Είναι η Κοπεγχάγη για 3 μέρες μόνο; Πόσο ακριβή είναι; Τι αξίζει να δει κανείς και τι να κάνει; Ένα νέο άρθρο όπως τα παλιά μου, από το πρώτο μου ταξίδι χωρίς την οικογένειά μου!
Δείτε επίσης:
Βρείτε απευθείας πτήσεις για Κοπεγχάγη
Διαμονή στην Κοπεγχάγη για οικογένειες
Νοικιάστε αυτοκίνητο στην Κοπεγχάγη
Είχα έναν κανόνα ως traveller: να μην πηγαίνω κάπου δεύτερη φορά. Να κρατάω τα λεφτά μου και τον χρόνο μου για ένα νέο μέρος, ακόμα κι αν κάπου έχω πάει για ένα απόγευμα. Φέτος, αυτό τον κανόνα τον έσπασα 4 φορές μέχρι στιγμής – αλλά είχα κάθε φορά καλό λόγο.
1. Πήγα ξανά στην Αγγλία. Την πρώτη φορά, ήμουν φοιτήτρια, πήγα για συνέδριο στο York και είδα λίγο το Λονδίνο. Τη δεύτερη φορά, πήγαμε στην Αγγλία οικογενειακώς και επισκεφτήκαμε άλλα μέρη (Οξφόρδη και Cotswolds).
2. Πήγα ξανά στη Σαντορίνη. Είχα να πάω από μαθήτρια, είχαμε πάει οικογενειακώς, οπότε το χρωστούσα στον εαυτό μου το ρομαντικό ταξίδι με τον άντρα μου μόνο!
3. Επισκέφτηκα μετά από χρόνια την Πάργα. Ήταν απλά για ένα απόγευμα κατά τη διαμονή μας στα Σύβοτα με τα δίδυμα, οπότε σίγουρα άξιζε να ξαναπάω.
4. Και το σκδ που μας πέρασε, ξαναπήγα στην Κοπεγχάγη, όπου επίσης είχα να πάω από φοιτήτρια. Αλλά είχα πολύ καλό λόγο, μιας και μια πολύ καλή μου φίλη μένει εκεί ήδη από το 2012 και δεν την είχα επισκεφτεί. Είτε ήμουν νιόπαντρη-honeymooner, είτε άνεργη, είτε σκληρά εργαζόμενη, είτε έγκυος, είτε λεχώνα, πέρασαν τα χρόνια. Και έφτασε επιτέλους η φάση που ως μαμά νηπίων το χρωστούσα σε όλους μας να ξεφύγω!
Την πρώτη φορά που πήγα στην Κοπεγχάγη, ήμουν φοιτήτρια. Πήγα με 2 φίλες από τη Σουηδία όπου έκανα τότε το master μου. Kάτσαμε 3 βράδια, το πρώτο μείναμε σε ένα sleep-inn όπου άμεσα κατάλαβα ότι δεν είμαι για τέτοια και τα υπόλοιπα βράδια μείναμε σε hostel (είχαμε δωμάτιο οι 3 μας με δική μας τουαλέτα). Ήταν προ-social media εποχή και τα μάτια μας ακόμα δεν είχαν βομβαρδιστεί με εικόνες από παντού. Μελέτησα έναν Michelin guide που είχα για τη Σκανδιναβία, ρώτησα φίλους που είχαν πάει και καταλήξαμε να επισκεπτόμαστε το Tivoli, την Christiania, τη Γοργόνα και τα μαγαζιά. Τυχαία ανακαλύψαμε το Nyhavn, τις τεχνητές λίμνες και ένα πάρκο.
Δείτε περισσότερα για εκείνο το ταξίδι μου εδώ.
Αυτή τη φορά, μιας και έμεινα με τη φίλη μου που μένει ήδη 7 χρόνια στην πόλη με τον Δανό σύντροφό της, είχα περισσότερα inside tips. Οκ, βοήθησε και το Instagram. Οπότε το άρθρο σήμερα είναι γραμμένο μετά από 5 συνολικά μέρες στην πόλη, πληροφορίες από ντόπιους, αναμνήσεις από τη σκανδιναβική μου εμπειρία και travel blogger’s know-how 😉 Και είναι γραμμένο όπως η αντίστοιχη σειρά άρθρων που σταμάτησα να γράφω αφότου γέννησα:
3 μέρες στη Στοκχόλμη
3 μέρες στο Όσλο
3 μέρες στο Παρίσι
3 μέρες στη Ρώμη
3 μέρες στο Μόναχο
3 μέρες στη Βιέννη
3 μέρες στη Λιουμπλιάνα
3 μέρες στο Βελιγράδι
3 μέρες στη Βουδαπέστη
3 μέρες στη Βαρκελώνη
3 μέρες στο Άμστερνταμ
3 μέρες στη Βαλλέττα
3 μέρες στο Βερολίνο
3 μέρες στην Κωνσταντινούπολη
Γιατί να πάτε στην Κοπεγχάγη για 3 μέρες
- Γιατί είναι κοντά (3+ ώρες) και έχει συχνές απευθείας πτήσεις.
