Top
  >  Experiences   >  20+ Θεματικά Πάρκα στην Ελλάδα

Το ξέρατε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 24 θεματικά πάρκα στην Ελλάδα; Τα περισσότερα έχουν θέμα τη μυθολογία ή τη φύση ή βρίσκονται μέσα στη φύση και όλα είναι ιδανικά για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά!

 

 

Αττική

Γαϊδουροχώρα, Κορωπί: Το ελληνικό κέντρο για το γαϊδούρι πρόκειται για χώρο προστασίας και ενημέρωσης του κοινού για το ζώο αυτό.

Μια φορά κι έναν καιρό, Αυλώνας: Αυτό το πάρκο στο Αυλώνα περιέχει αθλοπαιδείες, παιδική χαρά, αλλά και παρουσίαση της ζωής στην παλιά Αθήνα.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας: Μπορεί οι δεινόσαυροι να μην είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, η παρουσίαση όμως είναι αξιόλογη, υπάρχει βόλτα με τρενάκι και ζωντανή παρουσίαση της ζωής στην παλιά Ελλάδα.

Farmamoo, Πεντέλη: Μια από τις πιο ωραίες φάρμες στην Αττική έχει επίσης βόλτα με άλογα, παιδική χαρά, χώρο για μικρά και δραστηριότητες με παιδαγωγούς με θέμα τη φάρμα.

Αdventure Park, Μαλακάσα: Εδώ το θέμα είναι “περιπέτεια στο δάσος” και τα παιχνίδια έχουν βαθμό δυσκολίας ανά ηλικία.

Playmobil Fun Park, Κηφισιά: Παιδότοπος μεν, με θέμα τον μαγικό κόσμο των Playmobil όμως.

Δείτε πού να μείνετε στην Αθήνα με παιδιά

 

 

Πελοπόννησος

Σιδηροδρομικό Πάρκο, Καλαμάτα: 54 στρέμματα με λίμνες, πολύ πράσινο, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, πεζογέφυρα μήκους 28 μέτρων, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, τρένα, πλατφόρμες μετεπιβίβασης και σταθμαρχείο (αναψυκτήριο). Ένα θεματικό πάρκο – υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων που φιλοξενεί ξεχωριστές εκδηλώσεις, παραστάσεις, φεστιβάλ, αλλά και διάφορες ομάδες και συλλόγους στα βαγόνια του.

Αναζητήστε οικογενειακή διαμονή στην Καλαμάτα

The Ranch, Κορινθία: Με θέμα την Άγρια Δύση, ένα τεράστιο ράντσο για παιχνίδι!

Area Synest Πάρκο Συνεβρού, Αχαΐα: Κάθε σαιζόν έχει διαφορετική θεματική αυτό το φυσιολατρικό πάρκο με την εντυπωσιακή διακόσμηση στο ξενοδοχείο Area Synest Nature Suites. Εδώ θα βρείτε λαογραφικό μουσείο, λίμνη με παπάκια, παιδική χαρά, καθώς και φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. 

Aνακαλύψτε κι άλλους οικογενειακούς ξενώνες στην Αχαΐα

Area Synest

 

 

Kεντρική Ελλάδα

The Newton Park, Καρπενήσι: Με θέμα τη Φυσική και τους νόμους της, ένα πάρκο μέσα στο πράσινο, με παιχνίδια κατανόησης των φυσικών φαινομένων, φάρμα, zipline, σκάμμα και παιδική χαρά. Bρίσκεται δίπλα στον ξενώνα Ninemia Stay & Play όπου η διαμονή σάς προσφέρει δωρεάν είσοδο στο πάρκο. 

Saloon park, Καρπενήσι: Με μίνι ασφαλή χώρο για rafting, zipline, άλογα για ιππασία κ.ά.

Βρείτε διαμονή στο Καρπενήσι με παιδιά

Φιλόνεικος Καρδίτσα: είναι ένας ονειρεμένος πολυχώρος ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων, με ζώα, άλογα για ιππασία και καφέ.

Vagonetto, Φωκίδα: Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που σας περιμένει για ένα ανεπανάληπτο, εντυπωσιακό και ασφαλές ταξίδι στα έγκατα της γης.

Λίμνη Μουσών, Λιβαδειά: Ένας χώρος 40 στρεμμάτων σε ένα μοναδικό περιβάλλον με φυσική ομορφιά. Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας με το άλογο και τα παιδιά ξένοιαστα να περάσουν όμορφες ώρες παίζοντας σε ασφαλή χώρο. 

