεμβασιά στο άρθρο!

 

Δείτε επίσης:
10 Tips Για Road Trips
Tips Για Οδικά Ταξίδια Με Μωρά

 

Τι άλλες εκδρομές μάς προτείνετε για το Φθινόπωρο;

 

 

post a comment