- Είναι μικρή πόλη (κάτω από 1 εκ. κάτοικοι, μόνο 1,5 γραμμές μετρό) και χωρίς πολλά αξιοθέατα, άρα εύκολο να τη γυρίσετε γρήγορα.
- Είναι φλατ και έχει ποδηλατόδρομους παντού, οπότε συμφέρει οικονομικά και χρονικά να τη γυρίσετε με ποδήλατο που πολύ εύκολα και πολύ φτηνά μπορείτε να νοικιάσετε.
- Δεν προτείνω να πάτε κάποιο εορταστικό 3ήμερο, μιας και οι τιμές των ήδη ακριβών αεροπορικών θα εκτοξευθούν. Αλλά αν πάτε μια Παρασκευή βράδυ και επιστρέψετε Δευτέρα με την πρωινή πτήση, θα πάρετε μόνο 1 μέρα άδεια και θα έχετε προλάβει να κάνετε τα πάντα.
- Στα πλαίσια ενός σκανδιναβικού τουρ, που θα περιλαμβάνει Στοκχόλμη, Όσλο και fjords, Ελσίνκι. Δείτε περισσότερα εδώ.
H καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στην Κοπεγχάγη
- Προφανώς από άποψη καιρού καλύτερα να επισκεφτείτε τη Κοπεγχάγη Μάιο-Αύγουστο. Όχι πως δεν θα βρέξει και τότε και εννοείται ότι μπορεί η θερμοκρασία να μην πάει πάνω από 20 βαθμούς όσο είστε εκεί. Αλλά οι μεγάλες μέρες θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε πολλά παραπάνω για πολλή παραπάνω ώρα. Ειδικά, Μάιο-Ιούνιο, που νυχτώνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, τότε είναι λίγο πιο ακριβά τα εισιτήρια και όσο πιο πολύ αργήσετε να τα κλείσετε, τόσο κινδυνεύετε να βρείτε τιμές της τάξης των 500-800€ πήγαιν’ έλα.
- Τον Σεπτέμβρη και τον Απρίλη είναι λίιιγο πιο οικονομικά τα εισιτήρια, αλλά τον Απρίλη μεν δεν έχει ακόμα φύγει ο Χειμώνας (βλ. πουλόβερ) και τον Σεπτέμβρη μπαίνει το Φθινόπωρο πολύ απότομα (βλ. βροχές).
- Τον Χειμώνα, τα αεροπορικά είναι αρκετά πιο οικονομικά. Οι μεγάλες νύχτες όμως (νυχτώνει από τις 15:00), το χιόνι και το κρύο δεν θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στις βόλτες σας.
- Προτείνω λοιπόν Ιούνιο, αρκεί να έχετε κλείσει τα εισιτήριά σας νωρίς. Και να αποφύγετε το Midsommar, γιατί μπορεί να ακούγεται hip παγανιστικό, έχει όμως πάρα πολύ μεθυσμένο κόσμο.
Τα 5 αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στην Κοπεγχάγη
Βρείτε εισιτήρια για τα καλύτερα της πόλης
Η Κοπεγχάγη είναι σε μια άκρη της Δανίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης και συνορεύει μόνο από θάλασσα (και μέσω της γέφυρας Oresund) με τη Σουηδία. Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρείται μία από τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες, λόγω της βαθειάς (και όχι πάντα ευχάριστης) ιστορίας που συνδέει τις 3 (ή 5, αν συνυπολογίσεις τη Φινλανδία και την Ισλανδία) χώρες. Άλλωστε, τα δανέζικα είναι μία από τις 4 σκανδιναβικές γλώσσες (μαζί με τα σουηδικά, τα νορβηγικά και τα ισλανδικά) – γλώσσες τόσο παρόμοιες, που με λίγη προσπάθεια, συνεννοούνται μεταξύ τους – κι ας μην ζουν και οι 4 λαοί στη σκανδιναβική χερσόνησο.
