Top
  >  Packing Tips   >  10 packing mistakes που δεν θα ξανακάνετε

Στο job description του travel blogger είναι να διαβάζει πολλά, πάρα πολλά άλλα travel blogs κάθε μέρα. Όλοι λοιπόν οι travel bloggers γράφουν tips. Κάποιοι έχουν ιδέες που έχω υιοθετήσει στα ταξίδια μου. Κάποιοι πάλι επαναλαμβάνουν λάθη πρωτάρηδων.
Σε αυτό το άρθρο, συγκέντρωσα αυτά τα λάθη, μαζί με λάθη που κάνουν οι (μη travel bloggers) συνταξιδιώτες μου, αλλά και κάποια που έχω κάνει εγώ, για να μην τα ξανακάνεις ούτε εσύ!

1. Πακετάρεις τα παπούτσια σου μαζί με τα ρούχα.

Λάθος.

Επιβάλλεται να τα βάλεις σε σακούλες, για να μη λερώσεις με σκόνη και λάσπη τα ρούχα σου.my travelista (17)

2. Παίρνεις μαζί σου πιστολάκι.

Κακώς.

Μπορείς να τσεκάρεις αν προσφέρεται στο ξενοδοχείο σου. Ακόμα και τα travel size έχουν τόσο άβολο σχήμα, που πιάνουν πολύ περιττό χώρο. Επίσης, αν ο προορισμός είναι καλοκαιρινός, δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μαλλιά μπορεί να απαιτούν πιστολάκι, άρα είναι το απόλυτο περιττό item στη βαλίτσα σου.

3. Πακετάρεις μεγάλες συσκευασίες ειδών μπάνιου.

Και μετά αγκωμαχείς να σηκώσεις τη βαλίτσα σου.

Πάρε travel size. Έτσι, έχεις και ελαφριά βαλίτσα αλλά και την επιλογή να ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή. Ή πάρε μικρές συσκευασίες (αν ταξιδεύεις με αμάξι, πλοίο ή checked luggage) και ταξίδεψε ανάλαφρα!

Ανακάλυψε τη δική μου αγαπημένη travel σειρά καλλυντικών εδώ!
Διήμερο στο The Margi

Διήμερο στο The Margi

4. Δεν βάζεις σε σακούλες τα νεσεσέρ σου.

Και μετά απορείς γιατί βράχηκαν τα ρούχα σου.

Αν η βαλίτσα σου έχει θήκες, μπορείς να βάλεις τα νεσεσέρ σου χώρια και ίσως να τη γλιτώσεις. Αλλιώς, τύλιξέ τα με διπλή σακούλα! Αν κάτι χυθεί, θα βραχούν μόνο οι σακούλες και όχι τα ρούχα σου.

Ανακάλυψε όλα μου τα beauty tips on the go εδώ!

5. Βάζεις τις κάλτσες σου χύμα στη βαλίτσα.

Και μετά τις ψάχνεις.

Για πρακτικούς λόγους (και όχι τόσο για space saving λόγους), εγώ βάζω κάλτσες και καλτσόν σε μία σακούλα (φροντίζω να είναι καθαρή). Έτσι, ξέρω πάντα πού είναι. Επίσης, μπορώ να τα αποθηκεύσω έτσι όλα μαζί στην ντουλάπα του ξενοδοχείου.

packing

Διήμερο στο The Margi

6. Βάζεις τα εσώρουχά σου χύμα στη βαλίτσα.

Ίσως μάλιστα δίπλα στα βρώμικα παπούτσια σου.

Όχι, όχι και πάλι όχι. Είναι θέμα υγιεινής. Δεν θες να γεμίσεις μύκητες στο ταξίδι, φαντάζομαι. Κι αυτά τα βάζω σε σακούλα, αλλά όχι ό,τι κι ό,τι, μιας και όλες οι σακούλες από τα ψώνια μου δεν είναι όσο καθαρές θέλω. Η λύση είναι τα shower cups που μαζεύω πίστα από όλα τα ξενοδοχεία που πάω! Τυλίγω τα εσώρουχά μου εκεί μέσα και είμαι σίγουρη για την καθαριότητά τους, αλλά και τα βρίσκω εύκολα.

7. Βάζεις το νεσεσέρ ή/και τα παπούτσια σου στο πάνω μέρος της βαλίτσας.

Και μετά αναρωτιέσαι γιατί τσαλακώθηκαν όλα σου τα ρούχα.

Τα βαριά τα βάζουμε στη μεριά της βαλίτσας όπου είναι οι ρόδες. Έτσι, και στηρίζεται σωστά η βαλίτσα όταν είναι όρθια και αποφεύγουμε τσαλακώματα.

8. Δεν κάνεις outfit συνδυασμούς πριν πακετάρεις.

Μα γιατί;
packing

Διήμερο στο The Margi

Φρόντισε τα ρούχα που παίρνεις μαζί σου να ταιριάζουν μεταξύ τους και να δημιουργούν ταιριαστούς συνδυασμούς, τόσους όσες οι μέρες της διαμονής. Αλλιώς, και έχεις μια βαριά βαλίτσα, και γυρνάς σπίτι με ρούχα που θέλουν πλύσιμο, ενώ δεν φόρεσες ποτέ.

9. Η βαλίτσα σου είναι μαλακή.

Κρίμα…

Κινδυνεύει να σκιστεί στη μεταφορά. Και το ξέρεις. Τόσο στα αεροπλάνα όσο και στα πλοία, ταλαιπωρούνται τόσο πολύ οι αποσκευές, που και 300€ να αγόρασες τη δίκη σου, αν είναι μαλακή, είναι θύμα. Ναι, είναι λίγο ελαφρύτερη. Ναι, είσαι backpacker. Εγώ απλά δηλώνω τον κίνδυνο να καταλήξεις να ψάχνεις αντιπροσωπεία samsonite στην Καμπότζη ή στην Ίο.

10. Δεν παίρνεις από το σπίτι σακούλα για τα άπλυτα.

Μα πού τα αποθηκεύεις anyway?

Μια σακούλα supermarket χρειάζεται να τρυπώσεις κάπου στη βαλίτσα σου, είναι τόσο απλό. Από το να περιμένεις να ψωνίσεις κάτι για να αποκτήσεις σακούλα ή από το να βάζεις τα φορεμένα, γεμάτα λάσπη ή άμμο ρούχα σου μαζί με τα καθαρά… Απλά θυμήσου το.

Ποια packing mistakes έχεις σταματήσει να κάνεις;

  • Ευχαριστώ τα Tresor Hotels & Resorts για τη συνεργασία μου με το Ξενοδοχείο The Margi στη Βουλιαγμένη, όπου και έγινε η φωτογράφιση για το παρόν άρθρο.

post a comment