Μύλος Ξωτικών, Τρίκαλα: Με θέμα τα Χριστούγεννα, το πιο διάσημο, πιο μεγάλο και πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλαδας.

Πάρκο Παύλιανης: Πρόκειται για ένα δίκτυο φιλικών μονοπατιών στην Παύλιανη, με σημεία ενδιαφέροντος όπως ο Iron Throne, η ξύλινη γέφυρα με το πιάνο, αλλά και δραστηριότητες που θα χαρίσουν στα παιδιά ώρες ευχάριστης ελεύθερης απασχόλησης μέσα στο δάσος.

Ανακαλύψτε family ξενώνες στον Παρνασσό

 

 

Νησιά

Odysseus Theme Park, Κεφαλονιά: Ανακαλύψτε τον μύθο του Οδυσσέα και ζήστε την περιπέτειά του μέσα από μοναδικά εκθέματα – παραστάσεις των σημαντικότερων σταθμών του ταξιδιού του. 

Λαβύρινθος, Ηράκλειο: Είσαι έτοιμος να προκαλέσεις τον Μινώταυρο στα μακρινά και δύσκολα μονοπάτια του λαβυρίνθου;

Dinosauria Park, Ηράκλειο: Πάνω από 50 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, αγάλματα αλλά και ρομποτικά εκθέματα, σε μια διαδρομή που ταξιδεύει τον επισκέπτη από το παρόν στην προϊστορία και τον επιβλητικό κόσμο των δεινοσαύρων. Κατά τη διάρκεια της βόλτας του μέσα στο πάρκο ο επισκέπτης θα περάσει από το μουσείο των απολιθωμάτων, τη μηχανή του χρόνου, το νοσοκομείο δεινοσαύρων και τους ειδικούς χώρους ανασκαφών.

Πού να μείνετε στην Κρήτη με παιδιά

Δανίλια, Κέρκυρα: Ένα παραδοσιακό θεματικό πάρκο, είναι ένα αυθεντικό χωριό με εμφανείς τις αρχιτεκτονικές επιρροές των κατακτητών του νησιού.  Καντούνια και σκαλινάδες, βόλτα, μπόζοι και μπαλούστρα χαρακτηριστικά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής αλλοτινών καιρών ζωντανεύουν Κερκυραϊκές εικόνες και θύμισες. Ο επισκέπτης σεριανίζει στενά μονοπάτια, στοές και προστεγάσματα περικυκλωμένα από μεσαιωνικά σπίτια, απομεινάρια της μακρόχρονης Ενετικής κυριαρχίας. Θα επισκεφτεί μουσεία λαϊκής τέχνης και θα γνωρίσει τυπικά σκεύη και εργαλεία, που ήταν σε χρήση στα Ιόνια νησιά και στην καθημερινότητα των ντόπιων για πάνω από 300 χρόνια.

Πού να μείνετε στην Κέρκυρα με τα παιδιά

Odysseus Theme Park

 

 

Βόρεια Ελλάδα

Bourazani Wildlife Park, Κόνιτσα: Εδώ οργανώνονται πεζοπορίες για παρατήρηση άγριας ζωής ενδημικής της περιοχής.

Anel Honey Park, Θεσσαλονίκη: Ένα ταξίδι παράδοσης, έμπνευσης, εκπαίδευσης και εμπειριών μέσα από τον κόσμο της μέλισσας. Περιηγηθείτε με εξειδικευμένο προσωπικό, δοκιμάστε τα προϊόντα της μέλισσας και ταξιδέψτε σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις της Ελληνικής Γης.

Πάρκο αρπακτικών ημερόβιων & νυκτόβιων πτηνών, Δράμα: Με σεβασμό στους επισκέπτες, το χώρο και τα φιλοξενούμενα πτηνά, με σωστή διαμόρφωση, συντήρηση και επίβλεψη, με πρόβλεψη και ενδιαφέρον για την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση, οι χώροι κατάλληλους για θέαση, επίσκεψη και παιχνίδι.

Ονειρούπολη, Δράμα: Πάρκο Χριστουγέννων.

Αρκτούρος, Φλώρινα: Τι λέτε για μία εκδρομή στο πανέμορφο χωριό του Νυμφαίου; Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Αξέχαστη εμπειρία! 

Ανακαλύψτε family friendly διαμονές στη Βόρεια Ελλάδα

Μπουραζάνι

 

 

Ποια άλλα θεματικά πάρκα έχετε επισκεφτεί;

 

 

post a comment