Και όπως σε όλη τη Σκανδιναβία, έτσι και στη Δανία, τα πράγματα είναι απλά: αρχιτεκτονική χωρίς πολλές φανφάρες. Κτήρια χωρίς στολίδια, αγάλματα και προτομές. Μινιμάλ διακόσμηση, ταπεινοί χρωματισμοί, ομαλή συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αξιοθέατων στην πρωτεύουσα της Δανίας.
- Το Nyhavn: σημαίνει “Νέο λιμάνι” (όπως København – Κοπεγχάγη στα δανέζικα – φαίνεται να σημαίνει “αγοράζω ένα λιμάνι”. Aν και αρχικά λεγόταν ‘Køpmannæhafns”= “Merchant’s Harbour”). Είναι το απόλυτο, κλισέ σχεδόν, αξιοθέατο του κέντρου της πόλης, ένα μικρό λιμάνι όπου δένουν παλιά ξύλινα πλοία και τα τουριστικά φέρρυ, ενώ στις άκρες βρίσκονται χτισμένα κουκλίστικα κτήρια με σκεπές (θυμίζει Άμστερνταμ). Μπορεί να είναι ακριβό να πιεις μια μπύρα εδώ, αλλά εμείς το είχαμε κάνει τότε ως άβγαλτες φοιτήτριες, γιατί μας το “έβγαλε” η ομορφιά του μέρους. Αυτή τη φορά και παρότι με ντόπια, το gelato μας το απολαύσαμε.
Λίγο παρακάτω βρίσκεται:
- Το παλάτι της βασίλισσας Αμαλίας (Amalienslot ή Amaliensborg): απλό, απλοϊκό, μινιμάλ και ταπεινό, όπως αξίζει σε μια Σκανδιναβή βασίλισσα, το παλάτι είναι κτισμένο περιμετρικά σε μια κυκλική πλατεία, ανάμεσα στο λιμάνι (και απέναντι από την Όπερα) και στην
- Εκκλησία του Φρεδερίκου (Frederiks Kirke, Marmor Kirke): Χτισμένη με θέα τους Βασιλιάδες της χώρας, η Marmor Kirke είναι μεν μεγάλη και επιβλητική, αλλά, κλασικά/σκανδιναβικά, χωρίς πολλά πολλά. Έχει βέβαια ένα μεσαίου μεγέθους εκκλησιαστικό όργανο και πολλά καθίσματα, αλλά δεν έχει και πολλή τέχνη μέσα. Απλά.
- Το Rosenborg Slot: Ένας μεγάλος κήπος (πάλι, χωρίς τις φανφάρες αντίστοιχων κήπων στη Γαλλία ή τη Γερμανία), κατάλληλος για αραλίκι και πικνίκ, αριστερά του οποίου υπάρχει αυτό το όμορφο κάστρο, όπου φυλάσσονται πολύτιμα πετράδια της Βασιλείας (επισκέψιμο).
- Η Γοργόνα: 4 λεπτά (με το ποδήλατο) βόρεια των κήπων του παλατιού κατά μήκος του λιμανιού είναι η περίφημη Γοργόνα. Την είχα δει όταν ήμουν φοιτήτρια, την είχα αγγίξει και είχα χαρεί πολύ.
Οι 5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Κοπεγχάγη
Και αν δεν τις ζήσετε, όσα κτήρια και να θαυμάσετε, όσες μέρες και να κάτσετε, δεν θα έχετε ουσιαστικά δει την πόλη.
- Hygge: Έχει βουίξει ο τόπος με δαύτο, το ξέρετε. Η cozy togetherness, η σπιτική ζεστασιά και ηρεμία. Όταν γυρνάτε στο airbnb σας τα βράδια, ανάψτε 2-3 κεριά, κλείστε τις οθόνες και απλά ηρεμήστε.
- Fika: Nόμιζα ότι είναι συνήθειο των Σουηδών, αλλά κι εδώ το κάνουν. Πρόκειται για την ιεροτελεστία του καφέ. Μην φανταστείτε κάτι συναφές με την ιαπωνική ιεροτελεστία του πράσινου τσαγιού. Απλά πάτε σε μια όμορφη καφετέρια και παραγγέλνετε τον αγαπημένο σας καφέ και ένα υπέροχο pastry. Απολαύστε τα με κουβέντα.
- Ποδήλατο: Κλασική περίπτωση “άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη”, μιας και η Κοπεγχάγη έχει πιο σοβαρούς ποδηλατόδρομους από το Άμστερνταμ, περισσότερους ποδηλάτες, σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα στους δρόμους, ακριβή και μικρής κλίμακας αστική συγκοινωνία, άρα το ποδήλατο είναι ο βασικός τρόπος μετακίνησης όλων. Είδα ακόμα και ενήλικο να οδηγάει ποδήλατο και να σπρώχνει μπροστά άλλον ενήλικα στην καρότσα. Νοικιάστε ποδήλατο, το ξαναλέω. Είναι ο καλύτερος, πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός και οικονομικότερος τρόπος να δείτε την πόλη.
- Η Fristaden Christiania: Μπορεί να μου άρεσε στα 22 μου, φέτος δεν μου είπε και πολλά. Ωστόσο, η Ελεύθερη Πόλη Christiania, όπου τα ελαφριά ναρκωτικά δεν είναι παράνομα, οι κοινόχρηστες σάουνες είναι κοινές για τα δύο φύλα και η ΕΕ αφήνει τον καθωσπρεπισμό της στην είσοδο, είναι σήμα κατατεθέν της πόλης, είτε το θέλει είτε όχι.
- Το Torvehallerne: Προσωπικά, τρελαίνομαι για food markets. Κοτζάμ άρθρο έχω γράψει με τις αγαπημένες μου αγορές του κόσμου. Βρίσκεται κεντρικά, στο Νørrebro. Έχει τοπικά προϊόντα (τοπικά ψάρια και κρέατα, φρούτα του βορρά, μούρα δηλαδή), εξωτικά φρούτα, παραδοσιακά εδέσματα, όπως pastries για τον καφέ σας (βλ. fika παραπάνω), αλλά και αλμυρά (rye bread με της παναγιάς τα μάτια πάνω). Έχει και hip bowls, όπως τη chia pudding με μπλε σπιρουλίνα και εξωτικά φρούτα που προτίμησα εγώ, καθώς και infused waters to die for.
Οι top 5+1 γεύσεις
Δεν έχει καμία σχέση η σκανδιναβική κουζίνα με τη μεσογειακή, καλά καλά ούτε τα ίδια υλικά δεν έχουμε.
- Ψάρια και θαλασσινά: Ο σολωμός και οι γαρίδες έχουν την τιμητική τους, όπως και ο τόνος, ακόμα και σε πάστα. Δοκιμάστε τα σε πιάτα συνοδεία πουρέ πατάτας και κάποιας σος, ή σε
- Smørrebrød: καναπεδάκι ελληνιστί. Ψωμί, συνήθως rye που το φτιάχνουν με διάφορες τοπικές συνταγές, στο οποίο πάνω βάζεις της παναγιάς τα μάτια, κατά βάση πατάτα βραστή και chives, αλλά μπορεί να είναι πραγματικά ό,τι θες και φανταστείς. Δείτε περισσότερα δανέζικα πιάτα εδώ
- Μπύρα: Αγαπάνε να πίνουν οι Σκανδιναβοί και να γίνονται γκολ. Έχουν ντόπιες μπίρες, δοκιμάστε τες!
- Γλυκάκια: τα pastries που ανέφερα πιο πάνω. Ένα σωρό θα βρείτε σε καφετέριες και φούρνους, τα αγαπημένα έχουν κρέμα μέσα ή πάνω, ή τηγανητή μαύρη ζάχαρη που έχει καραμελώσει. Αναζητήστε και με κανέλα (τυπικό σουηδικό), ακόμα και με φυστίκι Αιγίνης ή ρούμπαρμπ!
- Hip bowls: Eίστε σε μια πλούσια χώρα, με εισαγωγές από όλο τον κόσμο. Πού καλύτερα να βγάλετε το άχτι σας με hipster μπολ γεμάτα υγιεινά καλούδια με εξωτικά και περίεργα υλικά;
- Διεθνής κουζίνα: Η Κοπεγχάγη είναι σπίτι για μετανάστες από όλο τον κόσμο. Παρόλο που είναι πολύ μικρότερη από την Αθήνα, έχει εθνικές κουζίνες που εδώ δεν έχουμε ούτε σε βρόμικο. Προσωπικά, ενθουσιάστηκα με τις αφρικάνικες λιχουδιές και έφαγα για πρώτη φορά tagine που δεν μαγείρεψα η ίδια.
Πού να φάτε στην Κοπεγχάγη
Σε γενικές γραμμές, αποφεύγω να προτείνω στο blog συγκεκριμένα εστιατόρια, μιας και κλείνουν/αλλάζουν όνομα/θέση κ.λπ. και προφανώς δεν είμαι σε θέση να τους ψάχνω έναν έναν ανά 6 μήνες για να ανανεώνω τα 350 άρθρα μου. Οπότε εδώ θα προτείνω συγκεκριμένους δρόμους που βρίθουν από εστιατόρια και καφετέριες ή bistrot:
1. Στο Nørrebro, στην οδό Jagtvej (βρίσκεται στη μία μεριά του Assistens Cemetery) και στις κάθετές της, Kronborggade και Jægersborggade, υπάρχουν πολλά μικρά ημιυπόγεια hip καφέ και bistrot.
2. Επίσης στο Nørrebro, στoν πεζόδρομο Blågårdsgade θα βρείτε μέχρι και rock bar (Escobar), καθώς και διεθνή κουζίνα σε πολύ καλές τιμές. Από Arab brunch και ιταλικό, μέχρι λιβανέζικο και πολύ ωραίο αφρικάνικο, ενώ στον κεντρικό υπάρχουν και κεμπαμπτζίδικα.
3. Στον εμπορικό πεζόδρομο Fiolstræde, υπάρχουν δύο ελληνικά εστιατόρια, ιταλικό και ταϊλανδέζικο, καθώς και πολύ ωραία καφέ. Βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης (Indre By).
Πού να μείνετε
Δεδομένου ότι τη μια φορά που πήγα έμεινα σε Inn και σε Hostel και τη δεύτερη φιλοξενήθηκα, δεν έχω συγκεκριμένο κατάλυμα να προτέινω. Ωστόσο, προτείνω να μείνετε στο Nørrebro, που είναι κεντρικό και πολυπολιτισμικό, με μαγαζιά και εστιατόρια και έντονη ζωή (ενίοτε και διαδηλώσεις). Αντίστοιχα κεντρικό, πιο καθώς πρέπει και λιγότερο έντονο είναι το Frederiksberg, ενώ εντελώς κεντρικό και δίπλα σε όλα τα αξιοθέατα είναι το Indre By.
Διαμονή στην Κοπεγχάγη για οικογένειες
Αν μείνετε περισσότερο από 3 μέρες
- Το παλιό Χρηματιστήριο (Børsen): Από αυτά τα κτήρια που βλέπεις τυχαία και λες “τι κουκλί!” Έχει θέα θάλασσα. Δεν είναι απαραίτητο να μπείτε μέσα.
- Το Assistens Cemetery: Mπορεί να ακούγεται morbid, αλλά αφενός είναι σε ωραία γειτονιά (στο hip Νørrebro), αφετέρου είναι μια ακόμα ευκαιρία για αραλίκι στις πρασινάδες και πικνίκ. Στα συν, εδώ βρίσκεται ο (εξίσου ταπεινός) τάφος του Δανού παραμυθά Hans Christian Andersen (πετύχαμε παππού να διαβάζει τα παραμύθια του στα εγγόνια του ακριβώς δίπλα) και του Δανού φιλόσοφου Kierkegaard.
- Η Vor Frelsers Kirke: Aν θέλετε να δείτε την Κοπεγχάγη από ψηλά, ανεβείτε τα εξωτερικά κυκλικά σκαλιά της εκκλησίας αυτής. Βρίσκεται έξω από το Christiania.
- Ο Βοτανικός Κήπος: Oμολογώ ότι έμεινα λίγο παραπάνω από ό,τι έπρεπε εδώ, αλλά ηρεμώ στη φύση. Ο κήπος αυτός καθαυτός δεν είναι τόσο εντυπωσιακός (είχα πάθει μεγάλη πλάκα στον αντίστοιχο, εξωτικό, της Σιγκαπούρης). Έχει όμως εκθέματα (Nature & Fashion Exhibition στο Γεωλογικό μουσείο, δείτε τα stories μου), κήπο με πεταλούδες και τροπικά δάση στο Palmhuset. Eίδα και έναν μετεωρίτη για πρώτη φορά στη ζωή μου!
- Κοντική εκδρομή – Σουηδία: Απλά παίρνετε το τρένο και σε 20 λεπτά είστε στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Malmö. To καλύτερο; Για να φτάσετε, διασχίζετε τη θάλασσα, σε μια από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου, την Oresund, η οποία όχι μόνο είναι διπλή (πάνω οχήματα, κάτω το τρένο), πάει και υποθαλάσσια! 30 λεπτά από τη Malmö βρίσκεται άλλη μία κούκλα σουηδική μεγάλη πόλη, η Lund.
Αν μείνετε λιγότερο από 3 μέρες
- Να πάτε μια βόλτα στο Nyhavn για να απολαύσετε ψαροφαγία με δανέζικη μπύρα και τη θέα στο γραφικό λιμάνι και τα πανέμορφα σπίτια
- Νοικιάστε ποδήλατο, για να μην χάσετε ούτε λεπτό υπογείως.
- Απολαύστε fika στο Torvehallerne και πάρτε ένα smørrebrød to go. Ή το ανάποδο!
Είναι η Κοπεγχάγη family friendly;
Είναι, ναι.
- Κάθε εστιατόριο, ακόμα και τα κεμπαμπτζίδικα, έχουν kids menu
- Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο με καρότσα μπροστά για το παιδί/τα παιδιά ή με παιδικό κάθισμα πίσω
- Μπορείτε να πάτε στο Tivoli, ένα από τα πιο παλιά fun parks της Ευρώπης
- Μπορείτε να πάτε στη Legoland, την πρώτη παγκοσμίως, μιας και τα Lego είναι δανέζικα
- Έχει πάρκα με πράσινο τέλεια για πικνίκ ανά 500 μέτρα
- Οι παιδικές χαρές φαίνονται πολύ ασφαλείς.
- Είναι τόσο καθαρά παντού, που κολυμπάνε στο λιμάνι
- Ακόμα και στην Christiania είδα παιδάκια!
Έχετε πάει στην Κοπεγχάγη; Τι μήνα; Τι άλλο θα προσθέσετε;
Αν σας αρέσει το περιεχόμενό μας, κεράστε μας έναν καφέ!
Ellie
Κοίτα να δεις που κι εγώ, πρώτη φορά που πήγα Κοπεγχάγη ήμουν φοιτήτρια, και είχα περάσει με 2 φίλες μου από Σουηδία ,όπου είχαμε πάει να επισκεφθούμε την αδερφή μου που ήταν εκεί με το Erasmus.
Τώρα το διάβασα το άρθρο, αλλά ήταν πολύ μεγάλη σύμπτωση για να μη την αναφέρω 🙂
(περιμένοντας την επόμενη φάση που θα ξαναταξιδέψουμε με αεροπλάνο λοιπόν..)
dreamista
Έλα ρε συ! Κι εγώ με δύο φίλες, που είχαν έρθει να με επισκεφτούν στη Σουηδία όταν έκανα το master μου 🙂
Evelina Arvanitaki
Καλησπέρα! Ψάχνοντας πληροφορίες σχετικά με την Κοπεγχάγη έπεσα στο άρθρο σου. Κλείσαμε εισιτήρια και δωμάτιο για γονείς ερχόμενο Οκτωβρίο τπυ 2021. ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΑ … Πόσα χρήματα να έχουν πάνω κάτω για 5 ημέρες; Και σχετικά με το exchange.
dreamista
Καλησπέρα! Είναι φανταστική πόλη, θα περάσετε τέλεια! Exchange να κάνετε στο αεροδρόμιο πριν φύγετε και ό,τι σας μείνει, να το αλλάξετε πάλι στο δικό μας αεροδρόμιο, για να μην χάσετε από τη διαφορά. Εξαρτάται. Προτείνω να νοικιάσετε ποδήλατα για τις μετακινήσεις, να φάτε στις περιοχές που προτείνω στο άρθρο και να είστε επιλεκτικοί στις εισόδους που θα πληρώσετε.
Athens
Αααα τι ωραία ααα
Μόλις γυρίσαμε από σουηδια (μείναμε 10 μέρες και ήταν απίστευτα (κάθε μέρα νοικιαζαμε ποδηλατα ηλεκτρικα μέσω της εφαρμογης /περίπου 10 ευρώ για 12 ώρες!!! Πανεμορφααααααα
Και τώρα σχεδιάζουμε για δανια τον Μάιο ✈️
dreamista
Τέλεια, είναι πολύ αγαπημένες μου χώρες!